.Δημοφιλέστερος για πρωθυπουργός στην Ιταλία ο Μπερσάνι, σύμφωνα με δημοσκόπηση


Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς και γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι είναι ο δημοφιλέστερος υποψήφιος για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης ενώ ο απερχόμενος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι βρίσκεται στην δεύτερη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην τρίτη, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση που διενήργησε το ερευνητικό ινστιτούτο CISE για λογαριασμό της εφημερίδας Il Sole 24 Ore εμφανίζει τον Μπερσάνι να συγκεντρώνει το 36,2% της πρόθεσης ψήφου, τον Μόντι το 23,3% και τον Μπερλουσκόνι το 21,8%.
 
Εκείνος που θα αναδειχτεί νικητής από τις εκλογές στις 24 και 25 Φεβρουαρίου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την βαθιά ύφεση και την αυξανόμενη ανεργία στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης καθώς και να διατηρήσει υπό έλεγχο τις δημόσιες δαπάνες.
 
Ο Μόντι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ηγηθεί ενός κεντρώου συνασπισμού απέναντι στο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του Μπερσάνι και το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Μπερλουσκόνι.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.309 ιταλών το διάστημα μεταξύ 22 και 28 Δεκεμβρίου.
 
Ο Μόντι στηρίζεται από τους διεθνείς επενδυτές, την Καθολική Εκκλησία και το επιχειρηματικό κατεστημένο και πιστώνεται ευρέως την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ιταλίας ύστερα από τα χρόνια διακυβέρνησης του Μπερλουσκόνι που αμαυρώθηκαν από σκάνδαλα.
 
Οι κομματικοί συνδυασμοί που θα στηρίξουν τους υποψήφιους για την πρωθυπουργία δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά το 34,6% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψήφιζαν το κόμμα του Μπερσάνι, το 19,7% του Μπερλουσκόνι και το 14,3% το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές.
 
Το UDC, το μεγαλύτερο κεντρώο κόμμα στην Ιταλία και ένα από αυτά τα οποία στηρίζουν τον Μόντι, ήρθε στην τέταρτη θέση με 6,4%.
 
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 34% των ιταλών θεωρούν πως η σημαντικότερη πρωτοβουλία για την επόμενη κυβέρνηση θα είναι η ρύθμιση των δημοσίων δαπανών ώστε να μειωθούν οι φόροι.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.