.Στις 29 Δεκεμβρίου η τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ

Στις 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον οπότε και θα διεξαχθεί η τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, κατά την οποία απαιτούνται 180 ψήφοι. 

«Στην τρίτη ψηφοφορία "παρών" δεν θα υπάρχει», θα υπάρχει ονοματεπώνυμο και ο κάθε βουλευτής θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και με το συμφέρον της πατρίδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

«Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, της σύνεσης, της σταθερότητας. Αγωνιζόμαστε πολύ καιρό για να πετύχουμε το αυτονόητο. Ο λαός θέλει σταθε... περισσότερα »

.Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Γ. Παπανδρέου

Συνάντηση, η οποία κράτησε περί τα 20 λεπτά, είχαν σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η συνάντηση «κλείστηκε» από χθες, σε επικοινωνία των γραφείων των δύο ανδρών.

Πηγές της Χαρ. Τρικούπη ανέφεραν ότι στη σημερινή συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να μη διασπάσει την παράταξη και να συμβάλει στην ενότητα του χώρου. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωσή του». 

Χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της «για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν».

Σύμφωνα με 
με κύκλους του πρώην πρωθυπουργού, δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση στις θέσεις του Γ. Παπανδρέου για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, από τον Ευ. Βενιζέλο.

.ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ...

Για μια νέα σοβαρή πολιτική ήττα της κυβέρνησης που προδιαγράφει το ζοφερό τέλος της μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, *Δημήτρης Στρατούλης*σχολιάζοντας ... το αποτέλεσμα της σημερινής, δεύτερης, ψηφοφορίας στη Βουλή για ΠτΔ. 

«Όσες μεθοδεύσεις, όσες πιέσεις και όσες κινδυνολογίες κι αν επιστρατευθούν από τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ δεν θα καταφέρουν να οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα 180 βουλευτών, που θα μπορούσαν να στηρίξουν την επιλογή του Σταύρου Δήμα ως ΠτΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης στο Mega. H χώρα οδεύει προς τις εκλογές. Αυτό για εμάς είναι πολύ ελπιδοφόρο, διότι επιτ... περισσότερα »

.«Υπάρχει 20% πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη»

Πιθανότητα 20% να πάνε «όλα στραβά», δηλαδή να ανέλθει ριζοσπαστική δύναμη στην εξουσία, να ακολουθήσει το πρόγραμμά της και να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη η Ελλάδα, δίνει μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNΝ ο οικονομολόγος Χόλγκερ Σμίντινγκ της Berenberg. 

«Η Ελλάδα μπορεί να βυθιστεί σε μία νέα βαθιά κρίση, με πιθανή έξοδο από το ευρώ», υποστηρίζει ο Σμίντινγκ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, παρά το γεγονός ότι τα πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ για αναίρεση πολλών μεταρρυθμίσεων και αυξήσεις μισθών και συντάξεων είναι δημοφιλή μεταξύ των Ελλήνων πολιτών που υποφέρουν από την υψηλή ανεργία και τη... περισσότερα »

.«Η εθνική συνεννόηση μοναδική διέξοδος σήμερα»

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης που αποτελεί «τη μόνη διέξοδο σήμερα» και τη συμφωνία των κομμάτων σε τέσσερις άξονες εθνικής στρατηγικής για την οικονομία, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) σε αποψινή ανακοίνωση-παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις. 

Ο ΣΕΒ προειδοποιεί για τον κίνδυνο να κυλήσουμε σε νέο κύκλο ύφεσης, ο οποίος «είναι ορατός και μεγάλος, όπως ορατή είναι και η προοπτική διατηρήσιμης ανάπτυξης μετά από 5 χρόνια θυσιών». Ωστόσο, προσθέτει, το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργείται από την πολιτική όξυνση, «παγώνει» την πραγματική οικονομί... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.