.Απάντηση της ΚΕΔΕ στον υπουργό Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη για το θέμα της θέρμανσης των σχολείων


Η ΚΕΔΕ μετά τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός που έχει εγκριθεί για φέτος για τα καύσιμα των σχολείων είναι γύρω στα 80 εκ. ευρώ» και ότι «έχουν ήδη μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή δαπανηθεί 60 εκ. ευρώ απ΄ αυτά, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα να αντιμετωπιστεί ο χειμώνας κυρίως στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές» διευκρινίζει τα εξής:
·  Πρώτον, μέχρι σήμερα έχουν αποδοθεί στους δήμους της χώρας 60 εκ. ευρώ για την συνολική αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων (γραφική ύλη, ρεύμα, νερό, καθαριότητα και πετρέλαιο). Άρα ο ισχυρισμός του υπουργού περί διάθεσης «γύρω στα 80 εκ. ευρώ για καύσιμα», είναι τουλάχιστον αναληθής.

·  Δεύτερον, σε πρόσφατη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό για το θέμα, ο ίδιος παραδέχτηκε την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων για την αντιμετώπιση των αναγκών θέρμανσης στα σχολεία.

·   Τρίτον, η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει τόσο από τον ίδιο τον κ. Στυλιανίδη, όσο και από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, να επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για δαπάνες θέρμανσης σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν οι Σχολικές Επιτροπές τους αναγκαίους πόρους. Μάλιστα ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι το ποσό αυτό αναμένεται να ανέλθει στα 15 εκ. ευρώ.

.TO Ν.Π.Δ.Δ ¨Πολιτισμού και Αθλητισμού¨ Δήμου Ζωγράφου.


Ν.Π.Δ.Δ ¨Πολιτισμού και Αθλητισμού¨ Δήμου Ζωγράφου.

Σαίξπηρ και Τσέχωφ ¨επισκέπτονται¨ την πόλη του Ζωγράφου

Οι βραβευμένες παραστάσεις του 26ου θεατρικού φεστιβάλ του δήμου Ζωγράφου φιλοξενούνται στο θέατρο ¨ ΣΤΟΑ¨.

Μια νέα δράση καθιερώνει από φέτος το Ν.Π.Δ.Δ ¨Πολιτισμού και Αθλητισμού¨ του Δήμου Ζωγράφου μεταφέροντας στην καρδιά του χειμώνα τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, που πραγματοποιούνται εδώ και 26 χρόνια στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο στις αρχές φθινοπώρου, 

Έτσι οι δυο παραστάσεις που σάρωσαν τα βραβεία στο φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στο θέατρο ¨ ΣΤΟΑ¨ ( Μπισκίνη 55- Ζωγράφου ), το οποίο παραχώρησε ευγενικά, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτής του ¨ ΣΤΟΑ ¨ κος Θ. Παπαγεωργίου. 

Οι βραβευμένες παραστάσεις είναι:

(Α) «ΣΑΙΞΠΗΡ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ», των Ανταμ Λονγκ , Ντάνιελ Σίνγκερ & Τσες Μπόργκενσεν , από την θεατρική ομάδα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Βραβείο καλύτερης παράστασης , κοινού, Α΄ ανδρικού ρόλου,μουσικής επιμέλειας. 

Η διασκευή του έργου : “ The complete Works of William 
Shakespeare ” είναι μια διαδραστική παρωδία, όπου τρεις ηθοποιοί στην προσπάθεια τους να ερμηνεύσουν όλα τα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε μια ώρα δημιουργούν απίστευτες καταστάσεις , τόσο στους εαυτούς τους , όσο και στο ανυποψίαστο κοινό. 
Ημερομηνίες Παραστάσεων:19/20/26/27 Νοεμβρίου
3/4/10/11/17/18 Δεκεμβρίου.

-------------------------------------------------

(Β) «ΚΟΚΤΑΙΗΛ ΑΠΟ ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ», του Αντόν Τσέχωφ, από την θεατρική ομάδα ΔΟΠΑΠ Παπάγου-Χολαργού.

Βραβείο βραβείο καλύτερης παράστασης βραβείο σκηνοθεσίας Α΄ Γυναικείου ρόλου, β΄ αντρικού, βραβείο σκηνικών, κουστουμιών, φωτισμού.

Η παράσταση που σάρωσε τα βραβεία ανεβάζει επί σκηνής διηγήματα του Αντόν Τσέχωφ, ειδικά διασκευασμένα για το θέατρο, δεμένα μεταξύ τους κάτω από την παρουσία του ίδιου του συγγραφέα , που ως αφηγητής, ξεκινά την παρουσίαση των ιστοριών του, τις συνδέει και πολλές φορές συμμετέχει στους ρόλους .

Η παράσταση θ΄ανέβει στη σκηνή του θεάτρου ¨ ΣΤΟΑ¨, τον Ιανουάριο, σε ημερομηνίες που θ’ανακοινωθούν προσεχώς.

-------------------------------------------------

Είσοδος : 5 ευρώ
Ώρα Έναρξης : 21:15
Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 210-7702830

.Μονομαχία Λαγκάρντ – Σόιμπλε στο Eurogroup


Η έννοια της κρισιμότητας έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ τα τελευταία δύο χρόνια προκειμένου να αποτυπωθεί το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος που κινδυνεύει να χάσει την πραγματική της διάστασης. Ομως η αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην οποία θα είναι παρούσα και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είναι πραγματικά κρίσιμη.

Κι αυτό, όχι μόνο επειδή η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης από την οποία αναμένεται να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία. 

Κυρίως διότι από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο αυριανό Eurogroup θα φανεί εάν η Ελλάδα μπορεί να αναμένει βασίμως ότι οι δανειστές θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους βοηθώντας την ελληνική οικονομία να ξαναβρεί τον βηματισμό της, «επιβραβεύοντας» όσους δείχνουν ανοχή στην ασκούμενη πολιτική που ισοπεδώνει πλατιά στρώματα του ελληνικού λαού.

Η φόρμουλα της λύσης, προκειμένου να είναι οριστική και όχι πρόχειρη -όπως αποδείχθηκε το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων με το PSI που έγινε στις αρχές του 2012- θα πρέπει να περιλαμβάνει σαφείς όρους που θα μειώνουν και θα καθιστούν βιώσιμο το ελληνικό χρέος. 

Η προσπάθεια αυτή προσκρούει στην στρατηγική του Βερολίνου που ακόμη και σήμερα χαρακτήρισε «αδιανόητο» ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Πριν λίγη ώρα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι στο αυριανό Eurogroup δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα.

«Στο Eurogroup θα αναζητήσουμε μια κοινή γραμμή για την Ελλάδα», τόνισε η Μαριάν Κότε και χαρακτήρισε «αδιανόητο» ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προσέρχεται στο αυριανό Eurogroup αποφασισμένη να προτείνει οριστική λύση για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυρία Λαγκάρντ φέρεται να επιμένει μεν στην επίτευξη του στόχου ώστε το ελληνικό χρέος να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, αλλά μπροστά στον κίνδυνο μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης που θα προκαλούσε η ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη και μια νέα αποτυχία στη λήψη απόφασης για την Ελλάδα, συζητεί την αποδοχή μιας λύσης που, σε πρώτη φάση, δεν θα περιλαμβάνει «κούρεμα» του χρέους. 

Εκτιμάται ότι αυτό το ενδεχόμενο θα επανεξετασθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, όταν θα είναι πολιτικά εφικτό, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει αρχίσει να εφαρμόζει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις.

Σε περίπτωση που την Τρίτη επιτευχθεί συμφωνία, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για να εκταμιεύσει την επόμενη δόση στις αρχές Δεκεμβρίου, το πιθανότερο στις 7 του μηνός, ενδεχομένως και λίγες ημέρες αργότερα, εάν η οριστική απόφαση του Eurogroup προκύψει τελικά την άλλη Δευτέρα.

Με δεδομένη την αντίθεση της Γερμανίας και άλλων χωρών, ο συμβιβασμός που εξετάζεται εστιάζει σε ένα μείγμα δράσεων, με το οποίο θα επιτυγχάνεται βραχυπρόθεσμα ο στόχος της διασφάλισης της βιωσιμότητας, και το οποίο περιλαμβάνει την επαναγορά ομολόγων, τη μείωση επιτοκίων, 
όπως και την επιστροφή στην Ελλάδα κερδών που έχουν αποκομίσει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.

Στο πλαίσιο αυτό αρμόδιες πηγές στην Ουάσιγκτον επισήμαναν στην Deutsche Welle ότι η επιστροφή των κερδών από την ΕΚΤ ουσιαστικά συνιστά «συμμετοχή του επίσημου τομέα», ενώ η επαναγορά ομολόγων είναι μια ήπια μορφή επιπρόσθετης «συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI)».
Τι λένε οι Βρυξέλλες

«Επίτευξη συμφωνίας που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», προσδοκά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Σάιμον Ο Κόνορ, εκπροσώπου του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, από τις Βρυξέλλες.

«Αύριο πρέπει να υπάρξει σύγκλιση απόψεων και συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», απάντησε ο Σ. Ο Κόνορ κληθείς να περιγράψει τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αυριανό Eurogroup. 

Εξάλλου, ο ίδιος εκπρόσωπος Τύπου, ερωτηθείς αν είναι έτοιμη η έκθεση της tρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε λέγοντας ότι αύριο το απόγευμα η tρόικα θα ενημερώσει τους υπουργούς Oικονομικών της ευρωζώνης για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με τους εταίρους της στην tρόικα (ΔΝΤ και ΕΚΤ), εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup.

.Η τρόικα κάνει μπίζνες


Με αποικιοκρατικό τρόπο επιχειρείται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία αντί να στηρίζει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δημιουργεί συνθήκες που οδηγούν στον αφελληνισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και στην πτώχευση ελληνικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας την εντύπωση ότι η τρόικα επιχειρεί να κάνει μπίζνες με το ελληνικό δράμα. 

Όπως γράφει σήμερα στο κύριο θέμα του το «Βήμα της Κυριακής», οι όροι που επιβάλλει η τρόικα για την ανακεφαλαιοποίηση δεν αφορούν μόνο τον έλεγχο των τραπεζών, αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων. Η τοποθέτηση επιτρόπου στις τράπεζες με αποικιοκρατικού τύπου εξουσίες απειλεί με πτώχευση τις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις. 

Ως εκ τούτου, αναμένονται ανακατατάξεις σε όλους του επιχειρηματικούς τομείς με την έλευση ξένων εταιριών και τη δημιουργία συνθηκών ανακατανομής του πλούτου, όχι σε επίπεδο τάξεων, αλλά μεταφοράς του στα χέρια των ξένων.

.«Δε θα υπάρξουν αύριο τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα»


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, απέρριψε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας πάντως πως κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία. Σχετικά με το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι το πρόβλημα δεν το έχει μόνο η Γερμανία, αλλά όλες χώρες της ευρωζώνης.

«Το γνωρίζουμε όλοι, το γνωρίζει και η κ. Λαγκάρντ, ότι σύμφωνα με την νομοθεσία των κρατών-μελών, δεν μπορείς ταυτόχρονα να δίνεις δάνεια, να αναλαμβάνεις εγγυήσεις και για τα δάνεια που έδωσες να κάνεις «κούρεμα». Αυτό αποκλείεται. 

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που είναι ο κύριος δανειστής, το αποκλείει κατηγορηματικά» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. 

.Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της επόμενης δόσης


Στις 5 Δεκεμβρίου θα λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ένα μόλις 24ωρο πριν το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες, εάν πληροί τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο, η Ελλάδα θα λάβει το ποσό των 44 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της Bild, που υποστήριζε ότι το Βερολίνο επιθυμεί τη συγχώνευση των τριών δόσεων προς την Ελλάδα σε μία πληρωμή άνω των 44 δισ. ευρώ.

Η δόση αυτή θα περιλαμβάνει τα 31,3 δισ. ευρώ του δεύτερου τριμήνου και τις δόσεις των 5 δισ. και 8,3 δισ. ευρώ για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν ήδη συμφωνήσει την εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και αύριο αναμένεται να ανάψουν και επίσημα πλέον το πράσινο φως για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης.

.Συμβιβαστική πρωτοβουλία


Με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης, εν μέσω αντιδράσεων για την υλοποίηση του σχεδίου για την διαθεσιμότητα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ανέλαβε πρωτοβουλία συνεννόησης με την ΚΕΔΕ και συναδέλφους του.
Ο κ. Καμίνης καλεί την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τα χρονικά όρια εφαρμογής του νόμου για τη διαθεσιμότητα και να πείσει την τοπική αυτοδιοίκηση ότι το όλο εγχείρημα δεν σημαίνει απολύσεις, αλλά μετακινήσεις υπαλλήλων. 
Σήμερα λήγει η προθεσμία που είχαν οι Διευθύνσεις Προσωπικού για να αποστείλουν τις λίστες με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε αυτό το καθεστώς με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να διαμηνύει πως το πρόγραμμα κινητικότητας θα προχωρήσει ακόμα και αν οι υπηρεσίες καθυστερήσουν να τις αποστείλουν. 

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην προώθηση μέτρων για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ομοσπονδιών-μελών της για τον καλύτερο συντονισμό ενώ στις 12 η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 και μισή, ενώ έχει προγραμματισθεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εξάλλου, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να καθορίσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων.
Υπό κατάληψη και το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα 68 υπαλλήλων και για τις περικοπές στις αποδοχές τους.

Σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την περασμένη Πέμπτη. 
Όπως έγινε και τις προηγούμενες ημέρες των κινητοποιήσεών τους, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν από νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο του υπουργείου στην πλατεία Βάθη και θα πραγματοποιήσουν εκ νέου γενική συνέλευση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.