. Επικίνδυνοι τριγμοί στη συγκυβέρνηση στο παραπέντε της συμφωνίας


Ραγδαία κλιμακούμενη ένταση μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Η κάθετη άρνηση του Φ. Κουβέλη να ψηφίσει τα εργασιακά αλλά και οι διαρροές από την Ιπποκράτους περί ειδικού ταμείου που απαιτούν οι δανειστές και το οποίο οδηγεί υπό διεθνή έλεγχο την χώρα προκάλεσαν εντονότατη δυσφορία στο Μαξίμου, τόσο ώστε να αποφασιστεί για πρώτη φορά να προχωρήσει σε δήλωση ο ίδιος ο πρωθυπουργός με πολλές αιχμές προς όλες τις κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης.

Την ίδια ώρα και παρά την κάθετη δήλωση Κουβέλη ότι δεν ψηφίζει τα εργασιακά και το αίτημα Βενιζέλου για πολιτική διαπραγμάτευση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωνε σε δημοσιογράφους ότι τα εργασιακά έχουν ουσιαστικά κλείσει, η κυβέρνηση θα φέρει το πακέτο των μέτρων στην Βουλή και ο καθένας θα αποφασίσει εκεί για τη στάση του. 

Τόση ήταν η ένταση που για μερικές ώρες μετά τη σύσκεψη το Μαξίμου έθετε υπό μορφή ρητορικής ερώτησης το εάν η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί αν στηρίζει την κυβέρνηση, ή όχι. 

Η απάντηση ήρθε βέβαια αμέσως από την ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι σαφώς στηρίζει την κυβέρνηση αλλά επιμένει να μη συμφωνεί με τον εργασιακό μεσαίωνα που φέρνουν οι απαιτήσεις της τρόικα. 

Μάλιστα, η απάντηση περιείχε και μια αιχμηρή ατάκα που αφορούσε την αποστροφή της δήλωσης του πρωθυπουργού περί υπευθυνότητας.

«Τόλμη και υπευθυνότητα πρέπει να υπάρχεικατά κύριο λόγο απέναντι στην κοινωνία» σημείωναν κύκλοι της ΔΗΜΑΡ.

Ένταση και με το ΠΑΣΟΚ
Το άλλο μεγάλο θέμα με το οποίο δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα στο αμέσως προσεχές διάστημα και που προκάλεσε ένταση μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου ήταν το θέμα του ειδικού ταμείου το οποίο -σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ- αιτούν οι δανειστές προκειμένου αυτό να διαχειρίζεται όχι μόνο τις δόσεις του δανείου αλλά και τα δημόσια έσοδα. 

Αρχικά και το υπουργείο Οικονομικών και το Μαξίμου διέψευδαν ότι «υπάρχει τέτοιο θέμα» και ότι έγινε συζήτηση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σε απάντηση η Ιπποκράτους έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας το οποίο εστάλη στην ελληνική κυβέρνηση και το οποίο σαφώς έθετε θέμα σύστασης ειδικού ταμείου με έδρα τις Βρυξέλες το οποίο θα χειρίζεται τα δημοσιονομικά της χώρας καθιστώντας την ουσιαστικά χώρα υπό συνολικό έλεγχο αν όχι κατοχή.

Μετά από αυτό σε άτυπη ενημέρωση από την ΝΔ έγινε γνωστό ότι πράγματι υπήρξε τέτοιο έγγραφο , αλλά όπως ανέφεραν πηγές της ΝΔ, «το θέμα δεν είναι τι σου στέλνουν, αλλά τι απαντάς εσύ». 

.«Μπορεί να μην αυξηθούν τα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς»


Την εκτίμηση ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος να μην αυξηθούν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, εφόσον εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις, εκφράζει ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος.

Ο κ. Σταθόπουλος διευκρίνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η «πρόβλεψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων είχε περιληφθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής για τηναντιμετώπιση των ελλειμμάτων των συγκοινωνιακών φορέων», επισημαίνοντας, παράλληλα, πως η πρόβλεψη αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί με ισοδύναμα μέτρα.

Ως τέτοια μέτρα αναφέρει την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, τις οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν από τη λειτουργική συγχώνευση των εταιρείων ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και την επακόλουθη αναδιάταξη του προσωπικού, καθώς και από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ελέγχων κατά της λαθρεπιβίβασης.

Το σύνολο των προσπαθειών στους παραπάνω άξονες μπορεί να αντισταθμίσει την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων ώστε τελικά αυτή να αποφευχθεί, σημειώνει ο κ. Σταθόπουλος και προσθέτει ότι στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο, οι διοικήσεις, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι των εταιρειών στις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν τις προσπάθειες.

.Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη


Σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση -και μετά την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας- θα βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών με τους δανειστές, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι για τα εργασιακά και συνολικά το πακέτο των μέτρων, έως και την Πέμπτη (οπότε πρέπει να έχει κλείσει).
Αυτό ανέφεραν απόψε από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ενημέρωση που παρέσχε ο κ. Στουρνάρας στους εκπροσώπους των δανειστών για την έως τώρα συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των μέτρων.
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Euro Working Group (Eurogroup με εκπροσώπους υπουργών).

."Υπήρξε σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις για τα εργασιακά"


«Έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις για τα εργασιακά» ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου ενημερώνοντας του πολιτικούς συντάκτες. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «έχουμε πετύχει καλύτερους όρους σε σχέση με αυτούς που ίσχυαν από το προηγούμενο μνημόνιο το Φεβρουάριο» ενώ σε ερώτηση για τη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ απάντησε πως «δεν σχολιάζουμε τους κυβερνητικούς εταίρους».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε ότι έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση με την τρόικα η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με συγκεκριμένα αποτελέσματα.
«Κερδίσαμε τις τριετίες. Κάτι που ήταν ήδη χαμένο από τον ν.4046 το Φεβρουάριο του 2012. Πετύχαμε η ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας να μην μπει στη νέα δανειακή σύμβαση. 

Για τις αποζημιώσεις η τρόικα δέχτηκε το μηχανισμό που προτείναμε να παγώσουν για τους πάνω από 16 χρόνια με ένα πλαφόν στα 1800 ευρώ που σύμφωνα με το μισθολογικό επίπεδο των αμοιβών το 2011 αφορά το 80% του εργατικού δυναμικού και με δεδομένες τις πτώσεις που έχουν ακολουθήσει φτάνει μέχρι το 85%», εξήγησε ο κ. Βρούτσης επισημαίνοντας πως αυτή η εξέλιξη είναι απόδειξη ότι «δώσαμε μάχη και κερδίσαμε».

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι το υπουργείο Εργασίας παρέδωσε κείμενο με τις τελικές προτάσεις και ότι αν του ζητηθεί να ξαναεπιχειρήσει να προσεγγίσει αυτά τα ζητήματα βεβαίως θα το πράξει υπογραμμίζοντας πως «καταφέραμε απίστευτα πράγματα και κάναμε τεράστιο βήμα».

.Στοιχεία για τη συμμετοχή αλλοδαπών σε αξιόποινες πράξεις, έδωσε ο Ν. Δένδιας


Στοιχεία για τη συμμετοχή αλλοδαπών στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλοδαπών.

Σύμφωνα με τα τηρούμενα από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ (Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας) στοιχεία το ποσοστό συμμετοχής αλλοδαπών στο έγκλημα της ληστείας κατά το 8μηνο του 2012 ανέρχεται σε 47,78% του συνόλου των δραστών ληστειών έναντι 54,21% για το αντίστοιχο διάστημα του 2011

Αλλοδαποί είναι, επίσης, το 45,72% των δραστών κλοπών και διαρρήξεων κατά το ίδιο διάστημα του 2012 έναντι 44,58% για το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Ο υπουργός αναφέρει στην απάντησή του ότι το φαινόμενο της υπερσυσσώρευσης παράνομων μεταναστών στη χώρα, έχει σοβαρές επιπτώσεις στο εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας και υπογραμμίζει ότι για την ουσιαστική αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και εκδηλώνονται στοχευμένες δράσεις, οι οποίες επικαιροποιούνται δεδομένης της ταχύτητας με την οποία εξελίσσεται το κοινό και οργανωμένο έγκλημα.

.Η καθημερινότητα "βάρος" στη σπονδυλική στήλη


Πόνο στη σπονδυλική στήλη θα εμφανίσει ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% του γενικού πληθυσμού κάποια στιγμή στη ζωή του. Ο πόνος αυτός είναι το «τίμημα» της όρθιας στάσης αλλά και της κακής χρήσης της σπονδυλικής στήλης, καθώς ο σύγχρονος άνθρωπος κάνει καθιστική ζωή, σηκώνει βάρη ή δεν ασκείται.

«Η καθημερινότητά μας είναι τέτοια που ουσιαστικά φορτίζει τη σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να την οδηγεί τουλάχιστον σε εκφυλιστικές παθήσεις. Αυτό το πρόβλημα, 
που μπορεί άλλοτε να είναι σοβαρό και άλλοτε να μην είναι, θεωρείται ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα στον άνθρωπο. Όλοι οι πόνοι στην σπονδυλική στήλη δεν οφείλονται σε κάποια πάθηση. 
Μπορεί να οφείλονται σε ακινησία, σε κακή καθιστική στάση κλπ» επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, νευροχειρουργός Ιωάννης Μάγρας μιλώντας στο ΑΜΠΕ με αφορμή το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης που θα πραγματοποιηθεί 25-28 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα.
Οι εκφυλιστικές παθήσεις αποτελούν το 60-70% των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης ενώ είναι πολύ πιο σπάνιο να έχει κανείς όγκο στη σπονδυλική στήλη. Η δισκοκήλη στην αυχενική ή την οσφυϊκή μοίρα είναι η πιο συχνή πάθηση που προκαλεί πόνο. 
«Μόνο το 10% των περιπτώσεων όπου επίσημα έχει διαγνωστεί δισκοκήλη χειρουργούνται ενώ οι υπόλοιπες μπορούν να αντιμετωπιστούν συντηρητικά. 
Από αυτό το 10% που θα εγχειριστούν, διεθνώς, ένα ποσοστό 1-2% δεν θα πάνε καλά και θα συνεχίσουν να πονάνε. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο 'σύνδρομο αποτυχημένης μέσης', μπορεί να οφείλεται σε φλεγμονές, σε ανάπτυξη συμφύσεων κ.λπ.» εξηγεί ο κ. Μάγρας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.