.Χαμηλές θερμοκρασίες σε κεντρική και δυτική Μακεδονία - Ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ μετά τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά τα προηγούμενα 24ωρα, ανοιχτά για τους χιονοδρόμους, είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Πισοδέρι της Φλώρινας, αλλά και στη Βασιλίτσα του νομού Γρεβενών.

 Η λειτουργία των χιονοδρομικών, θα διαρκέσει όσο το χιόνι είναι αρκετό, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις θα καλύψει την αυριανή εορταστική ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 

Στους 11 βαθμούς Κελσίου με συννεφιά και υγρασία 72%, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Λάρισα, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες. 

Στους 6 βαθμούς Κελσίου με αίθριο καιρό και υγρασία 76% είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, ενώ στους 7 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία τον Πολύγυρο, με βροχερό καιρό, αλλά και υγρασία 84%. Στους 6 βαθμούς Κελσίου, με αίθριο καιρό και υγρασία 76% είναι η θερμοκρασία στη Φλώρινα, στην Κοζάνη, αλλά και στην Καστοριά.

.Ντ. Κάμερον: Η Βρετανία δεν θα πληρώσει επιπλέον 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει τα 2,1 δισεκ. ευρώ επιπλέον τα οποία καλείται να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Δεκεμβρίου, επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, παρά τις απειλές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί επιβολής προστίμου σε περίπτωση καθυστέρησης.

«Η Βρετανία δεν θα πληρώσει τα 2 δισεκ, ευρώ σε κανέναν την 1η Δεκεμβρίου και απορρίπτουμε την πληρωμή του ποσού αυτού. Θα πολεμήσουμε με όλους τους διαθέσιμους τρόπους» υπογράμμισε ο Κάμερον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Το ποσό και το χρονοδιάγραμμα αυτού του αιτήματος είναι απαράδεκτα. Τροποποιήσεις γίνονται κάθε χρόνο, όμως μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να ζητήσουν ποτέ (από κάποια χώρα) δύο δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 20% της καθαρής συνεισφοράς μας πέρυσι» πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Η συνεισφορά του Λονδίνου στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2014 αυξήθηκε κατά 2,1 δισεκ. ευρώ έπειτα από την αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας.
«Δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι περισσότερα από την καθαρή συνεισφορά κάποιων χωρών. Δεν είναι φραγκοδίφραγκα, είναι χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων» κατήγγειλε ο Κάμερον.

.KKE: Ο λαός και η νεολαία να πουν σήμερα το δικό τους «ΟΧΙ» στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης

«Τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό-ναζισμό. Τον αγώνα και τους νεκρούς των στρατιωτικών και του λαού στο μέτωπο και τα μετόπισθεν. 

Τιμάμε όσους συνέχισαν την πάλη ενάντια στη ναζιστική κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού και πατριώτες, τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που έγραψαν λαμπρές σελίδες με τον αγώνα ενάντια στους κατακτητές. 

Η 28η Οκτωβρίου είναι ταυτόχρονα ημέρα έμπνευσης και γνώσης, διδάσκει στο λαό και τη νεολαία να πουν σήμερα το δικό τους ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στα αντιλαϊκά μνημόνια διαρ... περισσότερα »

.Συνεχίστηκε τον Σεπτέμβριο η εισροή καταθέσεων

Μικρή περαιτέρω αύξηση εμφάνισαν οι καταθέσεις τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 164,75 δισ. ευρώ από 164,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των καταθέσεων που διατηρούν οι επιχειρήσεις καθώς εκείνες των ιδιωτών εμφάνισαν τον ίδιο μήνα μείωση στα 135,8 δισ. ευρώ από 135,94 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου. 

.Ανοίγει η αυλαία των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων την 1η Νοεμβρίου

Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 και λήγουν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, βάσει του άρθρου 15 παρ. 1 του Ν.4177/2013.

Στο διάστημα των εκπτώσεων και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του νόμου, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11:00- 18:00.

.Μήνυμα συστράτευσης

«Τιμούμε εκείνους τους ήρωες που δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. Εκείνους που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και του ναζισμού, αφήνοντας σε όλους μας ακατάλυτες παρακαταθήκες. Εκείνους που έκαναν τον Ελεύθερο Κόσμο να μιλά για το μεγαλείο και την προσφορά της Ελλάδας στους κοινούς αγώνες» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
«Το έπος του '40, που καταγράφηκε στις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, εμπνέει και διδάσκει. Δίνει σε όλους μας, τη δυνατότητα να αντλήσουμε διδάγματα ενότητας και συστράτευσης στην τελευταία μάχη για την έξοδο της Πατρίδας μας από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας μας» σημειώνει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός και προσθέτει:
«Προχωρούμε τώρα, με πίστη στην Πατρίδα μας και εμπιστοσύνη στους Έλληνες, με στέρεα και σίγουρα βήματα, να πετύχουμε την ανάταξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας. Οι θυσίες που έγιναν από όλους αποδίδουν, ήδη, απτά αποτελέσματα.
 Η αρχή έγινε και κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει. Η νίκη στην αδυσώπητη αυτή σύγκρουση θα είναι για όλους τους Έλληνες. Γιατί όλοι οι Έλληνες θα μπορούμε πια να πορευτούμε σε νέους δρόμους προοπτικής και ελπίδας».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.