.Τέσσερις προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την Αντιτρομοκρατική

 Τέσσερα άτομα έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, έχουν γίνει έξι συνολικά κατ' οίκον έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκαν καλάσνικοφ, τουλάχιστον μία χειροβομβίδα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο από τους προσαχθέντες, οι οποίοι είναι από τη Θεσσαλονίκη, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και εξετάζονται για τη συμμετοχή τους σε ένοπλη ληστεία. Ταυτόχρονα, φέρονται να αναζητούσαν βαρύ οπλισμό για αγορά στην Αθήνα.
Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται ανακοινώσεις από την αστυνομία όταν ολοκληρωθούν

.Εξετάζεται μείωση των προστίμων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Τη μείωση των υψηλών προστίμων που επιβάλλονται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θέτει ως προτεραιότητα για την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου το κυνήγι των μεγαλοοφειλετών με χρέη άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

«Σφεντόνα για τους μικροοφειλέτες και πολυβόλο για τους μεγαλο-οφειλέτες» έλεγε χαρακτηριστικά σήμερα αρμόδιο υψηλόβαθμό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών για την πολιτική που θα εφαρμοσθεί στο εξής για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών. 

Για το σκοπό αυτό, όπως εξηγούσε, θα αξιοποιηθούν διατάξεις της νομοθεσίας που έως σήμερα δεν εφαρμόζονται, μεταξύ των οποίων η αγωγή καταδολίευσης για την προστασία του Δημοσίου από μεταβιβάσεις ακινήτων μεγαλοοφειλετών. Σε δεύτερο επίπεδο, το κυνήγι των ληξιπρόθεσμων θα επικεντρώνεται, όπως πρόσθεσε, σε οφειλέτες με χρέη άνω των 300.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των προστίμων, το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξηγούσε ότι τα επίπεδα στα οποία βρίσκονται είναι ήδη υψηλά, με αποτέλεσμα να μην εισπράττονται. 

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία ανέρχονται σήμερα σε 10% για δίμηνη καθυστέρηση στην εξόφληση της οφειλής, 20% για καθυστέρηση ενός έτους και 30% για δύο χρόνια.

.Ανησυχεί η Α. Μέρκελ για το ευρωπαϊκό διακύβευμα, χωρίς ωστόσο να κατανομάζει συγκεκριμένη χώρα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι έγκειται σε καθεμιά ευρωπαϊκή χώρα να τιμήσει την υπόσχεσή της για υγιή δημοσιονομική πολιτική, προειδοποιώντας πως αυτό που διακυβεύεται είναι η αξιοπιστία ολόκληρου του συνασπισμού.
«Μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση σταθερών δημοσιονομικών πολιτικών. 

Αυτό αφορά την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε η Μέρκελ σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο στο Βερολίνο μερικές ώρες αφού η Γαλλία ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να τηρήσει τους συμφωνημένους στόχους της ΕΕ για το έλλειμμα πριν από το 2017, τέσσερα χρόνια αργότερα απ' ό,τι είχε αρχικά υποσχεθεί.

«Δεν είμαστε στο σημείο που να μπορούμε να πούμε ότι η κρίση βρίσκεται πλήρως πίσω μας. Γι' αυτό είναι τώρα σημαντικό για όλους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις τους με αξιόπιστο τρόπο", δήλωσε η καγκελάριος, χωρίς να κατονομάσει κάποια χώρα. 

"Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τα ίδια τα κράτη μέλη. Αποτελεί ευθύνη καθενός κράτους να κάνει τη δουλειά του για να προωθήσει την ανταγωνιστικότητά του».

.Θέμα ημερών η συμφωνία με την τρόικα για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Θέμα ημερών είναι η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια. Αυτό προέκυψε από τη δίωρη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια με τους εκπροσώπους της τρόικας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη, η ακριβής έκφραση που χρησιμοποίησαν τα στελέχη της τρόικας ήταν ότι «η προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ θετική». 

Τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων θα συναντηθούν σήμερα και αύριο για τις λεπτομέρειες, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, για το ίδιο ζήτημα, τις προσεχεί...περισσότερα »

.Οικουμενική κυβέρνηση και όχι πρόωρες εκλογές, προτείνει ο Ι. Μπουτάρης

Υπέρ της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης και κατά των πρόωρων εκλογών, τάσσεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

«Το καλύτερο ήταν να καθίσει σε ένα τραπέζι ο Σαμαράς με τον Τσίπρα και τον Βενιζέλο και να πουν "παιδιά, να βγάλουμε το καράβι από τη φουρτούνα και μετά βλέπουμε ποιος θα το κυβερνήσει"» τονίζει ο δήμαρχος και προσθέτει: «Η πόλωση δεν οδηγεί πουθενά. 

Αναγκαστικά, οδηγεί σε κυβερνήσεις συναίνεσης ή σε επανειλημμένες εκλογές. Αυτό είναι συνταγή αποτυχίας. Και σας λέω: βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια τυχαία κυβέρνηση. Το... περισσότερα »

.Πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα στις ΗΠΑ

Αμερικανοί αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι εντοπίστηκε στη χώρα ο πρώτος ασθενής που έχει προβληθεί από τον ιό Έμπολα, τονίζοντας την απειλή πως η επιδημία που μαστίζει χώρες της Δυτικής Αφρικής θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Ο ασθενής, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία, ανέπτυξε συμπτώματα αρκετές ημέρες αφότου επέστρεψε στο Τέξας των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. 

Ο ασθενής εισήχθη σε μονάδα απομόνωσης στο νοσοκομείο του Ντάλλας Health Presbyterian. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC) επιβεβαίωσε τη διάγνωση.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών συζητά την πιθανή χορήγηση πειραματικών φαρμάκων ή πλάσμα αίματος ως ενδεχόμενη θεραπεία στον ασθενή.

.ΠΑΣΟΚ: Να κλείσει κάθε συζήτηση για απολύσεις

«Τα συμπεράσματα του διαλόγου, που διεξήχθη στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων της χώρας μας, δικαιώνουν τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα που θέτει η τρόικα και κυρίως το ΔΝΤ, για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την εργοδοτική ανταπεργία (lock out)», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Αφού επισημαίνει ότι «οι Κοινωνικοί Εταίροι (επιχειρήσεις και εργαζόμενοι) συμφώνησαν για τη στήριξη και τη θεσμική ενίσχυση του ρόλου του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) και για την επάρκεια του ισχύοντος πλαισίου για το lock out», το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «καθίσταται σαφές ότι μετά από αυτή τη σημαντική εξέλιξη, επιβάλλεται να κλείσει οριστικά κάθε συζήτηση με την τρόικα για αυτά τα θέματα».

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι θεωρεί «ως ιδιαίτερα θετικό ότι οι ίδιοι οι Κοινωνικοί Εταίροι θα συνεχίσουν τον διάλογο για βελτιώσεις στην ισχύουσα εργατική νομοθεσία, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τυχόν πρακτικές στρέβλωσής της». 

Συμπληρώνει ακόμα ότι «η επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία για συζήτηση των εργασιακών θεμάτων με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, αποδεικνύει ότι ο κοινωνικός διάλογος -και όχι οι μονομερείς νομοθετικές παρεμβάσεις- είναι η ασφαλέστερη μέθοδος για να προωθηθούν λύσεις που θα εγγυηθούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, αλλά και τη διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας στους εργαζομένους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.