.Μπλοκάρουν 300.000 συντάξεις

Παγιδευμένοι στα Ταμεία τους παραμένουν 100.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και 200.000 αυτοαπασχολούμενοι του ΟΑΕΕ, που θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με βάση τους νόμους Λοβέρδου-Κουτρουμάνη. 

Όπως δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Εργασίας ακύρωσε τις εγκυκλίους για αναγνώριση πλασματικών χρόνων και διαδοχική ασφάλιση, προκειμένου να εμποδίσει τη μαζική έξοδο και την οικονομική κατάρρευση των Ταμείων. 

Ο Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, εξέδωσε δύο εγκυκλίους που ανατρέπουν τα όρια ηλικίας και τα θεμελιωμένα δικαιώματα, καθώς ουδείς δε θα μπορεί να δικαιωθεί δικαστικά. 

Στην περίπτωση του ΙΚΑ εκδόθηκε εγκύκλιος για ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και έτη απασχόλησης, που κλείνει την πόρτα στη συνταξιοδότηση, μεταφέροντάς τους στα νέα όρια ηλικίας (62 έτη για τη μειωμένη και 67 έτη για πλήρη σύνταξη). 

Οι αλλαγές παγιδεύουν τις μητέρες, για τις οποίες ανεβαίνει το όριο συνταξιοδότησης ως και εννιά χρόνια. Παρόμοια αντιμετώπιση υπήρξε από τον υπουργό Εργασίας σε πρόσφατη εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, που αφορά τη συνταξιοδότηση με διαδοχική ασφάλιση.

.Επικοινωνία Νετανιάχου - Πούτιν για τη Συρία

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας, για την κατάσταση στη Συρία μετά την πρόταση της Μόσχας να αντικαταστήσει το αυστριακό εκστρατευτικό σώμα στα Υψώματα του Γκολάν, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Νετανιάχου.

 "Μιλήσαμε για θέματα που σχετίζονται με τη Συρία, όπου η κατάσταση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη κάθε μέρα", δήλωσε ο Νετανιάχου σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ό Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε την Παρασκευή την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων για να αντικαταστήσουν το αυστριακό εκστρατευτικό σώμα.

 "Η συμφωνία απεμπλοκής και το πρωτόκολλο της, που έχει συναφθεί μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ, δεν επιτρέπουν στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να συμμετάσχουν στην  UNDOF", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεζίρκι .

 Η προσφορά απορρίφθηκε επίσης σήμερα από τον Ισραηλινό υπουργό των διεθνών σχέσεων.

"Η ιδέα σύμφωνα με την οποία ο Πούτιν θα στείλει ρωσικά στρατεύματα στα Υψώματα του Γκολάν για να αντικαταστήσουν τα αυστριακά στρατεύματα δεν μπορεί να υλοποιηθεί", τόνισε ο Γιουβάλ Στάινιτς κατά την έναρξη του υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον στρατιωτικό ραδιοσταθμό.

.Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από τη βομβιστική επίθεση στη Δάφνη

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ως μέλος της 'Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας FAI, ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, προχτές στην Δάφνη, με προκήρυξη που αναρτήθηκε αργά χτες το βράδυ στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

Την προκήρυξη, η οποία φέρει τίτλο «Σχέδιο Φοίνικας» υπογράφουν οι: «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς - FAI / IRF» - «Συμμορίες Συνείδησης - FAI / IRF» και «Πυρήνας Sole - Baleno».

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι, μετά από σιωπή δύο χρόνων η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επιστρέφει σε κοινό μέτωπο με τις Συμμορίες Συνείδησης και τους πυρήνες FAI, στους οποίους συμπεριλαμβάνει και τη Σέχτα Επαναστατών.

Το χτύπημα γίνεται με αφορμή την παράταση κράτησης των δέκα μελών της Συνωμοσίας, ενώ επισημαίνεται και η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας.

Ειδική αναφορά γίνεται στις εφόδους των ΕΚΑΜ στις φυλακές όλης της χώρας και στη στάση της ελληνικής δικαιοσύνης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.