.Συμβιβαστική πρωτοβουλία


Με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης, εν μέσω αντιδράσεων για την υλοποίηση του σχεδίου για την διαθεσιμότητα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ανέλαβε πρωτοβουλία συνεννόησης με την ΚΕΔΕ και συναδέλφους του.
Ο κ. Καμίνης καλεί την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τα χρονικά όρια εφαρμογής του νόμου για τη διαθεσιμότητα και να πείσει την τοπική αυτοδιοίκηση ότι το όλο εγχείρημα δεν σημαίνει απολύσεις, αλλά μετακινήσεις υπαλλήλων. 
Σήμερα λήγει η προθεσμία που είχαν οι Διευθύνσεις Προσωπικού για να αποστείλουν τις λίστες με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε αυτό το καθεστώς με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να διαμηνύει πως το πρόγραμμα κινητικότητας θα προχωρήσει ακόμα και αν οι υπηρεσίες καθυστερήσουν να τις αποστείλουν. 

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην προώθηση μέτρων για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ομοσπονδιών-μελών της για τον καλύτερο συντονισμό ενώ στις 12 η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 και μισή, ενώ έχει προγραμματισθεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εξάλλου, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να καθορίσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων.
Υπό κατάληψη και το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα 68 υπαλλήλων και για τις περικοπές στις αποδοχές τους.

Σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την περασμένη Πέμπτη. 
Όπως έγινε και τις προηγούμενες ημέρες των κινητοποιήσεών τους, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν από νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο του υπουργείου στην πλατεία Βάθη και θα πραγματοποιήσουν εκ νέου γενική συνέλευση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.