.Ο Μινώταυρος

Η είδηση είναι συγκλονιστική: Ένα παιδί 18 χρονών δεν άντεξε την πίεση των Πανελληνίων εξετάσεων και πριν καν δώσει το πρώτο μάθημα πήδηξε από τον 4ο όροφο και βρήκε τραγικό θάνατο. Το τράνταγμα που ένιωσα ήταν δυνατό. Έχω κι εγώ γιο σ’ αυτήν την ηλικία που περνάει το «λούκι» των Πανελληνίων. 

Ακούγοντας λοιπόν αυτήν την είδηση πέρασαν σαν αστραπή από το μυαλό μου όλες οι φορές που του είπα «κάτσε διάβασε», «μην χάνεις τον χρόνο σου», «προετοιμάσου»… Πώς όμως προετοιμάζουμε τα παιδιά μας για αυτήν τη δοκιμασία; Ρίχνουμε όλο το βάρος στη γνωστική προετοιμασία (όσο μπορεί να θεωρηθε...περισσότερα »

.Το μελόδραμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Στις εκλογές του 2012 είχα παρακολουθήσει τη συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Ακρόπολη, «μπροστά στο σπίτι του Τσοχατζόπουλου». Ήμουν πίσω από τη σκαλωσιά όταν ήρθε ο Πάνος Καμμένος. Κατέβηκε από ένα μαύρο αυτοκίνητο με την έξαψη να γυαλίζει στο βλέμμα του. Ανέβηκε στην εξέδρα με τα χέρια ανοιχτά και τον λαιμό κλειστό από τη βραχνάδα. 

Δεν θυμάμαι, φυσικά, τι είπε -δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να θυμάται. Πιθανότατα δεν υπάρχει και άνθρωπος που άκουσε τι είπε ο Καμμένος σε εκείνη τη συγκέντρωση. Αισθανόμουν ότι επέπλεα σε μια μπλε λίμνη φτιαγμένη από ρυτίδες. Μεσόκοπο... περισσότερα »

.Η Ελλάδα χρειάζεται Νέα Μεταπολίτευση.

Οικονομικά αυτό θα πει πως οι κύριες πλουτοπαραγωγικές δραστηριότητες της μεταπολιτευτικής περιόδου (η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή, η μαφιακή οικονομία, η αργομισθία και η λεηλασία του περιβάλλοντος) πρέπει να αντικατασταθούν από παραγωγική και κερδοφόρα επιχειρηματικότητα διεθνώς ανταγωνιστική, καινοτόμα, εξωστρεφή και βιώσιμη. 

Κοινωνικά σημαίνει αναδιανομή πόρων και εξουσίας υπέρ των «χαμένων της Μεταπολίτευσης» -των δημόσιων αγαθών, των γυναικών και των παιδιών, των νέων, του περιβάλλοντος. Πολιτικά να ξεδοντιαστούν οι πυλώνες του Μεταπολιτευτικού Καθεστώτος –τα παραδοσιακά κ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.