.Νέα τροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από τις δικαστικές έρευνες γύρω από το ποιος, πότε και πώς άλλαξε τα στοιχεία της λίστα Λαγκάρντ, τα οποία δημιουργούν νέα δεδομένα στην υπόθεση. Τα δεδομένα αυτά φαίνεται ότι εμπλέκουν ακόμα περισσότερο το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά πιθανότατα και τον Ιωάννη Διώτη, ενώ ξεκαθαρίζουν το τοπίο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σύμφωνα με το news.gr, το στικάκι με τα αλλοιωμένα στοιχεία – που έχουν στη διάθεσή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς – αποτελεί αντίγραφο από κάποιο άλλο – επίσης αντιγραμμένο αρχείο. 

ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες δικαστικές πηγές, το αρχείο αντιγράφτηκε στις αρχές Ιουλίου του 2011. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών στις 17 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς. Το στικ αυτό είναι το ίδιο, που είχε ο κ. Βενιζέλος στα χέρια του και απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Αντώνη Σαμαρά.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ή ΔΙΩΤΗΣ Ο ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ ;

Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι δικαστικές αρχές συμπεραίνουν ότι ή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ή ο Ιωάννης Διώτης έκαναν αυτή την αντιγραφή. Θεωρούν επίσης βέβαιο ότι υπάρχει και άλλο ένα στικ, που εμπεριέχει το αρχείο της πρώτης αντιγραφής και η τύχη του οποίου αγνοείται.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τα ίδια στοιχεία αποκλείουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο από αντιγραφέα,. Κι αυτό, γιατί τόσο ο Ιωάννης Διώτης, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχουν παραδεχθεί ότι το ραντεβού έγινε δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων στο υπουργείο Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οπότε και το usb παραδόθηκε στον τότε επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου.

ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΝΟΘΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΩΤΗΣ-ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ

Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της νόθευσης εγγράφου από τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ εξετάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, που κάλεσαν σήμερα τους Ιωάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη σε ανωμοτί καταθέσεις. 

Οι δύο πρώην υπεύθυνοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα, καλούνται να λογοδοτήσουν ως ύποπτοι για το συγκεκριμένο αδίκημα, 
ενώ έχουν ήδη δώσει εξηγήσεις για δύο άλλα ενδεχόμενα αδικήματα, αυτά της υπεξαγωγής εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, 
και όπως φαίνεται θα είναι και οι τελευταίοι που θα περάσουν από το γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων πριν κηρύξουν το πέρας της έρευνας τους.

.Προβάδισμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό


Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Πλατανιά, στην πρώτη αναμέτρηση της φάσης των «16» της διοργάνωσης (η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου στα Περιβόλια). 

Οι «πράσινοι», στο ντεμπούτο του Φάμπρι στον πάγκο, επικράτησαν με 2-1, χάρη στα τέρματα των Σο στο 16΄ και Τοτσέ στο 65΄, ενώ για τους Κρητικούς μείωσε με πέναλτι ο Ναζλίδης (82΄).

Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου πήρε και ο Αστέρας Τρίπολης μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Πανθεσσαλικό» στάδιο, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Γιενγκά στο 15΄, για να ισοφαρίσουν οι Αρκάδες με τον Καλατζή στο 70΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη.

.Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις Οργανισμών


Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και φορέων του δημοσίου, ενώ καταψηφίστηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, και δεν πέρασε, το άρθρο 8 που προβλέπει την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και την ενσωμάτωση του στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Είχε προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε 6 συνολικά άρθρα.

Ειδικότερα, σε σύνολο 257 βουλευτών υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 126 βουλευτές ενώ το καταψήφισαν 131.

Οριακά πέρασε και το άρθρο 9, με 130 ψήφους υπέρ και 127 κατά, που αφορά την κατάργηση και συγχώνευση 29 φορέων διαχείρισης προστατευμένων περιοχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται του νομοθετήματός της, χαρακτηρίζοντας τα ως αναγκαία μεταρρυθμιστική τομή με στόχο τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός, λειτουργικός και οικονομικός. 

Από την πλευρά της, σύσσωμη η αντιπολίτευση έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση σειρά διατάξεων του συντάγματος.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης διευκρίνισε ότι εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι την άνοιξη, με νέο νομοθέτημα θα καταργηθούν 1500 οργανισμοί.

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, πρώτα θα γίνει η αξιολόγηση τους και μετά θα αποφασιστεί αν και πόσοι  θα καταργηθούν. 

.Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αναλαμβάνει ο Θ. Θεοχάρης


Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Θεοχάρης Θεοχάρης. 

Διευκρινίζεται ότι ο κ. Θεοχάρης θα εξακολουθήσει να διατηρεί υπό την επίβλεψή του και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

.Συνελήφθη 29χρονος για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς"


Συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία 29χρονος, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δακτυλικό αποτύπωμα του 29χρονου είχε βρεθεί στο κρησφύγετο της οργάνωσης, στην οδό Ελλησπόντου 53, στο Βόλο.

Πριν από μερικές ημέρες εκδόθηκε από τον ανακριτή ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, βάση του οποίου συνελήφθη σε επαρχιακή πόλη όπου εντοπίστηκε. 

Ο 29χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

."Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις"


«Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Ενώ έχουμε πάει τόσο καλά, δεν θα θέλαμε να συμβεί κάποιο λάθος, τυχαίο ή διαδικαστικό», δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, μετά τη συνεργασία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, όπως είναι, μεταξύ άλλων, το φορολογικό και ο ορισμός του γενικού γραμματέα Εσόδων. 

Η συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες επί μακρόν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, είχε ως αντικείμενο την επισκόπηση της οικονομικής πολιτικής και των προαπαιτούμενων δράσεων, αλλά και την οργάνωση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, ενόψει του Eurogroup του Ιανουαρίου και της συνεδρίασης του ΔΝΤ. 

.Το ΚΚΕ υπέρ προκαταρκτικής επιτροπής για Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο


Ενδείξεις για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκτιμά ότι υπάρχουν το ΚΚΕ. Επισημαίνει δε, ταυτόχρονα, ότι η έρευνα της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες κάθε άλλου εμπλεκόμενου, ιδίως των κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ του ΚΚΕ τονίζει ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για τον κ. Παπακωνσταντίνου, για νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος και πλαστογραφία και για τον κ. Βενιζέλο, για υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Αναφέρει, ωστόσο, ότι η έρευνα της υπόθεσης θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες των κάθε άλλου εμπλεκόμενου, ειδικά για τους Γ. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο, «που, ως πρώην πρωθυπουργοί, είχαν την πρώτη, τουλάχιστον, πολιτική ευθύνη».

Η ΚΟ του κόμματος σημειώνει επιπλέον- και μεταξύ άλλων- ότι ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήνουν, για να καλλιεργήσουν τον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση, ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμα των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

.Αντ. Σαμαράς: «Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης, η ανάκαμψη της οικονομίας»


Η παρουσία μου στην ανακοίνωση των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013, υποδηλώνει την πρωταρχική σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση των δράσεων του υπουργείου για το 2013.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «βελτιωμένο κλίμα, το οποίο βιώνουμε στις διεθνείς επαφές, που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού », ενώ τόνισε ότι «οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων».

«Το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις. 

Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα "χρονο-στοχοδιαγράμματα", όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα βήματα» επισήμανε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι οι επενδύσεις απαιτούν ρευστότητα, η οποία θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή των καταθέσεων και από πρωτοβουλίες όπως είναι το ΕΤΕΑΝ και τα προγράμματα της ΕΤΕπ.

«'Εγιναν αλλαγές αλλά συνεχίζονται για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία. Το κράτος θα συμβάλει στην αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός έχει συνεργασία με τον Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

.Δείτε ταινίες στην μπανιέρα μέσω κινητού!


Νέο μοντέλο «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου (smartphone), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ντουζιέρα ή ακόμη και στη μπανιέρα σας, κατασκεύασε η ιαπωνική εταιρεία Sony, σύμφωνα με το BBC. Μέχρι τώρα, δεν είχε κυκλοφορήσει καμιά συσκευή smartphone, ανθεκτική στο νερό. 

Η παρουσίαση της συσκευής έγινε στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας στο Λας Βέγκας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το νέο μοντέλο έχει την ονομασία Xperia Z. Διαθέτει λογισμικό android ενώ στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται η δυνατότητα να καταγράφει βίντεο HDR (high dynamic range).
Το Xperia Z διαθέτει οθόνη 5 ιντσών. Μπορεί να λειτουργήσει βυθισμένο σε νερό βάθους ενός μέτρου για διάρκεια 30 λεπτών.

«Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία σε υψηλή ανάλυση την ώρα που απολαμβάνετε το μπάνιο σας, αυτή η συσκευή είναι για σας» δήλωσε ο Στιβ Ουόκερ, διευθυντής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Sony. Ο ίδιος πρόσθεσε: 
«εάν πάλι θέλετε να το καθαρίσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε κάτω από τη βρύση». 

Σύμφωνα με τον κ. Ουόκερ, περίπου ένας στους δέκα χρήστες κινητών τηλεφώνων έχει δει τη συσκευή του να πέφτει, κατά λάθος, μέσα σε νερό. Το νέο μοντέλο δεν θα αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα από την επαφή με το νερό. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.