.Το μυστικό των δανειστών

*Σε λίγες* ώρες θα λυθούν πολλές απορίες για το τι ακριβώς γυρεύουν οι δανειστές από την Ελλάδα. Στο σημερινό Eurogroup δεν υπάρχουν περιθώρια για μισόλογα. Οι εκπρόσωποι των «σκληρών» του ΔΝΤ και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών θα είναι εκεί και πλέον θα τοποθετηθούν καθαρά απέναντι στο ελληνικό «πρόβλημα». 

Αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίζεται τους τελευταίους μήνες δεν δικαιολογείται μόνο από τις ανεπάρκειες, από την αδράνεια και την ομφαλοσκόπηση της κυβέρνησης. *Η τρόικα* δίνει την εντύπωση τις τελευταίες ημέρες ότι, ακόμη κι αν της παραδοθούν τα κλειδιά της χώρας,... περισσότερα »

.Διαφορές «αριστερών» και αριστερών

Την παλιά εποχή αριστερός ήταν κάποιος που αγωνιζόταν για μια καλύτερη κοινωνία. Δηλαδή, ήθελε να επιλέγονται άνθρωποι σε δουλειές και θέσεις ανάλογα με τα προσόντα τους. Ηθελε να έχουν όλοι το δικαίωμα πρόσβασης σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες. Ηθελε να μην υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία ή τις πολιτικές πεποιθήσεις. 

Πρότεινε στην κοινωνία να μαζεύουμε φόρους και να τους αξιοποιούμε για το καλό όλων. Σεβόταν τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις απόψεις των άλλων, σεβόταν τους νόμους και προσπαθούσε να πείσει, μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών τις οπ... περισσότερα »

.Η Άγγ. Μέρκελ καλεί ξανά την ΕΕ να τηρήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες που έχουν συμφωνηθεί

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κάλεσε ξανά σήμερα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρήσουν τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας που συμφωνήθηκαν ώστε η Ευρώπη να βγει από την κρίση, κατά την ομιλία της στο συνέδριο του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματός της, της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

«Εάν τελικά δεν τηρήσουμε αυτό το οποίο είχαμε αποφασίσει κατά τη διάρκεια της (οικονομικής) κρίσης, τότε θα σπείρουμε αμφιβολίες, και αυτό θα είναι κακό για την Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς (οι Γερμανοί) επαγρυπνούμε για την τήρηση των κανόνων», τόνισε η Μέρκελ κατά την ομιλία της στην Κολονία, επευφημούμενη από το ακροατήριό της, το οποίο αναμένεται να την εκλέξει ξανά στην προεδρία της CDU, του μείζονος κόμματος της κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» στη χώρα.

Εξάλλου, η καγκελάριος της Γερμανίας εκτίμησε ότι είναι εφικτό να δοθεί μια λύση μέσω της διπλωματίας στην κρίση στην Ουκρανία.

«Επιθυμούμε μια διπλωματική λύση (...). Πρέπει να καταβάλουμε πιθανόν ακόμη πιο έντονη προσπάθεια, αλλά είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να καταλήξουμε, οφείλουμε να καταλήξουμε» σε μια συμφωνία, τόνισε η Μέρκελ, παραδεχόμενη πως «ο δρόμος (θα είναι) δύσκολος» ως προς αυτό.

.Σημαντική πτώση σε μετοχές - ομόλογα

Βαριές απώλειες (10,16%) εξακολουθεί να καταγράφει αυτήν την ώρα (14:15) ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφούμενος στις 929,91 μονάδες. Η αξία συναλλαγών ανέρχεται σε 88,32 εκατ. ευρώ επί 85,59 εκατ. τεμαχίων μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια. Εκ των 127 μετοχικών τίτλων που κινήθηκαν, 11 καταγράφουν κέρδη ενώ 112 απώλειες, και 4 παραμένουν αμετάβλητοι έναντι του προηγουμένου κλεισίματός τους. 

Εκ των επιμέρους δεικτών, ο FTSE που καταγράφει την πορεία μετοχών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 11,74% διαμορφούμενος στις 296,16 μονάδες. Ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 11,86% στις 812,28 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης FTSEB σημειώνει πτώση 14,86% στις 86,22 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αποδόσεις τους και να διευρύνεται το περιθώριο (spread) έναντι των γερμανικών ομολόγων. Η επίσπευση της εκλογής Προέδρου η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας σε πρόωρες εκλογές, επηρεάζει αρνητικά την αγορά ομολόγων, αναφέρουν στελέχη της. Έτσι, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 7,58% από 7,24% που είχε διαμορφωθεί χθες το απόγευμα στο κλείσιμο του ΗΔΑΤ. 

Συνακόλουθα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου διευρύνεται στο 6,88% από 6,52% που είχε κλείσει χθες. Υποχώρηση σημειώνει επίσης και η τιμή του 3ετούς ομολόγου με αποτέλεσμα η απόδοσή του να έχει φθάσει το 7,54% από 6,2% που κυμαίνονταν χθες. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου έχει αυξηθεί αντιστοίχως στο 7,22% από 6,33%.

.Σήμερα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας

Επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές του υπουργείου Οικονομικών από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εξέλιξη αυτή θεωρείται ένα σημαντικό βήμα προς την τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται ακόμη επίσημα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποστολή του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 9 μέχρι τις 19 του τρέχοντος μηνός. Επίσης, δεν διευκρινίζεται αν η αποστολή θα έχει τη μορφή «τεχνικού κλιμακίου», τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ή θα πρόκειται για «ολοκληρωμένη αποστολή». 

.Συνεδριάζουν αύριο στη ΔΗΜΑΡ

Καθοριστικής σημασίας αποφάσεις για τη στάση του κόμματος, στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές, αναμένεται να λάβει σε κοινή συνεδρίαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ, αύριο το απόγευμα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αγίου Κωνσταντίνου θα συμπλεύσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως προς την ψηφοφορία για την Προεδρική εκλογή, δίνοντας αρνητική ψήφο στην πρόταση της Κυβέρνησης.
Αδικεί η συγκυρία τον κύριο Δήμα, εκτιμώ ότι δεν θα εκλεγεί, δήλωσε από τη Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης.

.Στόχος η ενότητα του ελληνικού λαού

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας δήλωσε νωρίτερα, βγαίνοντας από το γραφείο του, ότι ευχαριστεί τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τις ΚΟ των κομμάτων «αλλά και όλους εκείνους που ανεξάρτητα αν θα με ψηφίσουν είπαν καλά λόγια για μένα». 

Ο κ. Δήμας ευχαρίστησε και τους συντοπίτες του στην Κορίνθια. Σε ερώτηση αν απευθύνει πρόσκληση στα άλλα κόμματα να τον ψηφίσουν, απάντησε ότι επιθυμεί να συμβάλει και αυτός είναι ο σκοπός του, στην ενότητα του ελληνικού λαού. «Ναι, το ελπίζω» απάντησε ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα βρεθούν οι 180. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.«Όχι» Αρείου Πάγου στο αίτημα Ρωμανού

«Όχι» είπε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο αίτημα αναίρεσης του Νίκου Ρωμανού κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πειραιά.

Η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου, που εξέτασε την υπόθεση, έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το βούλευμα είναι εμπεριστατωμένο και ως εκ τούτου απέρριψε το αίτημα και το έθεσε στο αρχείο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.