.«Βραδιά μπουάτ»... Στο Δήμου Ζωγράφου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ.
του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου
σας προσκαλούν

στη «Βραδιά μπουάτ»

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 20:00

στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»
(δ/νση: Αλ. Παναγούλη 17, Ζωγράφου, )





Μια βραδιά γεμάτη απο την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ΄60...         
  Οι μπουατ, ήταν χώρος συνάντησης της παρέας. Στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου «Μαρίκα Κοτοπούλη», με τραγούδι και λογοτεχνία θα φτιάξουμε τη δική μας παρέα και θα συνταξιδέψουμε στη μαγεία και το όνειρο μιας ολόκληρης γενιάς..

Συμμετέχουν:
κιθάρα-τραγούδι: Χρίστος Θεσσαλονικεύς
κιθάρα-τραγούδι-πρόζα: Γιάννης Νικολάου
τραγούδι: Αθηνά Σιδέρη, Κορίνα Αντωνοπούλου
μπουζούκι: Κώστας Κρασονικολάκης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ              ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΚΑΛΛΙΡΗΣ          

.Ληστεία του παγκαριού και μεγάλες φθορές στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.


Φάρσαλα, Βόλος, Τρίκαλα, Λαμία, Νάουσα, Κόρινθος, Λιόσια, Νίκαια, Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Παπάγου, Ζωγράφου… Τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος των Κοιμητηρίων από τα οποία οργανωμένες συμμορίες κατέκλεψαν αντικείμενα τάφων όπως καντήλια, σταυρούς κλπ. Είναι πλέον ένα θλιβερό φαινόμενο που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις σε εθνική κλίμακα.

Όπως προαναφέρθηκε, το Κοιμητήριο Ζωγράφου δεν ξέφυγε από τις ορέξεις των κλεφτών. Χιλιάδες καντήλια και περισσότερο από ενάμισι χιλιόμετρο καλωδίου αποτέλεσαν τα λάφυρα των συμμοριών σε απανωτές μεταμεσονύκτιες επιδρομές τους τον τελευταίο καιρό. 

Δεν έφταναν όλα αυτά, ακολούθησε και η ληστεία του παγκαριού του ναού του Κοιμητηρίου. Απόλυτα δικαιολογημένη η  οργή των συγγενών των νεκρών για τους ιερόσυλους. Μεγάλη η οικονομική ζημιά τόσο για τους δημότες όσο και για το Δήμο. 

Ακόμη μεγαλύτερη η πολύ μεγάλη ανησυχία των εργαζομένων στο Κοιμητήριο για την προσωπική τους ασφάλεια. Καθημερινή η πίεση των δημοτών και της υπηρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη για έκτακτα μέτρα. 

Η δημοτική αρχή αντέδρασε , ως όφειλε , ακαριαία. Με ταχύτατες κινήσεις αποφάσισε την εγκατάσταση εταιρείας φύλαξης στο Κοιμητήριο ενώ ξεκίνησε και η μελέτη για την αποτελεσματική περίφραξή του. 

Οι χιλιάδες συγγενείς των νεκρών αλλά και οι εργαζόμενοι του Δήμου στο Κοιμητήριο είδαν με ανακούφιση τα μέτρα αυτά αφού είναι βέβαιο ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στη συγκεκριμένη περίπτωση της ζωής των εργαζομένων στο Δήμου αλλά και ο σεβασμός των νεκρών είναι πάνω και πέρα από οποιεσδήποτε ενστάσεις.

.Φοβούνται «κούρεμα» και ευρώ οι Έλληνες


Την έντονη ανασφάλεια για πιθανό «κούρεμα» των καταθέσεών τους, την ορατή πλέον αμφισβήτηση της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη και την αναζήτηση νέων συμμαχιών στον ευρωπαϊκό νότο, αποτυπώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας «Metrisi» για την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Χαρακτηριστικά, στην ερώτηση αν μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος «κουρέματος» των ελληνικών καταθέσεων, το 71,3% εκτιμούν «σίγουρα» και «μάλλον ναι», ενώ «σίγουρα αρνητικοί» εμφανίζονται το 24% των πολιτών, ενώ δεν απαντά το 4,7%.

Πολλοί είναι επίσης οι πολίτες που απαγκιστρώνονται λόγω των εξελίξεων από το άρμα και το όραμα του ευρώ θεωρώντας πως η επιστροφή στη δραχμή θα δώσει την οριστική διέξοδο από την ελληνική κρίση.

Το 57% των ερωτηθέντων διαφωνεί με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, ενώ ενισχυμένοι είναι όσοι πιστεύουν στο εθνικό νόμισμα, με 30,7%. 

Όσο για το πώς θα έβλεπαν οι πολίτες τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, το 41,8% απαντά «θετικά» και «μάλλον θετικά», ενώ «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά» το 44%.

.Δεν προτίθεται να πάει στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ ο Παπανδρέου


«Πολύ θα το ήθελα, αλλά λυπάμαι, δεν θα μπορέσω, πάω Βέγκας...». Κάπως έτσι φέρεται να αντιμετωπίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα για να βρεθεί στη Βουλή ενώπιον της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να περάσει από τα μέρη μας καθώς στις 22 Απριλίου πρέπει να παραδώσει το τελευταίο του μάθημα το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και μετά θα μεταβεί στο Λας Βέγκας όπου θα δώσει ομιλία στον υπερπολυτελή «ναό» του τζόγου, το καζίνο – ξενοδοχείο Bellagio (ίσως το θυμάστε από την ταινία Ocean's Eleven...).

Εκεί, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, θα μιλήσει στο συνέδριο SkyBridge Alternatives (SALT), με κοινό διάσημους αλλά και εκπροσώπους των μεγαλύτερων hedge funds του κόσμου.

Τι κι αν κάποτε, ο τότε πρωθυπουργός κατηγορούσε αυτά τα κεφάλαια ως κερδοσκοπικά, χαρακτηρίζοντας τα όρνια που τρώνε την Ελλάδα... Μεταξύ των εκπροσώπων των funds θα είναι και άνθρωποι που έβγαλαν ουκ ολίγα «επενδύοντας» σε ελληνικά ομόλογα.

Ο κ. Παπανδρέου θα μοιραστεί το πόντιουμ με γνωστές προσωπικότητες όπως ο Όλιβερ Στόουν, ο Αλ Πατσίνο και ο Νικολά Σαρκοζί.

Για να παρακολουθήσει κάποιος το συνέδριο καλείται να πληρώσει από 1.000 έως και 5.000 δολάρια.

.Ισόπαλο 1-1 το ντέρμπι των αιωνίων


Ο Παναθηναϊκός παρότι πήγε σαν αουτσάιντερ στο ντέρμπι, ήρθε ισόπαλος 1-1 στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που μπορεί να αισθάνεται κι… αδικημένος, αφού ήταν καλύτερος, προηγήθηκε με γκολ του Φιγκερόα στο 73’ και ισοφαρίστηκε στο 87’ από τον Μήτρογλου.

Πως έπαιξαν:

Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ ξεκίνησε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τους εξής έντεκα: Τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια και τους Παπάζογλου, Μανωλά, Α.Παπαδόπουλο και Χολέμπας στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. 

Στο κέντρο, ο Φέισα ήταν ο αμυντικός μέσος με τους Μανιάτη, Γκρέκο εσωτερικούς μέσους και στην επίθεση, οι Αμντούν,Φουστέρ στα άκρα, δίπλα από τον Τζεμπούρ που ήταν στην κορυφή.

Παναθηναϊκός: Ο Βονόρτας επέλεξε κι αυτός το 4-3-3. Ο Καρνέζης ήταν ο τερματοφύλακας και οι Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ και Μαρίνος παρατάχθηκαν στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. 

Στο κέντρο, ο Βιτόλο ήταν ο κόφτης και είχε δίπλα του τους Σο και Ζέκα ως εσωτερικούς μέσους, με τον Πορτογάλο σε λίγο πιο ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση, οι Μπαρμπαρούσης, Σισοκό ήταν στα άκρα, δίπλα από τον Τοτσέ που έπαιξε στην κορυφή

.Νέο σχέδιο κοινωνικού τουρισμού


Επείγον σχέδιο κοινωνικού τουρισμού θα καταρτίσει ειδικά για φέτος ο ΟΑΕΔ μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το σχέδιο εξήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της 16ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΕ), ενώ αναγνώρισε τη σημασία τής διατήρησης, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού, που υλοποιούσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ο οποίος έχει καταργηθεί.

Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε επίσης, ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν μέσα στο 2013 κατά ακόμη 1 ποσοστιαία μονάδα πλέον της μείωσης κατά 1,1 μονάδες που έγινε μέσα στο 2012, λόγω της κατάργησης των εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

.13 οι νεκροί από τη γρίπη των πτηνών στην Κίνα


Δύο άνθρωποι στην κεντρική κινεζική επαρχία Χενάν μολύνθηκαν από το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών -τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή- ενώ ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 13 από τους 60 που συνολικά έχουν μολυνθεί, ύστερα από δύο ακόμη θανάτους που σημειώθηκαν στην Σανγκάη.

Ένας από τους δύο ανθρώπους που μολύνθηκαν στη Χενάν --ένας 34χρονος από την πόλη Καϊφένγκ --νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας δεύτερος -ένας 65χρονος χωρικός από την Ζουκού - νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

.Η Ελλάδα 8η στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων


Πάνω από το μέσο όρο των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης παραμένει το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η επίδοση της χώρας μας σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς διευρύνεται η απόσταση της Ελλάδας από το μέσο όρο της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής επιτροπής στις αρχές Απριλίου 2013 το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων από τη χώρα μας διαμορφώθηκε σε 56,7 % έναντι 49,2 % του κοινοτικού μέσου όρου. 

Δηλαδή η επίδοση της χώρας μας ήταν 7,5 μονάδες υψηλότερη από τον μ.ο. της ΕΕ. Η διαφορά αυξήθηκε κατά 1,5 μονάδα σε σχέση με το Φεβρουάριο οπότε η απόσταση ήταν έξι ποσοστιαίες μονάδες (55 % για την Ελλάδα έναντι 49 % της ΕΕ).

Με την επιτάχυνση των απορροφήσεων η Ελλάδα κατατάσσεται στην 8η θέση μεταξύ των «27» ενώ το Φεβρουάριο βρισκόταν στην 13η θέση. 

Η πρόοδος στην αξιοποίηση των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων αναμένεται να επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες, με την απλούστευση των διαδικασιών απορρόφησης των κονδυλίων, την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, την εφαρμογή των προγραμμάτων υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κ.α.

Σε κοινή τους δήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Κυριάκος Βιρβιδάκης επισημαίνουν τα εξής: «Το ΕΣΠΑ φυσικά δεν είναι πανάκεια. 

Είναι ωστόσο ένα σημαντικό εργαλείο που πρέπει να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα (εγγυητικές, ρυθμοί χορήγησης δανείων κλπ), η πρόοδος στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων είναι εμφανής. 

Υπάρχει βελτίωση τόσο στο ποσοστό απορρόφησης όσο και στην κατάταξη της χώρας μας σε σχέση με τις άλλες χώρες - μέλη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με μεγαλύτερη ένταση, γιατί ο φετινός στόχος είναι ακόμη πιο δύσκολος αλλά κυρίως επειδή οι ανάγκες της οικονομίας είναι μεγαλύτερες».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.