.Οριστικά τη Δευτέρα η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου


Απορρίφθηκε από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με βάση το οποίο ο πρώην υπουργός δικάζεται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».
Έτσι, η δίκη του πρώην υπουργού, της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, της κόρης του Αρετής και άλλων 16 ατόμων, ανάμεσά τους και ο πρώην στενός του συνεργάτης, Γιάννης Σμπώκος, θα ξεκινήσει κανονικά αύριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση του κ. Τσοχατζόπουλου, επειδή, με το Ν. 3904/2010, καταργήθηκε η αναίρεση για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος.
Παράλληλα, οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό, του τέως υπουργού ότι η κατάργηση αυτή συνιστά αποκλεισμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου και έκριναν ότι η κατάργηση αυτή του δικαιώματος άσκησης αναίρεσης δεν είναι αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (δίκαιη δίκη).
Και αυτό, προσθέτουν οι αρεοπαγίτες, γιατί εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα του κατηγορουμένου για πρόσβαση σε όλη την διάρκεια της προδικασίας και στα δικαστικά συμβούλια για να υποβάλλει αντιρρήσεις και άλλα ένδικα μέσα.

.Μέχρι τέλους η μάχη για τις Κυριακές, λένε οι έμποροι


"H μάχη για τις Κυριακές θα δοθεί μέχρι τέλους" δήλωσε από το βήμα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ο πρόεδρός της κ. Β. Κορκίδης.
Όπως είπε ο κ. Κορκίδης η πρόταση της ΕΣΕΕ για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι δύο Κυριακές το μήνα Δεκέμβριο, προ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και δύο Κυριακές, μία πριν το Πάσχα και μία με απόφαση του Τοπικού Εμπορικού Συλλόγου. 

Ορισμένοι εμπορικοί σύλλογοι έχουν προτείνει τρεις Κυριακές κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς και τρεις με απόφαση των Τοπικών Εμπορικών Συλλόγων. 

Σε κάθε περίπτωση θεωρεό ως εκ των ων ουκ άνευ την απόσυρση του άρθρου 6 του σχεδίου νόμου για τον Αγορανομικό Κώδικα για να υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για το πλαίσιο της αγοράς.

.Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 τον Πανιώνιο και γιορτάζει

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που διεξήχθη σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη λόγω φιέστας, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον πολύ καλό Πανιώνιο και ολοκλήρωσε με «τρίποντο» τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.

Μήτρογλου στο 12΄και Αβραάμ Παπαδόπουλος στο 72΄πέτυχαν τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» ενώ στο 20΄είχε ισοφαρίσει ο Σάμαρης.

Πολύ καλή εμφάνιση για τους Πειραιώτες έκανε ο Γιάννης Φετφατζίδης ενώ από την πλευρά του Πανιωνίου, ο νεαρός γκολκίπερ, Γιάννης Ανέστης ήταν αυτός που «έκλεψε» τις εντυπώσεις, λέγοντας όχι σε πολλές περιπτώσεις στους αντιπάλους του.

Καλή αντάπτυξη κατά διαστήματα από την ομάδα του Μίτσελ που όμως αρκετές φορές παρασύρθηκε από την ατμόσφαιρα, τακτικά έχασε τον έλεγχο του αγώνα με αποτέλεσμα οι «κυανέρυθροι» να βγαίνουν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις και να απειλούν

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.