.Εκδήλωση μνήμης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Γρήγορη Λαμπράκη

 Ο Δήμος Ζωγράφου, η Περιφέρεια Αττικής και το Ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης οργανώνουν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ολοήμερη  εκδήλωση μνήμης , με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συμβολική σκυταλοδρομία 4.300 μέτρων, έκθεση ζωγραφικής από μαθητές δημοτικών σχολείων του Ζωγράφου, προβολή οπτικοακουστικού υλικού, ομιλίες και μουσικό πρόγραμμα και θα είναι αφιερωμένη στην ειρήνη , τη δημοκρατία την αλληλεγγύη, την ευγενή άμιλλα. Τις αξίες, δηλαδή, στις οποίες αφιέρωσε τη ζωή του ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο άνθρωπος, ο καταξιωμένος γιατρός, ο αθλητής.


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΠΡΩΙ: Ώρα 10:00: Γήπεδο Σωτήρης Πέτρουλας.
            Αφετηρία διαδρομής  με την συμμετοχή μαθητών,
            εκπαιδευτικών, αθλητικών σωματείων, πολιτιστικών
            και εθνικοτοπικών φορέων της περιοχής μας.
            Τιμούμε τον Γρ. Λαμπράκη, διασχίζοντας όλα τα
            δημοτικά διαμερίσματα και μεταφέρουμε το μήνυμα
            της ειρήνης με ένα κλαδί ελιάς το οποίο θα καταλήξει
            στο δημοτικό στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης περίπου
            στις 11:30, όπου θα ακολουθήσει μικρή τελετή.    

Απόγευμα: Κινηματογράφος ‘ ΑΛΕΚΑ ’ Ώρα: 19:00

Έκθεση μαθητών δημοτικών σχολείων Ζωγράφου αφιερωμένη στην ειρήνη.

● Προβολή οπτικοαουστικού υλικού από την ζωή και την δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη

● Παρεμβάσεις από: Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού,
   Δήμαρχο Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη,
   συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό,
   και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Γρ. Λαμπράκη, τον γιο του    Γρηγόρη, στο πρόσωπο του οποίου ο Δήμαρχος Ζωγράφου θα τιμήσει τον αγωνιστή πατέρα του.

● Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές δημοτικών σχολείων Ζωγράφου.

● Μουσικό αφιέρωμα -Αφήγηση : Τάκης Χρυσικάκος    

.Δε συμφώνησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες


Ναυάγησε σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επταετία 2014-2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ηγετές δεν καταφέρνουν να συμφωνήσουν παρά τη νέα διορθωτική πρόταση που φέρεται να έφερε σήμερα στο τραπέζι ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, οπότε ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί εκ νέου στη Σύνοδο Κορυφής του Ιανουαρίου.

.Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα αύριο, Σάββατο


Την ανάγκη να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα στο Γιουρογκρούπ υπογράμμισε ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο Ζ. Γιούνκερ τόνισε ότι μετά τις συνεδριάσεις της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης, χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες, έκρινε απαραίτητο να συγκαλέσει αύριο τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών του ευρώ. 

Διευκρίνισε ότι η αυριανή τηλεδιάσκεψη - «από την οποία δεν αναμένονται αποφάσεις» - έχει ως στόχο να προετοιμάσει τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο Ζ. Γιούνκερ δήλωσε ότι αύριο προτίθεται να παρουσιάσει στους υπουργούς «το τι θα πρέπει να γίνει τη Δευτέρα».

Τέλος, ο επικεφαλής της ευρωζώνης σημείωσε ότι για το ελληνικό ζήτημα είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Εξάλλου, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα καταλήξουν τη Δευτέρα σε συμφωνία για την Ελλάδα, σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι οι πάντες εργάζονται εντατικά για την εξεύρεση συμφωνίας, καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις που της είχαν ζητηθεί.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ακόμη ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα, «αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει εκεί».

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε την πάγια θέση της Γερμανίας κατά του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξευρεθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις.

.Αντ. Σαμαράς: Συνεχίζουμε τη μάχη για περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια


Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ δεν κατέληξε σε συμφωνία, υπήρξε μια προσέγγιση και η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα Σύνοδο στις αρχές του 2013. Με αυτή τη φράση αποτύπωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. 

Για τα κονδύλια Συνοχής για την Ελλάδα που προβλέπονταν να ανέλθουν στα 11,2 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δώσαμε μάχη για να υπάρξει μια ειδική ρύθμιση για την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόταση του προέδρου της ΕΕ, Χ. Ρομπάι, να αυξηθεί το ποσό αυτό κατά 20%.

 Η μάχη συνεχίζεται και επιδιώκουμε να πάρουμε μεγαλύτερα ποσά, συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με άλλες χώρες με κοινά συμφέροντα για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Όσον αφορά την εκταμίευση της δόσης, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι είχε μια σειρά συζητήσεων με ομολόγους του και αξιωματούχους της ΕΕ, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι τη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ της ερχόμενης Δευτέρας. 

Επίσης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι έχει σταματήσει να ακούγεται ότι για όλα φταίει η Ελλάδα και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει θερμούς υποστηρικτές.

.ΟΛΜΕ: Μην παραδώσετε λίστα με καθηγητές που έχουν πειθαρχικά παραπτώματα


Να μην παραδώσουν στο υπουργείο Παιδείας «λίστα» με τους εκπαιδευτικούς που έχουν πειθαρχικά παραπτώματα για να τεθούν σε αργία, καλεί τους προϊσταμένους Εκπαίδευσης το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

     Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, «με την εγκύκλιο του υπουργείου γίνεται απόπειρα κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας στη διοίκηση της εκπαίδευσης, καθώς στην ουσία επιχειρείται η στέρηση του πολίτη-εκπαιδευτικού από τον φυσικό του δικαστή».    

     Και προσθέτει ότι με την προαναφερόμενη εγκύκλιο ζητείται η αποστολή μιας λίστας «προγραφών» με ονόματα εκπαιδευτικών, οι οποίοι χωρίς άλλη περαιτέρω διαδικασία - πέραν της αναφερόμενης στην εγκύκλιο «διαπιστωτικής πράξης του οικείου οργάνου»- θα τίθενται αμέσως σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.

     Οι «προγεγραμμένοι» εκπαιδευτικοί δεν θα είναι μόνο εκείνοι, στους οποίους έχουν επιβληθεί ποινές οριστικής ή προσωρινής παύσης για τα πειθαρχικά παραπτώματα που αναφέρονται στο κείμενο του νόμου και της εγκυκλίου, αλλά και εκείνοι, των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν, σημεώνεται.

.Προφυλακιστέος ο 35χρονος για κατοχή απόρρητων στοιχείων εκατομμυρίων φορολογουμένων


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή, ο 35χρονος, που είχε στην κατοχή του απόρρητα στοιχεία εκατομμυρίων φορολογούμενων και κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με σκοπό το κέρδος σε βαθμό κακουργήματος.

 Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται ότι σκόπευε να πουλήσει το ηλεκτρονικό αρχείο σε ενδιαφερόμενους έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

 Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, οι επίμαχες καταγραφές που κατείχε ο κατηγορούμενος δεν αλιεύτηκαν από χάκερ αλλά δόθηκαν χέρι με χέρι. 

Ο 35χρονος, που εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ εταιρίας τηλεπικοινωνιών- πληροφορικής ως εξωτερικός συνεργάτης, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι πήρε τα επίμαχα στοιχεία από πρόσωπο που κατονόμασε, προκειμένου να τα επεξεργαστεί, 
μετατρέποντάς τα σε αναγνώσιμο αρχείο, καθώς στην αρχική του μορφή δεν μπορούσε να διαβαστεί.

 Ήδη για το πρόσωπο αυτό εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία, ώστε να διερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση.

."Επτακόσιοι φαρμακοποιοί στον Τειρεσία"


Οι βαρύτερες των ποινών θα επιβληθούν στους φαρμακοποιούς, σε περίπτωση που έχει προκύψει λαθροχειρία ή απάτη και επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, για 200.000 συνταγές που εκτελέσθηκαν έναν μήνα νωρίτερα από την έκδοσή τους, σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι εκτιμά πως «αυτό που εμφανίζεται ως σκάνδαλο, πρέπει να είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».

Ο κ. Αμπατζόγλου μιλά για το πακέτο των αιτημάτων των φαρμακοποιών ενόψει των κινητοποιήσεων του κλάδου την ερχόμενη εβδομάδα και δίνει στοιχεία για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει κάποιοι συνάδερφοί του, «ως απάντηση σε όσους μιλούν με μύθους για υπερκέρδη φαρμακείων».

Τονίζει πως στο γραφείο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται 370 κατασχετήρια φαρμακείων και 700 περίπου φαρμακοποιοί έχουν μπει στον Τειρεσία.

«Δεν μπορεί 10 εκατομμύρια Έλληνες και 12.000 φαρμακεία να είναι καθημερινά όμηροι μιας απίστευτης γραφειοκρατίας» υπογραμμίζει και παραθέτει το πακέτο των  αιτημάτων του κλάδου: 

Εκτός από τη στήριξη της δημόσιας Υγείας και τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, να κυλήσουν οι πληρωμές, βάσει του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Υγείας, να αποσυρθεί «η απαράδεχτη ρύθμιση», όπως την χαρακτηρίζει, των τελευταίων ημερών, με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία οι φαρμακοποιοί πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου την έκπτωση προς το Ταμείο. 

Όπως μάλιστα επισημαίνει, «αυτό είναι ένα επιπλέον χαράτσι 5.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε φαρμακείο, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι συνεπής στις πληρωμές του».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.