.Ευ. Βενιζέλος: Η ελληνική Προεδρία είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την Ουκρανία

 Εκτενή τηλεφωνική συνομιλία για τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ουκρανία, είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρώφ.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον Ρώσο ομόλογό του ότι η ελληνική Προεδρία της ΕΕ, σε συνεννόηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο, Κάθριν Άστον, και στο πλαίσιο αποφάσεων του Συμβουλίου, είναι έτοιμη να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες για την ολοκλήρωση και την εφαρμογή της συμφωνίας στην Ουκρανία, με στόχο τη σταθεροποίηση, την αποφυγή της βίας, τη διαφύλαξη της θεσμικής και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. 

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, είμαστε σε συνεννόηση με την κυρία Άστον» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνοντας: «Εμείς, ως περιοδική Προεδρία του Συμβουλίου, έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβόμαστε τις πρωτοβουλίες της κυρίας Άστον που προεδρεύει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων».

Από τη μεριά του, ο κ. Λαβρώφ αφού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο, του παρουσίασε την επίσημη ρωσική θέση, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη οι συμφωνημένες λύσεις στην Ουκρανία, να διασφαλίζουν τόσο τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων όσο και τη συμμετοχή όλων των περιφερειών της Ουκρανίας. 

.Δωρεάν η χορήγηση αντιικών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της γρίπης

Η δωρεάν χορήγηση αντιικών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φετινής εποχικής γρίπης, η οποία χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του στελέχους H1N1pdm2009. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το συγκεκριμένο στέλεχος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα σοβαρή νόσο, ακόμη και σε νεαρά κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Η φετινή επιδημία, όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες, συνοδεύεται από σημαντικό αριθμό σοβαρών περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (59 έως αυτήν τη στιγμή) και θανάτων (53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους) σχετιζόμενων με τη γρίπη, ιδιαίτερα σε άτομα υψηλού κινδύνου και με συνοδά χρόνια νοσήματα. Για τα άτομα αυτά, επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, η έγκαιρη έναρξη αντιικής θεραπείας με αντιγριπικά φάρμακα μειώνει τις επιπλοκές από τη γρίπη.

«Η άμεση πρόσβαση ασθενών στα αντιικά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας, θεωρήθηκε ουσιαστικής σημασίας και ως ένα σημαντικότατο όπλο δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

.Με τις αρετές του ελληνικού λαού θα ξεπεραστεί η κρίση, δήλωσε από τα Ιωάννινα ο Κ. Παπούλιας

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι ο λαός θα ξεπεραστεί η κρίση, γιατί στις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες αναδεικνύουν τις αρετές και τον καλύτερο εαυτό τους, έστειλε από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά το τέλος της μεγάλης μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, για την 101η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας δήλωσε: «Η μέρα αυτή έχει μια ιδιαίτερη πολιτικοστρατιωτική σημασία. Ο μύθος του Μπιζανίου ήταν ταυτόσημος και με το αήττητο του τουρκικού στρατού, χάριν και στη βοήθεια των Γερμανών τεχνικών. 

Και ο μύθος αυτός διαλύθηκε με την εκπόρθηση του Μπιζανίου και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Με τη νίκη εκείνη απεπλήγη και μια τραγική ήττα, του ?97. Ο λαός, οι ένοπλες δυνάμεις, η πολιτική ηγεσία ξαναβρήκαν το ηθικό τους και μεγαλούργησαν στα επόμενα χρόνια.

Μεγαλούργησαν, γιατί είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί είχαμε μια άξια στρατιωτική ηγεσία, γιατί είχαμε μια εξίσου άξια πολιτική ηγεσία. Αναδείχθηκαν αρετές του Έλληνα, που τις έχουμε και σήμερα ανάγκη για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση.

Με ρωτάνε, γιατί είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστεί η κρίση. Γιατί, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο Έλληνας αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό του.

.Ι. Δραγασάκης: Δεν είναι επιλογή μας η έξοδος από το ευρώ, αλλά δεν θα δεχτούμε εκβιασμό

 «Δεν είναι επιλογή μας η έξοδος από το ευρώ, αλλά δεν θα δεχτούμε εκβιασμό» τονίζει σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.

«Αν μας πει κάποιος, ή την ζωή σας ως κοινωνία, ή το ευρώ, αν τεθούν τέτοιες διλλημματικές καταστάσεις -αν και δεν πιστεύουμε ότι θα τεθούν έτσι- θα αφορούν και το μέλλον και του ίδιου του ευρώ και της ίδιας της Ευρώπης. Κάθε απειλή προς την Ελλάδα θα είναι μια απειλή και για τους άλλους λαούς» σημειώνει ο κ. Δραγασάκης και προσθέτει: «Το πρώτο μέλημα είναι ο άνθρωπος και η αξιοπρέπεια. 

Τα πάντα πρέπει να τεθούν σε μία νέα βάση. Αν δεν το πετύχουμε αυτό, ή αν δεν το επιχειρούσαμε αυτό και αρχίζαμε απλώς ως μία συνέχεια για να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε, για να δούμε τι να βελτιώσουμε, η αποτυχία θα ήταν σίγουρη. Αυτή είναι η αφετηρία μας, πάμε με όρους Δημοκρατίας, με όρους λαϊκής κυριαρχίας, με όρους ταξικών, αλλά και ευρύτερων κοινωνικών και εθνικών συμφερόντων».

Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η εξίσωση επιβίωσης», για την οποία θα παλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, είναι «διαγραφή χρέους, ρήτρα ανάπτυξης, χρηματοδότηση και αναπτυξιακή ώθηση» και προσθέτει: «Η κοινωνία είναι υπερώριμη να ακούσει και σκληρά μέτρα ενάντια σ' αυτούς που ληστεύουν το δημόσιο χρήμα ... Αν βρούμε αντιστάσεις, που θα βρούμε, αυτό που κάνει ο αδύνατος είναι να προσπαθεί να γίνει ισχυρός ενώνοντας τις δυνάμεις του με άλλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα. 

Από τα αρχαία χρόνια αυτός είναι ο κανόνας».

Ο κ. Δραγασάκης σημειώνει μάλιστα ότι «από εκεί και πέρα υπάρχουν και λεπτομέρειες και ειδικότερα θέματα, έχουμε και το κατοχικό δάνειο να συζητήσουμε με τους Γερμανούς, υπάρχουν και άλλου είδους θέματα που μπορούμε ν' αξιοποιήσουμε».

.Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς, σε ηλικία 60 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Για τον λόγο αυτό διέκοψε και τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στη μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν : Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.

.Βουλγαρία: Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος

Η βουλγαρική αστυνομία εξάρθρωσε διεθνές εγκληματικό κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, μέλη του οποίου ήταν Βούλγαροι, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Σβετλοζάρ Λάζαροφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην επιχείρηση των βουλγαρικών υπηρεσιών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Γαλλίας και της Ισπανίας κατασχέθηκαν ένας τόνος και τετρακόσια κιλά κοκαΐνη, κρυμμένα σε λάστιχα αυτοκινήτων που πήραν μέρος στο ράλι «Παρίσι-Ντακάρ» (το οποίο διεξάγεται στη Λατινική Αμερική αντί στην Αφρική για λόγους ασφαλείας).

Ο Βούλγαρος αξιωματούχος σε κοινή συνέντευξη με τον πρέσβη της Γαλλίας στη Σόφια δήλωσε ότι τα ναρκωτικά αξίας 237 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν κρυμμένα σε «ανταλλακτικά λάστιχα» για τα αυτοκίνητα του ράλι, τα οποία μετέφερε καράβι από τη Χιλή με προορισμό γαλλικό λιμάνι.

Σύμφωνα με τον κ. Λάζαροφ, η επιχείρηση ξεκίνησε ύστερα από στοιχεία των βουλγαρικών αρχών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και διεξήχθη με συντονισμό ενεργειών των αστυνομικών των τριών χωρών, με ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο (on line).

.Ευρωπαϊκές κυρώσεις για τη βία στην Ουκρανία

«Στην κόψη του ξυραφιού» το Κίεβο, με τις ελπίδες όλων να εναποτίθενται στις διαβουλεύσεις μεταξύ του Oυκρανού προέδρου και της αντιπολίτευσης, με τη διαμεσολάβηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών. 
Οι μαραθώνιες και «πολύ δύσκολες συνομιλίες», όπως λένε οι υπουργοί Εξωτερικών, κράτησαν όλη τη νύχτα πριν διακοπούν τα ξημερώματα για μερικές ώρες, μέχρι νωρίς το μεσημέρι, ενώ τηλεγράφημα της τελευταίας στιγμής μιλάει για την ύπαρξη συμφωνίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας, που θα παραμείνουν μέχρι και αύριο στο Κίεβο, διαπραγματεύονται «οδικό χάρτη»... περισσότερα »

.Προειδοποιεί τις ΗΠΑ το Πεκίνο

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κίνας στην ανακοίνωση της εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Κάιτλιν Χάιντεν, ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί σήμερα με τον εξόριστο πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα.

Το Πεκίνο κάλεσε την Ουάσιγκτον να ματαιώσει τα σχέδια να γίνει δεκτός ο Δαλάι Λάμα στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο Ομπάμα, προειδοποιώντας ότι η προγραμματισμένη συνάντηση θα «βλάψει σοβαρά» τις σχέσεις και τους δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπός του Χουά Τσινγίνγκ ανέφερε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση του Ομπάμα με τον Δαλάι Λάμα είναι μια «καθαρή παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου ανακοινώνοντας τη συνάντηση ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τις συνεχιζόμενες εντάσεις και την επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές του Θιβέτ στην Κίνα.

.Γίνε και εσύ εθελοντής

Το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο οποίο εντάσσονται οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στοχεύει στη καταπολέμηση της φτώχειας σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Η συνεισφορά των εθελοντών  στο Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης είναι ζωτικής σημασίας καθώς το όλο εγχείρημα στηρίζεται στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και αγαθών. 

Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούν στα πλαίσια του Εθνικού Δικτύου και στις οποίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους είναι οι εξής: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γραφείο  Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Συσσίτιο, Υπνωτήριο, Δημοτικός Λαχανόκηπος, Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής  Αστέγων.

Οι εθελοντές μπορούν να εκφράσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή στο εγχείρημα μέσω της ειδικά διαμορφωμένης φόρμας που φιλοξενείται στον ιστότοπο www.koinoniasos.gr επιλέγοντας την περιοχή και την Κοινωνική Δομή που θέλουν να προσφέρουν. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι των Κοινωνικών Δομών έρχονται σε επαφή μαζί τους και τους κατευθύνουν ανάλογα με τις ανάγκες τους. 

Επίσης μπορούν να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης ,το 801 11 22 444, και οι υπάλληλοι θα τους κατευθύνουν ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους στην κατάλληλη Κοινωνική Δομή ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες ή υλικά αγαθά.

Η ιστοσελίδα 
www.koinoniasos.gr λειτουργεί και ως «Εκπαιδευτικό Κέντρο» για τους εθελοντές, προσφέροντάς τους τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη συμμετοχή τους σε κάποια Κοινωνική Δομή.

Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής απαιτείται η συντονισμένη συνεργασία όλων μας!

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.koinoniasos.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 801 11 22 444. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.