Bloomberg: Η πολιτική ατζέντα πίσω από τη διαπραγμάτευση

Στο τέλος του παιχνιδιού, αξίζει να εξεταστεί το αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει πραγματικά να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, σχολιάζει ο Marc Champion. Οι διαπραγματεύσεις αυτές πηγαίνουν τόσο άσχημα, για τόσο πολύ καιρό και με τόσο μικρή πρόοδο, που το ερώτημα «Τι επιδιώκουν οι Έλληνες;» ακούγεται συχνά.

 Σε ένα πρόσφατο άρθρο, ο φυσικός Mark Buchanan δίνει την ενδιαφέρουσα απάντηση ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της μπορεί να έχουν κολλήσει σε ένα «παιχνίδι-τελεσίγραφο» - μια κατάσταση κατά την οποία δύο άνισα μέρη δεν μπορούν να φθάσουν σε λογική συμφωνία, διότι το ασ...περισσότερα »

.Στην κόψη του ξυραφιού το τραπεζικό σύστημα

Στην κόψη του ξυραφιού είναι το τραπεζικό σύστημα, ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Αυτό αποδεικνύει η απόφαση της ΕΚΤ να χορηγήσει ρευστότητα – μαμούθ 2,3 δισ. ευρώ για την εβδομάδα αυτή. Οι εκροές καταθέσεων, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί, έχει αυξηθεί σημαντικά και τους τελευταίους δύο μήνες έχουν φύγει 11 δισ. ευρώ.

 Ενώ και ο Ιούνιος είναι δραματικός, μάλιστα τις τελευταίες τρεις ημέρες σηκώνουν χρήμα από τα γκισέ χιλιάδες πολίτες. Έτσι, η ΕΚΤ αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης να δώσει 2,3 δισ. ευρώ στις τράπεζες ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 83 δισ. ευρώ από 80,7 ... περισσότερα »

.Εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας

Στις 19.30 ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις, για να απαντήσουν «μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά, στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και θεσμοί (ΕΕ- ΔΝΤ-ΕΚΤ)». 

Τους καλεί να πάρουν «θέσεις μάχης απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, που τσακίζουν ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε». Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είπε ότι *«η κυβέρνηση έχει ήδη ξεχάσει την κατάργηση των μνη... περισσότερα »

.FT: Έτοιμη να δώσει τελεσίγραφο στην Ελλάδα και η Γερμανία

*Τις τελευταίες ημέρες η γερμανική κυβέρνηση στέλνει σε ιδιωτικό επίπεδο μηνύματα πως είναι ώρα να διακόψει τις διαπραγματεύσεις και να υιοθετήσει μια πιο σκληρή γραμμή “όλα ή τίποτα”, αναφέρουν* οι FT.

 Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, Γερμανοί ηγέτες διαμηνύουν σε άλλες πρωτεύουσες της Ευρωζώνης πως δεν είναι πλέον πρόθυμοι να διαπραγματευτούν τη συμβιβαστική συμφωνία που παρουσίασε ο Juncker στον Τσίπρα την τελευταία εβδομάδα για λογαριασμό των πιστωτών.

 Οι αξιωματούχοι εξήγησαν πως η επίμονη απόρριψη της πρότασης από τον Τσίπρα ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου τ... περισσότερα »

.Το Ποτάμι καλύπτει Ψαριανό: Οταν προσβάλλουν θα δέχονται απαντήσεις

Με απόλυτο τρόπο καλύπτει το Ποτάμι τον βουλευτή του Γρηγόρη Ψαριανό, με αφορμή το επεισόδιο που έγινε με τη Θεανώ Φωτίου σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega. «Ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι αδυναμία. Κι αν συνεχίσουν να βρίζουν να είναι έτοιμοι να λαμβάνουν και απαντήσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. 

Σημειώνει μάλιστα ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί «προσβάλλουν και προσωπικά κάποιον που ο πατέρας του πέρασε 4 χρόνια εξορίας σε Μακρόνησο και Ικαρία». Το Ποτάμι παραθέτει μάλιστα και κατάλογο... υβρεολογίου «που καθημερινά εκστομίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και τα φερέφω... περισσότερα »

.Παράταση Μνημονίου για 9 μήνες ζητάει η κυβέρνηση -Πότε θα πάρει χρήματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξελέγη κυβέρνηση για να καταργήσει το Μνημόνιο, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τώρα ζητάει την παράτασή του για 9 επιπλέον μήνες, και μάλιστα με επιπλέον μέτρα. 

Η νέα πρόταση που έριξε η Αθήνα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η 9μηνη παράταση, μέχρι τον Μάρτιο του 2016 (οπότε και λήγει το πρόγραμμα του ΔΝΤ), του υπάρχοντος προγράμματος, δηλαδή του Μνημονίου. 

Εξάλλου, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ *Νίκος Φίλης* παραδέχθηκε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξή του πως το Μνημόνιο δεν καταργείται. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να παραμείνει υπό τη... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.