.«Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα»


Ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει από τους διεθνείς δανειστές να δώσουν περισσότερο χρόνο στη χώρα του, για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι πιστωτές, ως προϋπόθεση για την οικονομική ενίσχυση, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ και αργότερα μέσα στην εβδομάδα με το γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

«Το μόνο που θέλουμε είναι ένα λίγος "αέρας να ανασάνουμε" για να τρέξει η οικονομία και να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα περισσότερα χρήματα », είπε στην γερμανική εφημερίδα στην έκδοση της Τετάρτης.

Στο ερώτημα αν θα ήταν καλύτερα η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή απαντάει: «Για όνομα του Θεού, όχι. Οι συνέπειες θα ήταν μια καταστροφή για την Ελλάδα. Αυτό θα σήμαινε τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια ύφεσης και η ανεργία θα ξεπερνούσε το 40%. 

Ένας εφιάλτης για την Ελλάδα: την οικονομική κατάρρευση θα ακολουθούσε κοινωνική αναταραχή και μια άνευ προηγουμένου κρίση της δημοκρατίας. Η επιστροφή στη δραχμή θα μειώσει κατά ακόμη 70% το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων».

Στη φωτογραφία στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Μαξίμου μπροστά από τον πίνακα «H Eλλάς ευγνωμονούσα» του Θεοδώρου Βρυζάκη (1858), ένα έργο τέχνης με πολλαπλούς εθνικούς συμβολισμούς.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.