.«Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα»


Ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει από τους διεθνείς δανειστές να δώσουν περισσότερο χρόνο στη χώρα του, για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι πιστωτές, ως προϋπόθεση για την οικονομική ενίσχυση, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ και αργότερα μέσα στην εβδομάδα με το γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

«Το μόνο που θέλουμε είναι ένα λίγος "αέρας να ανασάνουμε" για να τρέξει η οικονομία και να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα περισσότερα χρήματα », είπε στην γερμανική εφημερίδα στην έκδοση της Τετάρτης.

Στο ερώτημα αν θα ήταν καλύτερα η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή απαντάει: «Για όνομα του Θεού, όχι. Οι συνέπειες θα ήταν μια καταστροφή για την Ελλάδα. Αυτό θα σήμαινε τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια ύφεσης και η ανεργία θα ξεπερνούσε το 40%. 

Ένας εφιάλτης για την Ελλάδα: την οικονομική κατάρρευση θα ακολουθούσε κοινωνική αναταραχή και μια άνευ προηγουμένου κρίση της δημοκρατίας. Η επιστροφή στη δραχμή θα μειώσει κατά ακόμη 70% το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων».

Στη φωτογραφία στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Μαξίμου μπροστά από τον πίνακα «H Eλλάς ευγνωμονούσα» του Θεοδώρου Βρυζάκη (1858), ένα έργο τέχνης με πολλαπλούς εθνικούς συμβολισμούς.

. Ανέβηκε στα 13,5 δισ. ο λογαριασμός


«Φουσκώνει» κι άλλο ο λογαριασμός της διετίας 2013-2014 με τις περικοπές δαπανών να προσδιορίζονται πλέον στα 13,5 δισ. ευρώ. Αυτό έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ μετά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το σχέδιο μείωσης των δαπανών και έλαβε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στην εξειδίκευσή του μέχρι το τέλος του μήνα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος» σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του οικονομικού επιτελείου, για να προκύψει καθαρή εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ, το πακέτο θα πρέπει να περιέχει επιπλέον μέτρα της τάξης των 2 δισ. ευρώ.

Κι αυτό καθώς, όπως έχει διαπιστωθεί από την αναλυτική μελέτη των προτεινόμενων μέτρων (μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις), αυτά θα φέρουν σημαντικές απώλειες φορολογικών εσόδων αλλά και εισφορών για τον προϋπολογισμό, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν.

Άλλωστε και η τρόικα πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση ζητώντας το δημοσιονομικό όφελος μετά την αφαίρεση των αρνητικών επιπτώσεων που θα προκύψουν από την εφαρμογή των παρεμβάσεων να είναι 11,5 δισ. ευρώ.

Έτσι η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στις 3 ή 5 Σεπτεμβρίου να έχει ετοιμάσει ένα ακόμη μεγαλύτερο πακέτο εξοικονόμησης δαπανών ώστε πάνω σε αυτό να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Ο κ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως «το πακέτο κανονικά θα είναι έτοιμο λίγο πριν έρθει η τρόικα, δηλαδή αρχές Σεπτεμβρίου» και ότι «κάθε μέρα το επεξεργαζόμαστε και κοστολογούμε τα μέτρα».

Πρόσθεσε ότι είναι σαφές πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Προηγήθηκαν από νωρίς το πρωί πολύωρες συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του οικονομικού επιτελείου, με τη συμμετοχή και του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση.

.Προβληματισμός στο Μαξίμου για τη στάση Κουβέλη


Tην φόρμουλα για να περάσει η εργασιακή εφεδρεία χωρίς τριγμούς ψάχνει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις του Φώτη Κουβέλη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε προβληματισμός για την τοποθέτηση του κ. Κουβέλη σχετικά με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, ακόμη και όπως αυτή προωθείται από τον Γ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με το νέο σενάριο η εφεδρεία θα εφαρμοστεί σε όσους είναι κοντά στη σύνταξη, ελέγχονται πειθαρχικά, δεν έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο και είναι αορίστου χρόνου. Αυτοί θα λαμβάνουν το 65% του μισθούς του για τρία χρόνια και μετά θα οδηγηθούν εκτός του δημοσίου.

.Πύρινα μέτωπα


Μαίνεται η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας. Σε μερική εκκένωση προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές των κατοίκων του χωριού Ορθοβούνι, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται κοντά στο δάσος, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Μεγάλη Κερασιά στην περιοχή της Καλαμπάκας συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας όλοι οι κάτοικοι του χωριού έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Κακοπλεύρι.
Για την κατάσβεσή της συνδράμει και ένα ελικόπτερο, ενώ συνολικά 20 οχήματα με 60 περίπου άνδρες επιχειρούν να την κατασβήσουν.
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη 7 μεγάλα μέτωπα.
Την ίδια ώρα η Χίος εμφανίζει καλύτερη εικόνα, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη στις περιοχές Ανάβατο και Αυγόνημα καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις.
Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβέστες τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Λάκα Φάγα Καπανδριτίου και στο Αφράτο Αγρινίου. Στα δυο μέτωπα παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση των πυρκαγιών.

.Συζήτηση ν/σ για τα Κέντρα λαθρομεταναστών


Αρχίζει στις 5 το απόγευμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, εγκατάστασης και φύλαξης παράνομων μεταναστών.
Το νομοσχέδιο έχει δεχθεί τα βέλη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ θα βρίσκεται και στο επίκεντρο της συνεδρίασης του κοινοβουλευτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν αρχίσει η επεξεργασία του στην Επιτροπή.
Στο μεταξύ, αντίθετος στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών εντός του αστικού ιστού της Αθήνας, δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Δένδια

.Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει όλη την εξωτερική οικονομική βοήθεια, που λαμβάνει, και θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, που έχει δεσμευτεί να φέρει σε πέρας, στο πλαίσιο συνέντευξής του που δημοσιεύει αύριο η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

"Οι Γερμανοί θα εισπράξουν τα χρήματά τους. Το εγγυώμαι προσωπικώς. Και όλοι οι άλλοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους", τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σε ερώτημα που δέχθηκε σχετικά με τις αμφιβολίες των Γερμανών όσον αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Αθήνα, η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν: "Σας βεβαιώνω ότι θα αναλάβουμε δράση. Η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί".

.Νέα δικαίωση δανειολήπτη


Το Ειρηνοδικείο Καβάλας δικαίωσε δανειολήπτη, μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας με την οποία «παγώνει» η αποπληρωμή του ποσού των 32.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει προς διάφορες τράπεζες. Με την ίδια απόφαση το Ειρηνοδικείο εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια και μοναδική κατοικία τού δανειολήπτη.

Η παραπάνω απόφαση είναι προσωρινή καθώς ο νόμος ορίζει ότι σε περίπτωση μηδενικής καταβολής το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να επανεξετάζει ανά εξάμηνο τα εισοδήματα του υπερχρεωμένου καταναλωτή.

Ο δανειολήπτης προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στο τέλος του 2010 και στις αρχές του επόμενου έτους ο εκπρόσωπος της Ένωσης κατέθεσε πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τις πιστώτριες τράπεζες. 

Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από την πλειονότητα των τραπεζών και στη συνέχεια η Ένωση κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο αίτηση δικαστικής ρύθμισης των χρεών της. 

Να σημειωθεί ότι το μοναδικό εισόδημα του αιτούντος είναι τα περιστασιακά ημερομίσθια που κάνει ο γιος του ο οποίος μένει μαζί με τον πατέρα του και τη μητέρα του.

.ΔΗΜΑΡ: Να προχωρήσουμε άμεσα τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση


«Το σχέδιο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς για τη διαδικασία των ωριμάνσεων, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μπορεί να αντικαταστήσει το ζήτημα της εφεδρείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, δείχνοντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να ξεπεραστούν οι διαφωνίες που υπήρχαν από την πλευρά του κόμματος, στο ζήτημα της εφεδρείας.

Τόνισε πως «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Πρέπει να κλείσουν, να συγχωνευτούν οργανισμοί και να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα στους εταίρους μας ότι κάτι προχωράει σε αυτή τη χώρα?».

Όπως είπε, για το 2012 δεν θα υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και κυρίως των ένστολων, χωρίς να υπάρχει όμως δέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών, για τα επόμενα χρόνια. 

«Η δέσμευση που υπάρχει από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι, τουλάχιστον για φέτος δεν θα υπάρχει καμία μείωση, τουλάχιστον για το 2012», ανέφερε χαρακτηριστικά.

.H ΕΛ.ΑΣ. έσωσε επίδοξο αυτόχειρα στην Αυστραλία


'Αλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό πολίτη που διαμένει στην Αυστραλία και είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει στην ιστοσελίδα επικοινωνίας «Skype».
 Ειδικότερα, το συγκεκριμένο άτομο σε συνομιλία που είχε με ημεδαπό χρήστη του διαδικτύου, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους, εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει τέλος στη ζωή του, λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε συνεργασία με την εταιρεία της ιστοσελίδας, εντόπισαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία όπως προέκυψε προέρχονταν από χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Αυστραλία.

Ακολούθησε ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών της Αυστραλίας, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (INTERPOL) όπου εντοπίστηκε άμεσα, ενώ όπως προέκυψε απετράπη οριακά η αυτοκτονία του. Από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά, με σκοπό την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών.

Οι Αυστραλιανές Αρχές έστειλαν ευχαριστήριο μήνυμα, μέσω της Interpol για τις άμεσες ενέργειες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχαν ως αποτέλεσμα στην αίσια έκβαση της υπόθεσης.

.Συνελήφθη ο άντρας που είχε στείλει απειλητική επιστολή στον Ομπάμα


Ενας άντρας που στην κατοχή του βρέθηκαν όπλα και είχε στείλει απειλητική επιστολή στον Aμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα,  συνελήφθη την Τρίτη σε διαμέρισμα σε προάστιο του Σιάτλ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής δικαιοσύνης.

"Είχε στείλει απειλητική επιστολή στον πρόεδρο Ομπάμα", δήλωσε η Εμιλι Λάνγκλι εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην πολιτεία της Ουάσινγκτον .

"Οταν οι άντρες της Μυστικής Υπηρεσίας, που έχει αναλάβει από το 2007 την προστασία του Μπαράκ Ομπάμα, και η τοπική αστυνομία εισέβαλαν στο διαμέρισμά του βρήκαν δύο όπλα", πρόσθεσε η ίδια, 
χωρίς να διευκρινίσει ποιες ήταν οι απειλές που διατύπωσε εναντίον του αμερικανού προέδρου ο άντρας αυτός, τα στοιχεία του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν.

.Αυξάνεται το κύμα των προσφύγων από τη Συρία στην Τουρκία


Περίπου 2.500 άνθρωποι που προσπάθησαν να ξεφύγουν από τη συνεχιζόμενη βία στη Συρία, εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων μέσα σε 24 ώρες τις τελευταίες εβδομάδες.
Η Τουρκία είναι τώρα καταφύγιο περίπου 70.000 Σύρων και καταβάλει προσπάθειες για να αντεπεξέλθει στο μεγάλο αριθμό προσφύγων που διαμένει στο έδαφος της

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.