.Α. Λοβέρδος: Δεν θα υπάρξει αναστολή εφαρμογής του μέτρου για τους "αιώνιους φοιτητές"

 Αποφασισμένος να εφαρμοστεί ο νόμος σχετικά με τους «αιώνιους φοιτητές» και να διαγραφούν από το νέο ακαδημαϊκό έτος, το Σεπτέμβριο, από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, εμφανίστηκε εκ νέου ο Ανδρέας Λοβερδος 

κατά τη συνάντηση  που είχε σήμερα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών. 

Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως ο νόμος θα ισχύσει κανονικά και δεν θα υπάρξει αναστολή εφαρμογής του μέτρου.
Στη συνάντηση τέθηκαν στον κ. Λοβέρδο τα θέματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τη λειτουργία των Ερευνητικών Ιδρυμάτων μεταξύ των οποίων χρηματοδοτήσεις, εκλογή μελών ΔΕΠ, διδασκαλία εξ΄αποστάσεως, αμοιβές ερευνητών, μετεγγραφές φοιτητών κα.
Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι ο Νόμος 4009 αποτελεί μεγάλη παρέμβαση για το Πανεπιστήμιο και δεν θα αλλάξει.

.ΣΥΡΙΖΑ: Η διέξοδος από την κρίση περνά μέσα από την κατάργηση των μνημονίων

 Εμμονή στην ίδια πολιτική που οδήγησε στην κρίση, καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό και σε ανακοίνωσή του για την συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ τονίζει ότι «η επαναλαμβανόμενη αφήγηση περί τέλους της κρίσης και η σύγκριση ανόμοιων καταστάσεων, γίνεται μόνο και μόνο για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σκληρή μνημονιακή πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει πιστά ο κ. Σαμαράς και υποστηρίζεται από  κυρίαρχους κύκλους στην Ευρώπη».
                
Η εμμονή, όμως, σε αυτή την πολιτική, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι που έχει οδηγήσει και συνεχίζει να οδηγεί σε αδιέξοδο την κοινωνία και την οικονομία, έχοντας εγκαταστήσει ένα μνημονιακό καθεστώς, γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά και από το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, καθώς και από την βάρβαρη και άδικη φορολογία των ακινήτων.

                Η διέξοδος, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, από αυτή την κρίση, περνάει μέσα από την κατάργηση των μνημονίων και από ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη και όχι από εθιμοτυπικά επαναλαμβανόμενα ευχολόγια περί ανάπτυξης και απασχόλησης.

.Στο φως σύνθετο έργο αμυντικής αρχιτεκτονικής των κλασικών χρόνων, στην Κύπρο


 Μεγάλο τείχος των κλασικών χρόνων, το οποίο ορίζει και προστατεύει τη βόρεια όψη μνημειακού οικοδομήματος, που ερμηνεύεται ως το ανάκτορο της τελευταίας βασιλικής δυναστείας της Αρχαίας Πάφου, έφεραν στο φως οι ανασκαφές του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Παλαίπαφο, σε μικρή απόσταση ανατολικά του ιερού της Παφίας Αφροδίτης. 

Το τείχος, η τοιχοδομία του οποίου είναι εξαιρετικής ποιότητας και σώζεται σε ύψος πέραν του ενάμισι μέτρου, αναπτύσσεται σε όλο το μήκος της βόρειας πλαγιάς του οροπεδίου του Χατζηαπτουλλά και ξεπερνά τα 80 μέτρα.

Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο αμυντικής αρχιτεκτονικής, το οποίο αποτελείται από ένα βασικό τείχος πλάτους τριών μέτρων, στο οποίο εδράζονται στενές και μακριές αντηρίδες που φτάνουν στην άκρια της πλαγιάς. Εκεί συναντούν το πρώτο οριζόντιο άνδηρο (ανάχωμα, ύψωμα). 

Τα άνδηρα αποτελούν το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο του μνημείου: είναι κτισμένα με προσεγμένη λιθοδομή, το ένα πιο χαμηλά από το άλλο, στην απότομη κατωφέρεια της πλαγιάς και δημιουργούν ανάμεσά τους διαζώματα. 

Έως στιγμής έχουν εντοπισθεί δυο άνδηρα, αλλά φαίνεται να υπάρχει και τρίτο πιο χαμηλά, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι όλη η φυσική κλιτής είχε ενσωματωθεί σε αυτό το μεγαλόπνοο έργο.

.Υπεγράφησαν οι αποφάσεις προκήρυξης διαγωνισμών για έρευνες πετρελαίου σε Ιόνιο, νότια της Κρήτης, Δυτική Ελλάδα

Ποσοστό επί της αξίας των υδρογονανθράκων τουλάχιστον 4%, φόρο εισοδήματος 20% και περιφερειακό φόρο 5% θα καταβάλουν στο Δημόσιο οι επιχειρήσεις που θα αναλάβουν τις έρευνες στις περιοχές Ιονίου και νότια της Κρήτης,
 αλλά και σε τρεις χερσαίες περιοχές (Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, ΒΔ Πελοπόννησος), 
για τις οποίες υπεγράφησαν οι σχετικές προκηρύξεις από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη.

Οι δύο υπουργικές αποφάσεις αποστέλλονται για δημοσίευση στο ΦΕΚ και ακολούθως στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν:

- Την προκήρυξη του Διεθνούς Γύρου Παραχωρήσεων των Δικαιωμάτων Έρευνας και Εκμετάλλευσης στις 20 θαλάσσιες περιοχές (blocks) στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. 

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η υποβολή προσφορών θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα διαρκέσει έξι μήνες. Υπολογίζεται δηλαδή ότι η προθεσμία υποβολής προσφορών θα λήξει το Μάρτιο του 2015.

- Τον Διεθνή Διαγωνισμό υποβολής προσφορών για τις τρεις χερσαίες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα, «Άρτα - Πρέβεζα», «Αιτωλοακαρνανία» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησος», για τις οποίες είχε κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος από την εταιρεία ENEL στα μέσα Απριλίου. 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να υποβάλλουν προσφορές για τις περιοχές αυτές. Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών είναι 90 ημέρες από τη δημοσίευσή της στην επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

.Κουβαλούν άμμο, χώμα και πέτρες από τον Πόντο για να βάλουν στους τάφους των προγόνων τους

Άμμο, χώμα, πέτρες, ακόμα και φρούτα από τη γενέθλια γη των προγόνων τους, φέρνουν Έλληνες με καταγωγή από τον Πόντο για να βάλουν στους τάφους των προγόνων τους, εκπληρώνοντας, όπως τονίζουν, ένα ηθικό χρέος απέναντί τους.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι Πόντιοι που ίσως, όπως "εξομολογούνται" στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν την ανάγκη να φέρουν ένα κομμάτι γης για τους προγόνους τους, είτε επειδή το είχαν ζητήσει είτε επειδή ο Πόντος είναι κομμάτι του συναισθηματικού "γενετικού κώδικά" τους. 

Είναι και Έλληνες από άλλες περιοχές που "μυήθηκαν" στην ποντιακή παράδοση, "δέθηκαν" με δεσμούς συγγένειας με Πόντιους και ακολούθησαν κι αυτοί την ίδια παράδοση.

Αναζητώντας, λοιπόν, την αιτία που οδηγεί Πόντιους και μη να ταξιδεύουν στον Πόντο για να φέρουν ένα "κομμάτι" γης προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους προγόνους τους, συναντήσαμε άτομα που έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: όταν μιλούν για τον Πόντο βουρκώνουν και η νοσταλγία "σκεπάζει" το βλέμμα τους.

Ένας από τους "συνοδοιπόρους" μας σ' αυτό το ταξίδι είναι ο Μιχάλης Καραβέλας, κρητικής καταγωγής, που διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του. 

Γεωπόνος και διοικητικό μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραβέλας μας λέει ότι ο Πόντος είναι "η ονειρική πατρίδα", ανασύροντας από τη μνήμη του τις σκηνές από το πρώτο του ταξίδι στην περιοχή, το 1986, με μια παρέα 11 ατόμων.

.Στο μικροσκόπιο του ΥΠΟΤ οι εξελίξεις από την πτώχευση του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου

Από κοντά παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της πτώχευσης του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint, το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Όπως τονίζει το ΥΠΟΤ, υπάρχει στενή συνεργασία από κοινού με το Υπουργείο Εξωτερικών, με τις ρωσικές Αρχές και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου, ενώ υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει το υπουργείο, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού και υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με ανακοίνωσή του προτρέπει τα ελληνικά τουριστικά καταλύματα, τα οποία συνεργάζονται με το συγκεκριμένο γραφείο ή με τους τοπικούς αντιπροσώπους του στην Ελλάδα
 να συνεχίσουν να φροντίζουν για την απρόσκοπτη φιλοξενία των Ρώσων επισκεπτών οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε αυτά.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.