.Αυξάνονται και πληθύνονται οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις

Εντολή σε εφορίες να προχωρούν σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο παρέσχε η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για τις Δημοσιές Οικονομικές Υπηρεσίες ΦΑΕ Πειραιά, Α΄ Αθηνών, Ηλιούπολης και Κηφισιάς οι οποίες θα προχωρούν εφεξής στην έκδοση ηλεκτρονικών κατασχετηρίων, ήτοι θα αποστέλλουν στα πιστωτικά ιδρύματα εντολές για την λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης. 

Αν και τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια θα αποστέλλονται πιλοτικά από τις εν λόγω εφορίες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 στη διαδικασία θα ενταχθούν και άλλες ΔΟΥ.

Βάσει της διαδικασίας αυτής, οι τράπεζες υποχρεούνται εντός δέκα ημερών από τότε που θα λάβουν το αίτημα των φορολογικών Αρχών να ελέγξουν τους λογαριασμούς του οφειλέτη και να προχωρήσουν σε κατάσχεση, με βάση τα ποσά των χρεών του. 

Η κατάσχεση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 500 ευρώ, ποσό που αυξάνεται σε 1.500 ευρώ εάν πρόκειται για λογαριασμό μισθοδοσίας.

Μέχρι πρότινος για να ολοκληρωθεί μια κατάσχεση καταθέσεως απαιτούνταν ακόμα και τρεις μήνες. Το δικαστικό τμήμα των ΔΟΥ έβγαζε την εντολή, δικαστικοί επιμελητές έπρεπε να επιδώσουν την εντολή κατασχέσεως σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα ξεχωριστά και αφού γινόταν ο έλεγχος των καταθέσεων προχωρούσε η κατάσχεση.

.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ'' ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Επιμένει με συνεχείς δηλώσεις να συντηρεί ψηλά στην επικαιρότητα το υπουργείο Οικονομικών την πρωτίστως ενδοκυβερνητική κόντρα για τη μείωση του φόρου στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης...
Την ίδια ώρα ο νούμερο δύο, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, της άλλοτε κραταιάς διεύθυνσης εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ομολογεί το πάρτι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που είχε στηθεί γύρω από τους εξοπλισμούς, ενώ οι «καυτοί» διάλογοι του διαγραφέντα πλέον από τη Ν.Δ. πολιτευτή Χάρη Τομπούλογλου, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στην πολιτική ζωή της χώρας.

Εντός αυτού του κλίματος, παραδέχεται στέλεχος της κυβέρνησης, ξεκινούν αμέσως μετά τις γιορτές οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οι οποίες αναμένεται να εντείνουν το κλίμα εσωστρέφειας  στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων της Ν.Δ. 

και του ΠΑΣΟΚ σε σημείο να καθίσταται πλέον αναγκαία η επιδίωξη ενός νέου «πολιτικού συμβολαίου» με τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, το οποίο θα είναι ικανό να οδηγήσει τη χώρα με ηρεμία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Το ίδιο στέλεχος παραδέχεται πως στην υπόθεση Στουρνάρα «καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει» και σημειώνει με νόημα ότι ουδείς στην κυβέρνηση και κυρίως στο Μαξίμου αμφισβητεί τις ικανότητες του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος άλλωστε εκτελεί κυβερνητικές εντολές, αλλά είναι πολλοί εκείνοι που του καταλογίζουν «άγνοια κινδύνου».

Για την ουσία του θέματος αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές επιμένουν πως η εμμονή στην εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης η οποία, όπως λένε, «συν τοις άλλοις απέτυχε και εισπρακτικά», είναι ακατανόητη.

«Θα μπορούσε», ισχυρίζονται, «σε συνεργασία με την τρόικα, να αναζητηθούν ακόμη και ισοδύναμα και η κυβέρνηση να κατέγραφε μια σημαντική επιτυχία που τόσο πολύ έχει ανάγκη σε μία δύσκολη γι' αυτήν περίοδο».       

Τη δυσαρέσκεια πολλών κυβερνητικών βουλευτών ενισχύουν και οι αιτιάσεις του ΥΠΟΙΚ ότι για την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης του πετρελαίου θέρμανσης δεν φταίνε οι φόροι αλλά ο «ήπιος καιρός».

Είναι χαρακτηριστικό ότι για αρκετούς εντός της Κ.Ο. της Ν.Δ. ούτε η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης είναι λύση, αφού το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν χρήματα στις τσέπες του κόσμου.
Υπ' αυτήν την έννοια, παραδέχεται στέλεχος της κυβέρνησης, «ακόμη και να επαναφέρουμε τις τιμές στην προ κρίσης εποχή μη περιμένετε ο κόσμος να προμηθευτεί πετρέλαιο».

.Ανόητα παπαγαλάκια

Σχόλια Σταύρος Θεοδωράκης 

Σύμφωνα, λοιπόν, με το αποκλειστικό ρεπορτάζ, «το Μαξίμου ήταν ενήμερο για την ενέδρα της αστυνομίας στον Τομπούλογλου». Το είπαν οι τηλεοράσεις, το άκουσα στο ραδιόφωνο. Ευτυχώς, δεν το διάβασα στις εφημερίδες – ίσως η αργία τούς προστάτευσε. Μια ρεπόρτερ, μάλιστα, το «προχώρησε»: «Ενήμερος ήταν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός o οποίος έδωσε και το πράσινο φως για τη σύλληψη του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας». Τα πράγματα, δηλαδή, εξελίχθηκαν, περίπου, ως εξής... -«Μαξίμου εκεί»; -Ναι, παρακαλώ. -«Εδώ αστυνόμος Χαρίτος. Είχαμε μιλήσει και στην υπόθεση Λιά... περισσότερα »

.Το ματς Άδωνι-ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια Σπύρος Σεραφείμ 

Μετωπική σύγκρουση Άδωνι Γεωργιάδη – ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή της επίμαχης τροπολογίας για τις μειώσεις στις τιμές των γενοσήμων φαρμάκων... Με τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή, μειώνονται οι τιμές συνολικά 12.000 φαρμάκων, on patent και των γενοσήμων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτή η τροπολογία -την οποία δε θα ψηφίσει- δεν υπηρετεί την αναβάθμιση της περίθαλψης και ότι η λογική που πρέπει να διέπει τη δημόσια φαρμακευτική πολιτική πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και όχι τα κέρδη των εταιριών. Μάλιστα, στην ίδ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.