.Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα αύριο, Σάββατο


Την ανάγκη να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα στο Γιουρογκρούπ υπογράμμισε ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο Ζ. Γιούνκερ τόνισε ότι μετά τις συνεδριάσεις της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης, χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες, έκρινε απαραίτητο να συγκαλέσει αύριο τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών του ευρώ. 

Διευκρίνισε ότι η αυριανή τηλεδιάσκεψη - «από την οποία δεν αναμένονται αποφάσεις» - έχει ως στόχο να προετοιμάσει τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο Ζ. Γιούνκερ δήλωσε ότι αύριο προτίθεται να παρουσιάσει στους υπουργούς «το τι θα πρέπει να γίνει τη Δευτέρα».

Τέλος, ο επικεφαλής της ευρωζώνης σημείωσε ότι για το ελληνικό ζήτημα είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Εξάλλου, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα καταλήξουν τη Δευτέρα σε συμφωνία για την Ελλάδα, σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι οι πάντες εργάζονται εντατικά για την εξεύρεση συμφωνίας, καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις που της είχαν ζητηθεί.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ακόμη ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα, «αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει εκεί».

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε την πάγια θέση της Γερμανίας κατά του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξευρεθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.