.Ισοπαλίες για ΠΑΟ και Αστέρα, ήττα για ΠΑΟΚ

Στο παιχνίδι που κρινόταν η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ ο «Δικέφαλος» του Βορρά ηττήθηκε 2-1 από την Γκινγκάμπ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 11ου ομίλου. Οι Θεσσαλονικείς, που ήθελαν μόνο τη νίκη, έμειναν στην 3η θέση του γκρουπ, πίσω από τους Γάλλους που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση και τη Φιορεντίνα που τερμάτισε στην πρώτη θέση. Ο Μποβί στο 7΄ και στο 83΄ πέτυχε τα γκολ της Γκινγκάμπ, ενώ στο 22΄ ο Αθανασιάδης είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι.
Στο φινάλε του 5ου ομίλου της διοργάνωσης (6η αγωνιστική) οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, με την Εστορίλ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Καρέλη να ανοίγει το σκορ στο 55ο λεπτό και τον Κλέμπερ να «απαντά» στο 88΄ για τους Πορτογάλους.
Με δύο ισοπαλίες στους τρεις εκτός έδρας αγώνες του στον 3ο όμιλο ολοκλήρωσε τη φετινή παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς η συνάντηση στο Βελιγράδι με αντίπαλο την Παρτιζάν ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ., στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 11ου ομίλου. Οι Θεσσαλονικείς, που ήθελαν μόνο τη νίκη, έμειναν στην 3η θέση του γκρουπ, πίσω από τους Γάλλους που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση και τη Φιορεντίνα που τερμάτισε στην πρώτη θέση. Ο Μποβί στο 7΄ και στο 83΄ πέτυχε τα γκολ της Γκινγκάμπ, ενώ στο 22΄ ο Αθανασιάδης είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι.
Στο φινάλε του 5ου ομίλου της διοργάνωσης (6η αγωνιστική) οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, με την Εστορίλ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Καρέλη να ανοίγει το σκορ στο 55ο λεπτό και τον Κλέμπερ να «απαντά» στο 88΄ για τους Πορτογάλους.

Με δύο ισοπαλίες στους τρεις εκτός έδρας αγώνες του στον 3ο όμιλο ολοκλήρωσε τη φετινή παρουσία του στο Γιουρόπα Λιγκ ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς η συνάντηση στο Βελιγράδι με αντίπαλο την Παρτιζάν ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

.Προκλητική συμπεριφορά στη Βουλή

Νέα πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή που με χυδαίες φράσεις πεζοδρομίου προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα στη Βουλή. 

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, όταν ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης του ζήτησε να ολοκληρώσει την ομιλία του γιατί είχε τελειώσει ο χρόνος του, εκείνος άρχισε να απειλεί λέγοντας «τα ψωμιά σας είναι λίγα» και συνέχισε με ακραίο υβρεολόγιο.

«Εδώ δεν είναι πλατεία. Κάνετε το κοινοβούλιο Αρένα. Κάνετε παιχνίδια με τη Δημοκρατία», είπε ο κ. Τραγάκης απευθυνόμενος στην πτέρυγα της Χρυσής Αυγής η οποία πάντως συνέχισε να προκαλεί.

.«Το Barbaros θα παραμείνει»

«Δεν θα μείνουμε εκτός των εξελίξεων που σημειώνονται την τελευταία περίοδο στη "νότια Κύπρο"» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στο Διεθνές Συμπόσιο Στρατηγικής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και πρόσθεσε ότι το τουρκικό πλοίο Barbaros θα παραμείνει στην περιοχή όσο η "ελληνοκυπριακή διοίκηση", όπως την αποκάλεσε, και η Ελλάδα δεν παίρνουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις Τουρκίας. 
"Οι Τούρκοι, που ζουν στην Κύπρο, έχουν ίσα δικαιώματα και θα τα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους" συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε ότι η Άγκυρα θα έπρεπε να αποκτήσει το δικαίωμα να συμμετέχει στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Αίγυπτο και τη Ρωσία σε ό,τι αφορά την ενέργεια.

.Απώλειες 21% σε τρεις ημέρες για το Χ.Α.

Στο 21% ανέρχονται αθροιστικά οι απώλειες του τελευταίου τριημέρου για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος σήμερα έκλεισε στις  827,98 μονάδες μετά από νέα βουτιά κατά 7,35%, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας. Νωρίτερα, ξεπέρασε το 9% η απόδοση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά με το σπρεντ έναντι των γερμανικών ομολόγων να φθάνει πλέον στις 836 μονάδες βάσης. Είναι τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τον Ιούλιο του 2013, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως τις 819,60 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 8,29%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 180,27 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης FTSE/XA Large Cap έκλεισε στις 266,34 μονάδες, με πτώση σε ποσοστό 7,69%, ενώ ο δείκτης FTSE/XA Mid Cap έκλεισε στις 725,27 μονάδες με πτώση σε ποσοστό 6,11%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο σημείωσε μόνο η μετοχή της Motor Oil (+0,44%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΛΠ (-14,44%), της Πειραιώς (-13,89%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-13,22%), της Folli Follie (-12,45%), της MIG(-12,31%), της Jumbo (-11,83%), της Ελλάκτωρ (-11,06%), του ΟΠΑΠ (-10,86%), της ΔΕΗ (-10,49%), ενώ η μετοχή της Εθνικής έκλεισε σε νέα ιστορικά χαμηλά με πτώση 9,38%.

.«Είναι ώρα οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες»

«Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για την διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας και την ομαλή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και την κρίση», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο που εξέδωσε αναφορικά με τη σχετική χτεσινή δήλωση των «ΜΕΤΑρρυθμιστών».

Σημειώνει δε ότι «αυτονόητα λοιπόν, συμφωνούμε απόλυτα και ενώνουμε την φωνή μας με την χθεσινή πρόταση των ΜΕΤΑρρυθμιστών, για Εθνική Συνεννόηση με βάση το τρίπτυχο: κοινή εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας - Συνταγματική Αναθεώρηση - Αλλαγή εκλογικού Νόμου». 

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «είναι ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα και στους πολίτες» και πως «είναι ώρα οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες, να ενδυναμώσουν αυτήν την προοπτική».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.