.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


.Πάλι μεταξύ... «φωτός και σκότους»;

Δυστυχώς, ύστερα από πολλά χρόνια, επανέρχεται ένας δικομματισμός -διπολισμός-, προφανώς σε νέα βάση - μεταξύ «φωτός και σκότους». Για την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, «σκότος» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ «σκότος» είναι η κυβέρνηση κ.ο.κ.
Πρόκειται για διχαστική σχηματική πολιτική που καθιστά εξαιρετικά ανελαστική την πολιτική σκηνή, σε πολύ πιθανές, πιο σύνθετες εξελίξεις. 

Τον «διπολισμό» φοβούμεθα ότι θα τον βρούμε μπροστά μας, με αρνητικό πρόσημο για τη χώρα. 
Είναι δε χαρακτηριστικό που η κλιμακούμενη σε αυτήν την πολιτική βάση «πόλωση» δεν «ανέχεται» πιο σύνθετες ή διαφορετικές τοποθετήσεις, που δεν εντάσσονται στο «καλούπι» του νέου διπολισμού.

Λόγου χάρη, ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ αλλά και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Λοβέρδου ψηφίζουν θετικά για τα φάρμακα με την κυβέρνηση, δεν δέχονται εξεταστική για τον Βενιζέλο, αλλά καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό, τον φόρο για τα ακίνητα κ.λπ.
Αυτήν τη στάση το σύστημα του διπολισμού, δυστυχώς, δεν 
την αντέχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. διερωτάται γιατί η ΔΗΜΑΡ έφυγε από την κυβέρνηση? Ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι? πήρε τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ!

Αδυνατούν να βγουν σε τελευταία ανάλυση από το «καλούπι» «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» μέχρι? θανάτου. Ή από το «φως και το σκότος». Ή από το «success story» και την «καταστροφολογία»... Αυτό βλάπτει τη χώρα και θα το βρούμε μπροστά μας. Εκτός αυτού, οδηγεί σε θέσεις «προκατασκευασμένες» απ' όλες τις πλευρές.

Για παράδειγμα, όταν ο Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, άρχισε μια ιστορία «περί αποστασίας».

 Οταν αντίθετα ο κ. Σαμαράς μίλησε για βουλευτές-μαξιλαράκια, από άλλα κόμματα, που θα στηρίξουν την κυβέρνηση, όταν χρειαστεί, σε κανέναν δεν πέρασε από το μυαλό οποιαδήποτε σκέψη «περί αποστασίας»! Αντίθετα υπήρξε «ανακούφιση σταθερότητας»...

Αντίστοιχα, «τραβηγμένη απ' τα μαλλιά» είναι και η εκδοχή ότι η επιτυχία του Χρήστου Σπίρτζη και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών, που στηρίχτηκε σε μία σκληρή κριτική της κυβερνητικής πολιτικής, αποτελεί... πρόπλασμα της «Ελιάς των 58»! 

Τι να πούμε; Η «πόλωση» δυστυχώς δημιουργεί πολιτικές παρακρούσεις, που απέχουν από την πραγματικότητα. Και το συγκεκριμένο στο όνομα μιας «κατασκευής»...

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

.Κρατούν σε ομηρία φοιτητές και συναδέλφους τους

«Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραμένει παρανόμως κλειστό, μια μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατάει σε ομηρία φοιτητές και τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων τους», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, απαντώντας στις αποφάσεις των διοικητικών υπαλλήλων σε Μετσόβιο και Καποδιστριακό για συνέχιση των απεργιών έως και την ερχόμενη Τρίτη. 
Ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε λόγο επίσης για μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ που εξαφάνισαν την κάλπη στη γενική συνέλευση για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής.
«Διάλογος όμως με κλειστό το πανεπιστήμιο Αθηνών δεν γίνεται» κατέληξε ο Υπουργός, οποίος αύριο το μεσημέρι θα συναντηθεί με εκπροσώπους των υπάλληλων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Σε κατ ιδίαν συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο κ Αρβανιτόπουλος ξεκαθάρισε ότι αν τα μαθήματα δεν ξεκινήσουν τη Δευτέρα το εξάμηνο χάνεται οριστικά, ενώ εμφανίστηκε να διαφωνεί με το μέτρο της επίταξης.

.Υπερψηφίσθηκε η τροπολογία για την εξεταστική περίοδο των ΑΕΙ

 Υπερψηφίστηκε στη Βουλή με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ, να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014, σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο. 

.Ολυμπιακός - Γαλατασαράι 72-54 (τελικό)

 Με επίδειξη δύναμης επί της Γαλατασαράι στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 17η διαδοχική νίκη εντός και εκτός των συνόρων και έσπασε το ρεκόρ που κατείχε από την αγωνιστική περίοδο 1997-98, όταν είχε σταματήσει στις 16. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 72-54 της τουρκικής ομάδας, για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρώτη θέση του 3ου ομίλου.

.Κ. Αρβανιτόπουλος: Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών να προχωρήσουν σε νέα απεργία κάνοντας λόγο για ομηρία και αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
«Το πανεπιστήμιο Αθηνών παραμένει παρανόμως κλειστό» τόνισε σε δηλώσεις του απόψε και πρόσθεσε: «Μια μικρή μειοψηφία υπαλλήλων συνεχίζει να κρατάει σε ομηρία καθηγητές, φοιτητές αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων τους. 

Σήμερα μια μικρή ομάδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη γενική συνέλευση για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής γιατί επιδιώκουν το χάος. 
Διάλογος όμως με το πανεπιστήμιο κλειστό δεν γίνεται. Η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται».

Αύριο το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ. 

.Πανιατρική συγκέντρωση αύριο, έξω από το υπουργείο Υγείας

«Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται. Θα δώσουμε μάχη ενάντια σε εκβιαστικές απεργοσπαστικές πολιτικές που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν» επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή τη διακοπή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, όσων γιατρών των πολυιατρείων συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, αλλά ταυτόχρονα έχουν συμβάσεις και για τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο ΙΣΑ στηρίζουν την αυριανή απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και καλούν τον ιατρικό κόσμο να συμμετάσχει στην αυριανή πανιατρική συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

.Δικογραφία σε βάρος δύο αξιωματικών της ΕΛΑΣ που χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες στα οχήματά τους

Για χρήση πλαστών πινακίδων στα αυτοκίνητά τους, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ενός 48χρονου αστυνόμου και ενός 47χρονου υπαστυνόμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι δύο αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες με σκοπό να αποφύγουν την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελείας.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ένας εκ των δύο συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Συνελήφθη ακόμα 49χρονος ιδιοκτήτης τυπογραφείου, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκεται στην υπόθεση.

.Τις καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις στην ευρωζώνη πέτυχε η Ελλάδα

Η Ελλάδα -και σε μικρότερη έκταση η Ιρλανδία- έκαναν μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματoς το πρώτο δεκάμηνο του 2013 και έχουν ξεπεράσει τους αντίστοιχους στόχους των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής τους, αναφέρει σε άρθρο του, που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg, ο οικονομολόγος της Capital Economics Μπεν Μέι.

Ο κ. Μέι υπογραμμίζει ότι το έλλειμμα που σημείωσε τελικά η Ελλάδα, ήταν κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί.

Το γεγονός τούτο αντανακλά, όπως σημειώνει, τα υψηλότερα του αναμενόμενου έσοδα και τις χαμηλότερες του αναμενόμενου πρωτογενείς δαπάνες.

.Άρθρο του Αλ. Τσίπρα στον «Guardian»

«Είναι χρέος μας να παλέψουμε ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση που έχουν δημιουργήσει σε όλη την Ευρώπη οι ζηλωτές του νεοφιλελευθερισμού» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο για τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», το οποίο αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα left.gr.

O Αλ. Τσίπρας κάνει αναφορά στη γιγάντωση της ανεργίας.
  
Για αυτήν την «ανθρωπογενή φτώχεια» υπαίτιοι, όπως γράφει ο Αλ. Τσίπρας είναι «οι ζηλωτές του νεοφιλελευθερισμού. «Οι ευρωπαίοι ηγέτες που ισχυρίζονται ότι το φάρμακο της λιτότητας είναι επιτυχία (success) είναι υποκριτές καθώς για εκατομμύρια ανθρώπους το ευρωπαϊκό όνειρο έχει μετατραπεί σε εφιάλτη» 

αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ορίζει τις ευρωεκλογές του Μαΐου ως «μια ευκαιρία να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ των λαών με στόχο τη συγκρότηση μιας νέας βάσης για την ουσιαστική δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.