.Αντ. Σαμαράς: Τώρα αρχίζει η ανάκαμψη

Toν δρόμο της εξόδου από το μνημόνιο παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η χώρα έχει ξεφύγει οριστικά από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Μιλώντας σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου ο πρωθυπουργός επεσήμανε τη σκληρή δουλειά της κυβέρνησης και τις θυσίες των πολιτών τονίζοντας πως συμμαζεύτηκε η κατάσταση διάλυσης και άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει το έργο του χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις καθώς όπως είπε στόχος του είναι να βγούμε από το μνημόνιο για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να μειωθούν τα φορολογικά βάρη. «Τώρα αρχίζει η ανάκαμψη, γεννιέται μια καινούργια Ελλάδα» δήλωσε φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τις περιπτώσεις που ήδη οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

«Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι ξεπερνάμε το σημείο της μη επιστροφής, δεν υπάρχει γυρισμός σε αυτά που μας πλήγωσαν και μας ντρόπιασαν» τόνισε επισημαίνοντας πως η χώρα κάνει ένα τεράστιο βήμα για να ξεφύγει από την ασφυξία του μνημονίου. 

«Προχωρήσαμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, με πολύ κόπο και αγώνα, διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι θα βγαίναμε από το ευρώ, ότι θα αναγκαζόμαστε να πάρουμε μέτρα» τόνισε ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο γεγονός ότι η χώρα έβγαλε ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα. 

Για τον κ. Σαμαρά η ανάκαμψη θα αρχίσει το 2014 καθώς το πρόγραμμα δουλεύει. «Λέω την αλήθεια και το ξέρετε, ναι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, για αυτό και το αλλάξαμε» δήλωσε επισημαίνοντας τις περικοπές αλλά και την αντιμετώπιση των απερίγραπτων στρεβλώσεων.

.Ευ. Βενιζέλος: Προτεραιότητα η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

 «Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ δεν είναι άλλες από τις προτεραιότητες όλων των ευρωπαϊκών κοινωνιών» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Όλους τους ευρωπαίους πολίτες απασχολεί η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η διαφύλαξη του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου που αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος. 

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η δεύτερη προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας είναι η ενίσχυση της οικονομικής ένωσης, με βασικό θέμα την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και η τρίτη αφορά τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την κατανομή των βαρών μεταξύ συνοριακών και παράκτιων χωρών και άλλων χωρών της ΕΕ, καθώς και η κινητικότητα εντός της ΕΕ. 

Η τέταρτη προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας αφορά την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική, ιδίως τη Μεσογειακή, που ξεκινά από την αλιεία, το περιβάλλον και την προστασία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φτάνει στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ανέφερε ο Ευάγγ. Βενιζέλος.

.«Τη Νέα Δημοκρατία δεν την απασχολεί αν ο κ. Τσίπρας είναι άθεος»

Σφοδρή επίθεση εναντίον της πρόθεσης του ΣΥΡΙΖΑ να φορολογήσει όσους δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, έκανε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή της αναφέρει:

«Τη Νέα Δημοκρατία δεν την απασχολεί αν ο κ. Τσίπρας είναι άθεος.

Αυτό που όμως είναι σοβαρό πολιτικό θέμα είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φορολογήσει μόνον όσους "δηλώνουν" Χριστιανοί Ορθόδοξοι!

Ευχόμαστε η χθεσινή "διαφήμιση" από τον ΣΥΡΙΖΑ των θρησκευτικών απόψεων του κ. Τσίπρα, να μην αποτελεί το άλλοθι για την αντισυνταγματική και ρατσιστική πρόθεση φορολόγησης μόνον όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι».

.Στη ρύθμιση 32.000 στεγαστικών δανείων έχει προχωρήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Παντελώς αβάσιμες και αναληθείς χαρακτηρίζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τις καταγγελίες ότι ξένο fund αγόρασε από το Τ.Π. και Δανείων, κόκκινα δάνεια και ότι η αγορά έγινε στο 20% περίπου της πραγματικής αξίας του δανείου, σε έγγραφό που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Με το έγγραφο γίνεται, ωστόσο, γνωστό ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε εφαρμογή νόμου (Ν. 3453/2006) 

και σε εφαρμογή υπουργικών αποφάσεων, πραγματοποίησε το 2006 μεταβίβαση και τιτλοποίηση απαιτήσεων από χορηγηθέντα, έως την 1η Ιουλίου 2004, στεγαστικά δάνεια ισοδύναμης αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία Grifonas Finance No1 PLC και έδρα το Λονδίνο, που δημιουργήθηκε για το σκοπό της τιτλοποίησης. 

Το ποσό των 950 εκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχούσε στο 100% του άληκτου υπολοίπου κεφαλαίου των μεταβιβασθέντων δανείων κατά τη χρονική στιγμή της μεταβίβασης.

.Πού επένδυσαν οι Έλληνες στην κρίση σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν

Οι Έλληνες συνεχίζουν να επενδύουν σε καφετέριες, σουβλατζίδικα και κομμωτήρια, παρά στην καινοτομία και στις εξαγωγές, όπως προκύπτει από πανευρωπαϊκή έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ήθελε να διαπιστώσει κατά πόσον μεταβλήθηκε το μοντέλο των χωρών κατά τη διάρκεια της κρίσης. 

Σύμφωνα με την *«Καθημερινή»*, όσοι παρέμειναν σταθεροί στις «αξίες» της ελληνικής οικονομίας επιβραβεύτηκαν, καθώς αυτοί που πόνταραν στην εξωστρέφεια και σε άλλους πιο παραγωγικούς τομείς είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται. Εξαίρεση υπήρξε ο κλάδος του τουρισμού. Αντίθετα, οι παραδοσιακοί – μη παρα... περισσότερα »

.Η μυστική σύσκεψη του Κουβέλη...Και το όνομα αυτής... ΔΗΜΕΑΡ

Ακόμα και όνομα αλλάζει η ΔΗΜΑΡ, όπως αποφασίστηκε σε μυστική σύσκεψη που διοργανώθηκε, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News, υπό τον Φώτη Κουβέλη την περασμένη Τετάρτη, με θέμα τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου και τη συμμετοχή πρώην υπουργών. Παράλληλα εκκρεμεί και συνάντηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Στη σύσκεψη στο ξενοδοχείο «The Stanley» συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης,Πάνος Μπεγλίτης, Στέφανος Μανίκας, ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μηνάς Σταυρακάκης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης και ο Γιάννης Τσαμουργκέλης, στέλεχος της «Κίνησης Π-80».

Στην αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τον Φ. Κουβέλη, συμμετείχαν ο νέος γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής Θεόδωρος Μαργαρίτης, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Σάκης Παπαθανασίου και Παναγιώτης Παναγιώτου, με τον γνωστό δημοσιογράφο να έχει πλέον αναβαθμισμένο ρόλο στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Όπως αποφασίστηκε, με δεδομένο ότι ο χρόνος πιέζει, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η πολιτική διακύρηξη του νέου οργανωτικού σχήματος που θα περιλαμβάνει τη ΔΗΜΑΡ και όσους θέλουν να συνεργαστούν μαζί της , κατά τα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τη διάλυση του Συνασπισμού και των άλλων συνιστωσών. Το όνομα που προτάθηκε και συζητήθηκε στη σύσκεψη ήταν «Δημοκρατική Μεταρρυθμιστική Αριστερά».

.Ανεπίλυτο παραμένει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους για την Ελλάδα

Στην ενδιάμεση έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, υπό τον τίτλο «Η νέα οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα» επισημαίνεται μεταξύ άλλων, η αδυναμία κρατών μελών της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους στο επίπεδο που απαιτούν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ζώνης του ευρώ. 

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, «το παρόν σημείωμα στηρίζεται στην παραδοχή ότι η Ελλάδα παραμένει στη Ζώνη του Ευρώ ή ότι υπάρχει ευρεία πολιτική συναίνεση για να αποφευχθεί η επιστροφή στη δραχμή. Στους κινδύνους της ε... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.