.Το κομματικό σύστημα σε μετάβαση...

Δεν υπάρχουν, προς το παρόν, αξιόπιστα δημοσκοπικά δεδομένα που μπορούν να μας βοηθήσουν στην πρόβλεψη του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. 

Αυτό δεν οφείλεται μόνο στα εγγενή όρια των προεκλογικών δημοσκοπήσεων, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι είναι ακόμα πολλοί οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι που θα επιλέξουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ίσως και την ημέρα των εκλογών, αν και ποιο κόμμα θα ψηφίσουν - όπως ακριβώς έγινε και στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Πόσο μεγάλη θα είναι η αποχή, ποια θα είναι η δυναμική της προεκλογικής περιόδου, αν θα συνεχιστεί και σε ποια κατεύθυνση...περισσότερα »

.Αναθεωρήσεις στο κενό

Φυσικά* και δεν είναι κάτι το καινούργιο η άποψη του Αντ. Σαμαρά για αναθεώρηση του Συντάγματος. Επανειλημμένα το έχει τονίσει και έχει αναφερθεί και συγκεκριμένα στις αλλαγές που θέλει να επιφέρει. Αρα δεν θα έπρεπε να ξενίζει η εκ νέου ανακίνηση του θέματος. 

Το μόνο που έκανε ήταν να επαναβεβαιώσει τις προθέσεις του και να υποδηλώσει έμμεσα τη συνέπειά του σε διακηρυγμένες θέσεις του. *Μόνο* που ο Σαμαράς δεν είναι πια ένας αντιπολιτευόμενος πολιτικός, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας και αυτή η ιδιότητα του επιβάλλει να φροντίζει ώστε οι όποιες εξαγγελίες του να μη διαθέτουν μόνο... περισσότερα »

.Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του»

«Aν δεν πάει καλά η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά, που μας ενδιαφέρει εμάς, στις εκλογές, ή αν το άθροισμα π.χ. της κυβέρνησης είναι πιο χαμηλό από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί κυβέρνηση; Σε κάθε περίπτωση, αν το άθροισμα των δύο κομμάτων είναι μικρότερο από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κάποιος που θα πει ότι προχωράμε;

 Πώς θα πει προχωράμε και πού;» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στις δηλώσεις Βενιζέλου για το μέλλον της κυβέρνησης. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα πρόσθεσε «Εάν ήμασταν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, οι ευρωεκλογές θα ήταν ευρωεκλογές. Δυστυχώς, όμως, τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα».

Παραδέχθηκε ότι «έχουν κάνει κακό στην πορεία της παράταξης όλα αυτά τα εσωτερικά ζητήματα που δεν οδηγούν πουθενά» και συμπλήρωσε «Υπήρξε κάτι με ιδιαίτερο συμβολισμό: η επιλογή του κ. Παπανδρέου να πάει στην παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Κοππά, με την παρουσία του κ. Κουβέλη, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όπως καταλαβαίνετε, αυτό είχε αντιδράσεις σε όλο το πλάτος της παράταξης. 

Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποιος που είπε ότι έκανε σωστά ο κ. Παπανδρέου. Από εκεί και πέρα, όπως είπα και εγώ και όλοι, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν θα του υποδείξω βέβαια εγώ τι να κάνει. Αλλά θα προτιμούσα να πάει σε μια εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ή της Ελιάς».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.