.Βελτιωτικές κινήσεις για την πλήρη διάθεση του «κοινωνικού μερίσματος»

«Θέλουμε να εξαντλήσουμε πλήρως και το ταχύτερο δυνατόν το ποσό των 525 εκατ. ευρώ, που είναι το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα» δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Ο συγκεκριμένος παράγοντας άφησε, παράλληλα, ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις από την κυβέρνηση- μετά τη λήξη της προθεσμίας στις 30 Ιουνίου-, στην περίπτωση που, λόγω των εξαιρέσεων, απομένει κάποιο ποσό αδιάθετο.

Ο εν λόγω παράγοντας ανέφερε ότι «θα ληφθούν υπόψη και οι φορολογικές δηλώσεις του 2014, κατ' αρχήν για τους μακροχρόνια άνεργους (σ.σ. τα γενικά κριτήρια για το μέρισμα αφορούν σε φορολογικές που υποβλήθηκαν το 2013)».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει δύο ενδεχόμενα: ή να αυξήσει κατά 500 ευρώ το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ (το επίδομα, πάντως, θα απομειώνεται στη συνέχεια κατά το πρότυπο της διανομής στους ένστολους), ή να λάβει υπόψη τις δηλώσεις που θα υποβληθούν εφέτος για το σύνολο των πολιτών (το δεύτερο ενδεχόμενο φαντάζει δυσκολότερο).

.Το Κίεβο θα συνεχίσει την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» ενάντια στους φιλορώσους αυτονομιστές

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας τερμάτισε και επισήμως την εκεχειρία του Πάσχα και θα επαναλάβει την «ενεργό φάση» της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» κατά των φιλορωσικών αυτονομιστικών οργανώσεων στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώτος αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης και αρμόδιος για θέματα ασφαλείας Βιτάλι Γιάρεμα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, διευκρίνισε ότι η επιχείρηση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και πρόσθεσε: «Στο προσεχές μέλλον θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και θα δείτε τα αποτελέσματα».

Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο, πρόσθεσε: «Λάβαμε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα μάς αφήσουν μόνους με έναν επιτιθέμενο. Ελπίζουμε ότι σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης, αυτή η υποστήριξη θα είναι περισσότερο ουσιαστική».

.«Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της αφαίμαξης του λαού»

«Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της αφαίμαξης του λαού, η οποία θα συνεχιστεί με τα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της ΕΕ. Αυτή την αλήθεια κρύβουν από τον ελληνικό λαό τόσο η κυβέρνηση, με τις υποσχέσεις για «ελάφρυνση» του χρέους που δήθεν θα ανακουφίσει το λαό, όσο και τα άλλα κόμματα της ΕΕ που υπερασπίζονται αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα και αναγνωρίζουν το χρέος. 

Η απαλλαγή του λαού από τα μνημόνια διαρκείας, την αντιλαϊκή πολιτική και το χρέος, που δε δημιούργησε ο ίδιος αλλά το κεφάλαιο, προϋποθέτει ρήξη με τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της πρότασής του για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση» τονίζει, σε σχόλιό του το ΚΚΕ για την ανακοίνωση πλεονάσματος από την Eurostat.

.Πλεόνασμα 3,4 δισ. ευρώ με τη σφραγίδα της Eurostat

Στα 23,109 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, κάτι που οδηγεί σε πρωτογενές πλεόνασμα -με βάση τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής- ύψους 3,4 δισ. ευρώ.

Η Eurostat ανακοίνωσε τα στοιχεία που έστειλε στις 14 Απριλίου η ΕΛΣΤΑΤ στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα:

-Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε πέρυσι στα 23,109 δισ. ευρώ.

-Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης αντιστοιχεί σε 318,703 δισ. ευρώ.

- Το ΑΕΠ σε αγοραίες τιμές ήταν πέρυσι 182,054 δισ. ευρώ.

Η Eurostat, στην επίσημη ανακοίνωσή της δεν αναφέρει επιμέρους τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα τα οποία όμως προκύπτουν από το ύψος του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο οποίο περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για τη στήριξη των τραπεζών, που δημιούργησαν πέρυσι έλλειμμα 19,272 δισ. ευρώ.

Το πρωτογενές έλλειμμα, που προκύπτει αφού αφαιρεθούν οι τόκοι, διαμορφώθηκε στα 15,8 δισ. ευρώ ή 8,7% του ΑΕΠ.

Αυτοί οι υπολογισμοί βασίζονται στο σύστημα που χρησιμοποιεί η Eurostat, το ESA 95. Στη συνέχεια, κανονικά αφαιρείται το ποσόν που δόθηκε για τη στήριξη των τραπεζών το 2013, 19,2 δισ. ευρώ, οπότε προκύπτει πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 3,4 δισ. ευρώ, κατά το σύστημα ESA 95.

.Εφτά σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο

Nέα αντίληψη εισάγει η κυβέρνηση στην αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού των δημοσίων υπηρεσιών. Οι σωρευτικές απομακρύνσεις δίνουν τη θέση τους σε διαδικασίες με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται και η επιλογή προϊσταμένων με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ. 

Σε νέα τροχιά μπαίνει η κρατική μηχανή με την εφαρμογή εφτ σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υλοποιηθούν εντός του έτους. Οι επτά αλλαγές που προωθούνται έως το τέλος του 2014 ώστε άμεσα να ξεκινήσει η εφαρμογή τους είναι ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.