.'' ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP''...

Την ικανοποίησή του για την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και για το δίμηνο περιθώριο που δόθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να κλείσει ... η αξιολόγηση, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. 

Σε δηλώσεις του λίγη ώρα έπειτα από τη λήξη του Eurogroup ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε χαρακτηριστικά πως είναι ικανοποιημένος, «γιατί υπάρχει απεμπλοκή και έχουμε δύο πρόσθετους μήνες περιθώριο ως το τέλος Φεβρουαρίου, για να κλείσει η αξιολόγηση. Κάτι το οποίο μπορεί να γίνει χωρίς άγχος και με σωστή ανάλυση». Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κυβερ...περισσότερα »

.Χ. Αθανασίου: Ο Ν. Ρωμανός θα μπορεί να αξιοποιήσει τη ρύθμιση για το «βραχιολάκι»

 Ο Νίκος Ρωμανός θα μπορεί να αξιοποιήσει τη ρύθμιση για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (με το βραχιολάκι) όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, ωστόσο μέχρι τότε ο κ. Αθανασίου απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς του να τον πείσουν να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, γιατί αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί σ' αυτή τη φάση να κάνει η Πολιτεία.
 Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη - ο οποίος είπε πως η τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή αύριο το υπουργείο Δικαιοσύνης χειροτερεύει τα πράγματα και ζήτησε άμεση λύση -, 

ο κ. Αθανασίου διερωτήθηκε «γιατί η τροπολογία χειροτερεύει τα πράγματα;», εξηγώντας «αφού προϋπόθεση είναι η διευκόλυνση κάποιου να πάρει άδεια για να σπουδάσει. Του δίνεται δηλαδή δεύτερη ευκαιρία στην περίπτωση που τα Συμβούλια απορρίπτουν την εκπαιδευτική άδεια».

 Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως ο Νίκος Ρωμανός μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, αφού η Πολιτεία αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει, όπως είπε, και έκανε έκκληση προς τους γονείς του να τον πείσουν να ξεκινήσει τα μαθήματά του.  

.Δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος αποφάσισε το Eurogroup

Δίμηνη παράταση, ως το τέλος Φεβρουαρίου 2015, αποφάσισε η Ευρωομάδα (Eurogroup) για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Όπως δήλωσαν σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, οι υπηρεσίες της τρόικας απόψε το βράδυ θα ετοιμάσουν μία ενδιάμεση έκθεση με την οποία θα περιγράφουν σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και στη συνέχεια, αύριο, η ελληνική πλευρά θα καταθέσει επισήμως το αίτημα για την παράταση των δύο μηνών.

 Ο κ. Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι κλιμάκιο της τρόικας επιστρέφει αύριο Τρίτη στην Αθήνα.

Το αίτημα αυτό υπόκειται στην έγκριση κοινοβουλίων, χωρών της ευρωζώνης, ούτως ώστε να εγκριθεί και τυπικά.

.Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου

Πάνω από το όριο συναγερμού (στα 5,70 μέτρα) παραμένει, σήμερα, η στάθμη του ποταμού Έβρου, σε όλο το μήκος, κινητοποιώντας περαιτέρω τις αρμόδιες υπηρεσίες, που εδώ και δύο μέρες παρακολουθούν και παρεμβαίνουν για να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικημένες περιοχές. 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, περίπου δέκα χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή Πετράδων - Πραγγίου πλημμύρισαν από ρήξη αναχωμάτων, ενώ άλλα δέκα χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν στην περιοχή του Πυθίου, έπειτα από τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου. 

Πλημμύρες καταγράφονται από σπάσισμο αναχώματος στην περιοχή Αμορίου και Λαβάρων, ενώ τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου καταγράφηκε και στη θέση Μελισσοκομείο, στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου.

.Πάγκαλος: Η χειρότερη Βουλή από τη Μεταπολίτευση

«Θα έπρεπε να νιώθουμε ντροπή απέναντι σε όσους μας βοηθούν, να κάνουμε πράγματα που θα έπρεπε να έχουμε κάνει ήδη μόνοι μας», δήλωσε τη Δευτέρα στον Σκάι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση για αυστηρότερα μέτρα.

Όσον αφορά την άδεια που ζητά ο Νίκος Ρωμανός για να φοιτήσει στο ΤΕΙ Αθηνών, σημείωσε μεν ότι «πρέπει να σπουδάζουν οι κρατούμενοι, δεν θέλουμε να τους εκδικηθούμε ούτε να τους τιμωρήσουμε», πρόσθεσε δε, «αλλά δεν μπορεί να βγαίνει έξω όποιος θέλει να σπουδάσει και να κάνει απεργία πείνας για να γίνει συμπαθής. Είναι δυνατόν να αναλάβει το κράτος αυτή την ευθύνη;».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως υπερβολική τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού, κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διασπείρει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ψευδείς κι ακατανόμαστες πληροφορίες ότι έχει εργαστήρια ο Ρωμανός στη σχολή του. Τα περισσότερα μαθήματα στη σχολή του μπορούν να γίνουν δια αλληλογραφίας» υποστήριξε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του μπάχαλου» ανέφερε στο σημείο αυτό.

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε δε, τη Βουλή ως τη χειρότερη που είχε ποτέ η χώρα από τη Μεταπολίτευση και είπε ότι γι’ αυτό «φταίμε όλοι και φυσικά οι πολίτες».

.«Αναμενόμενη η απόφαση της κυβέρνησης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Αναμενόμενη χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση της κυβέρνησης για επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Α. Τσίπρας, ενημερώθηκε για την επίσημη ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Μπανιά όπου όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε «έχουν μεγάλη διαφορά για να βρουν τους 180 για αυτό ξεκινούν από τώρα τη διαδικασία».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.