.ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ….ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ο Δήμος Ζωγράφου την Κυριακή 21/3 φιλοξενεί
Στον κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ (Πλατεία Γαρδένια) 

την ταινία του Δημήτρη Μάκρη
Το ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Πριν 2500 χρόνια στο Μαραθωνα,οι έλληνες πολέμησαν
 για την επιβίωση αυτής της ελεύθερης σκέψης

Η ταινία είναι αφιερωμένη στους ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΟΥΣ 
του 490 π.χ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 8.30 μμ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Μουσικές Τετάρτες στο Μουσείο “Κοτοπούλη” – Βραδιά μπουάτ


Το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου καθιερώνει την Τετάρτη της Μουσικής, για τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη». Οι μουσικές βραδιές θα είναι αφιερωμένες σε προηγούμενες δεκαετίες, σε jazz και κλασσική μουσική, σε ποιητές και στιχουργούς.
Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία μια βραδιά μπουάτ αφιερωμένη στη μουσική της δεκαετίας του ΄60, με τους: Χρίστο Θεσσαλονικεύς (κιθάρα-τραγούδι), Γιάννη Νικολάου (κιθάρα-τραγούδι-πρόζα), Αθηνά Σιδέρη (τραγούδι), Κορίνα Αντωνοπούλου (τραγούδι), Κώστα Κρασονικολάκη (μπουζούκι).
Ο κόσμος που κατέκλυσε το Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» έφτιαξε τη δική του παρέα και τραγούδησε στη δική του μπουάτ. Ένα μουσικό ταξίδι στη μαγεία και το όνειρό μιας άλλης γενιάς.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων,  και πλήθος κόσμου.

.Citi: Ελλάδα και Κύπρος θα αποχωρήσουν από το ευρώ


Τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, από το ευρώ επαναφέρει η Citigroup, αποτυπώνοντας σε νέα έκθεσή της την απαισιοδοξία και τον πεσιμισμό για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα. «Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας και της Κύπρου από την ευρωζώνη παραμένει υψηλή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην έκθεση με τον τίτλο «Global Economic Outlook and Strategy», που παρουσιάζει το CNBC, η Citi εκτιμά ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση 6% το 2013 και 11,2% το 2014.

Αναλυτικότερα, παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της για την πορεία ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει ότι η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην κατεύθυνση διασφάλισης μιας βιώσιμης δημοσιονομικής κατάστασης, είναι ακόμη περιορισμένη, ενώ εκτιμά πως βραχυπρόθεσμα, κάποιες αρνητικές επιδράσεις από την Κύπρο είναι πιθανό να πλήξουν την οικονομία της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, οι αναλυτές της Citi προβλέπουν ότι η Κύπρος θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τη θέση της στην ευρωζώνη.

.Βενιζέλος: Δεν υπάρχει επιλογή εκτός Ευρώπης


Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

«Εμείς ξέρουμε πόσο μεγάλες είναι οι δυσκολίες και πώς η δυσκολία της διαπραγμάτευσης διαψεύδει τα εύκολα λόγια μιας πολιτικάντικης και παλαιοκομματικής ρητορικής. Εμείς έχουμε διαρρήξει οριστικά τους δεσμούς μας με αυτή και ζητούμε από όλες τις υγιείς δυνάμεις να συστρατευτούμε στην προσπάθεια για την εθνική ανάκαμψη», τόνισε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος απέκρουσε τη θέση ότι υπάρχει η απατηλή εκδοχή ενός εύκολου δρόμου «εντός ευρώ και εντός Ευρώπης», κάνοντας λόγο για «απατηλή εκδοχή ενός εύκολου δρόμου». 

Σε αυτό το πλαίσιο άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τις διατυπώσεις του για τη στάση του κόμματός του απέναντι στο μνημόνιο, με αφορμή τη χτεσινή αναφορά του περί «αναστολής» του μνημονίου και τη σημερινή φράση του, από το ίδιο βήμα της ημερίδας, ότι το βράδυ των εκλογών δεν θα υπάρχει μνημόνιο.

Ειδικότερα, κάνοντας τη σύγκριση ανάμεσα στην κυπριακή και την ελλαδική συγκυρία, διερωτήθηκε εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο εντός ευρώ και εντός Ευρώπης ή όχι, για να δώσει την απάντηση ο ίδιος πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αλλάξουν ριζικά οι συσχετισμοί με μοχλό τις δημοκρατικές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, παράλληλα και με άλλες προϋποθέσεις.

«Αυτό είναι το "γήπεδο" της Ευρώπης, κακό και άγονο, αλλά δεν υπάρχει καλύτερο», τόνισε και υπογράμμισε πως «η άλλη επιλογή είναι η επιλογή της "ερήμου"», ότι «δεν υπάρχει επιλογή εκτός Ευρώπης, θα ήταν ιστορικά εφιαλτικό», για το επίπεδο ζωής και των εισοδημάτων. 

«Άρα το δίλημμα της Ελλάδας είναι πάντα παρόν εντός του ευρωπαϊκού διλήμματος», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος που, όπως είπε, ήταν παρόν και το 2010, το 2011 και το 2012, όταν τέθηκε με «καθαρό» τρόπο στις διπλές εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, όπως το ΚΚΕ και το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου «που τοποθετούνται με ευθύτητα κατά του ευρώ και προτείνουν σχέδιο Β που δεν είναι ψευδεπίγραφο», αλλά «έξω από το ευρώ και την Ευρώπη». Και συνέχισε: «Υπάρχει η απατηλή εκδοχή ενός εύκολου δρόμου εντός ευρώ και εντός Ευρώπης;»

Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι παρακολουθεί εδώ και εβδομάδες τη «δυσκολία» του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να διατυπώσει μια «καθαρή θέση, χωρίς αντιφάσεις και παραλλαγές», για να συμπεράνει πως «είναι εμφανές ότι υπάρχουν μεγάλες εσωτερικές πιέσεις» και «δυσκολία αυτοπροσδιορισμού». 

Όμως, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «χρειάζεται καθαρός και έντιμος λόγος ενώπιον του λαού, δεν είναι δυνατόν να μη λέμε καθαρά αυτό που πιστεύουμε», ενώ πρόσθεσε ότι «όποια προσπάθεια συγκάλυψης γίνεται, είναι προσπάθεια παραπλάνησης του λαού».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι από τη χτεσινή διατύπωση περί αναστολής του μνημονίου, ο κ. Τσίπρας έφτασε στη σημερινή ότι το βράδυ των εκλογών με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να υπάρχει το μνημόνιο και θα μπούμε σε επαναδιαπραγμάτευση με τους δικούς μας όρους και θα εφαρμόσουμε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. 

«Πότε θα γίνει αυτό;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος. «Όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του μνημονίου; Όταν θα έχει ολοκληρωθεί αυτός ο "πόλεμος" που είναι ο "πόλεμος" της γενιάς μας;»

«Έχει μεγάλη σημασία για ποια στιγμή μιλάμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται να ολοκληρώσει μια δύσκολη προσαρμογή, ότι «το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε ήταν παρά τη δική μας επιθυμία εμπροσθοβαρές, τα δύσκολα μέτρα είναι μέτρα του 2013 και του 2014», ότι επίκειται λόγω της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος η περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους που θα επιτρέψει στη χώρα να οργανώσει σιγά-σιγά την επιστροφή της στις αγορές, καθώς επίσης και ότι ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

.«Να αποκρουστεί η εργοδοτική τρομοκρατία»


Η επίθεση στη Μανωλάδα δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, αλλά αποτελεί επίθεση εναντίον συνολικά της εργατικής τάξης και δείχνει τις ορέξεις των κεφαλαιοκρατών για ακόμη πιο φτηνούς και υποταγμένους εργάτες, αναφέρει το ΚΚΕ σε νέα ανακοίνωσή του για το αιματηρό επεισόδιο με θύματα αλλοδαπούς εργάτες.

Η απάντηση, τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει να είναι πιο αποφασιστική και υπογραμμίζει ότι από την πρώτη στιγμή οργάνωσε κινητοποιήσεις στη Μανωλάδα και σε άλλες πόλεις, σε όλη τη χώρα, «ενάντια σε αυτό το όργιο εργοδοτικής τρομοκρατίας», κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και βρέθηκε με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής στην Ηλεία.

Το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει με συνεχείς παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες «για να σταματήσουν οι εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος εργατών, για να σταματήσει το σύγχρονο δουλεμπόριο και οι άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας χιλιάδων εργατών στη χώρα μας. 

Για να ανατραπεί η πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων και αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους». 

Όπλο των εργαζομένων, καταλήγει η ανακοίνωση του Περισσού, «είναι η ταξική ενότητά τους, η οργάνωση και πάλη για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, μέχρι την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

.Το μήνυμα της ΔΗΜΑΡ για τα 46 χρόνια από το πραξικόπημα του 1967


«Η μνήμη μας και οι αγώνες για τη δημοκρατία και την ενίσχυση των θεσμών αποτελούν σήμερα το ιδεολογικό μας οπλοστάσιο. Ο φασισμός, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας», επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ με αφορμή την 46η επέτειο από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

Επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς η 46ή επέτειος συμπίπτει με την άνοδο του φασιστικού φαινομένου στη χώρα μας», η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι «το σημερινό δημοκρατικό καθήκον, είναι να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, φράζοντας το δρόμο στους νοσταλγούς, αλλά και στους σημερινούς απόγονους της χούντας».

Και καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «πριν από 46 χρόνια τα όπλα και η βία κατέλυσαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Η χούντα στέρησε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, βασάνισε και φυλάκισε όσους αντιστάθηκαν, επέβαλε το γενικευμένο αυταρχισμό στην κοινωνία. 

Οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου. Η Δημοκρατική Αριστερά τιμά όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα και κρατά ως παρακαταθήκη τους αγώνες τους για την εμπέδωση της δημοκρατίας, για μια ανοιχτή κοινωνία».

.Τον Κ. Σημίτη καλεί ως μάρτυρα o Α. Τσοχατζόπουλος


Τον Κώστα Σημίτη και υπουργούς της κυβέρνησής του, επιχειρεί να "φέρει" ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ως μάρτυρες στη δίκη του, που ξεκινά τη Δευτέρα, για το «μαύρο πολιτικό χρήμα» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Λίγες ώρες πριν βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μαζί με τους 18 συγκατηγορουμένους του, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει στείλει δέκα εξώδικες επιστολές στα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που εγκρίθηκαν οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TORM1, στις οποίες φέρεται να χρησιμοποιεί «προσωπικό τόνο» προς τους παραλήπτες τους και τους καλεί να προσέλθουν να καταθέσουν στη δίκη του. 

.Ντ. Σμιθ: «Θέλουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα»


«Θέλουμε να δούμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα» τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.

«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι να υποδεχτεί όσες περισσότερες επενδύσεις μπορεί. Και ελπίζουμε ότι οι Αμερικανοί θα διαδραματίσουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων όσο και σε άλλες επενδύσεις».

«Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν πολύ ισχυρούς δεσμούς σήμερα, δεσμούς που εδράζονται σε πολλούς και διαφορετικούς πυλώνες. 
Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση φιλίας και συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, αλλά και πολύ ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς. 
Η ελληνοαμερικανική κοινότητα είναι επίσης ένας από τους πυλώνες των στενών σχέσεων των δύο χωρών» δήλωσε ο κ. Σμιθ.

.Στον θεσμό της διαμεσολάβησης θα υπαχθούν και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Στον νέο θεσμό της διαμεσολάβησης θα υπαχθούν και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ αυτός ο εξώδικος συμβιβασμός θα έχει την ισχύ δικαστικής απόφασης και όσο αυτή διαρκεί, αναστέλλονται τα καταδιωκτικά μέτρα κατά των οφειλετών.

Πραγματική ανάσα για δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά αποτελεί η νέα ρύθμιση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, που προτείνεται στο υπουργείο Ανάπτυξης. 

Με τη διάταξη αυτή προβλέπεται η σύσταση και λειτουργία, στις έδρες των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σώματος ειδικών διαμεσολαβητών για τις αιτήσεις του λεγόμενου «Νόμου της Κατσέλη» (Ν. 3869/2010) που αφορά τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Με τη λειτουργία του θεσμού της διαμεσολάβησης (κάτι που στις ευρωπαϊκές και όχι μόνον χώρες, από πολλές δεκαετίες, με επιτυχία εφαρμόζεται στις ιδιωτικές διαφορές) επιδιώκεται η ταχεία εκδίκαση των αιτήσεων του επίμαχου νόμου οι οποίες, κατά δεκάδες χιλιάδες, έχουν σωρευθεί στα Ειρηνοδικεία της χώρας. 

Σημειώνεται ότι στα μεγάλα Ειρηνοδικεία της χώρας, ο προσδιορισμός των αιτήσεων για να υπαχθούν πολίτες στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά γίνεται μετά από τέσσερα και πλέον έτη.

.Η Διεθνής Διαφάνεια καλεί τους G20 να καταπολεμήσουν το "τραπεζικό απόρρητο"


H Διεθνής Διαφάνεια κάλεσε σήμερα τους υπουργούς Οικονομικών της Ομάδας των 20 πλουσιότερων χωρών και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη (G20) που συνεδριάζουν στην Ουάσινγκτον να καταπολεμήσουν το "τραπεζικό απόρρητο" υποστηρίζοντας ένα σύστημα αυτόματης ανταλλαγής τραπεζικών δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

"Η G20 οφείλει να συνεχίσει να υποστηρίζει τις ρυθμίσεις υπέρ της αυτόματης ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών, επισήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση σε επιστολή που απέστειλε στους 20 υπουργούς των πλουσιότερων χωρών που συνεδριάζουν από χθες στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Επί του παρόντος πολλές χώρες έχουν δεχτεί ένα σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών "κατ΄απαίτηση" και υπό όρους για τη λήψη επακριβών πληροφοριών (όνομα καταθέτη, τράπεζας) που εμποδίζουν τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έπεισε πρόσφατα αρκετές από τις χώρες μέλη της, εκτός των οποίων το Λουξεμβούργο, να υιοθετήσουν έναν τέτοιου είδους μηχανισμό.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.