.Υπάρχουν «εναλλακτικά σενάρια»;

*Η* *αισιοδοξία* που εξέφρασε η κυβέρνηση για τη συγκέντρωση των 180 βουλευτικών ψήφων, μετά την επιτάχυνση της προεδρικής εκλογής και την υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα, δεν φαίνεται, προς το παρόν, να επιβεβαιώνεται. Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι άρχισαν να «φουντώνουν» πάλι διάφορα «εναλλακτικά σενάρια». Λόγου χάρη, στην τρίτη ψηφοφορία αλλαγή υποψηφίου (διαψεύστηκε). 

*Ομως επανέρχονται* από διάφορες πλευρές η συναινετική εκλογή Προέδρου, με συμφωνία ημερομηνίας εκλογών ή με συμφωνία κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» κ.λπ. *Η «ζαριά»* της κυβέρνησης δεν είναι σίγουρη και ο... περισσότερα »

.Προστασία του τόπου

*Κάθε* άλλο παρά ευχάριστο είναι το κλίμα που έχουν διαμορφώσει διεθνώς για τις προοπτικές της χώρας οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Και δυστυχώς τίποτα δεν διαφαίνεται αυτή την ώρα ικανό να συμβάλει στην ανατροπή ή έστω στη βελτίωση μιας κατάστασης, η οποία δεν απέχει πλέον και πολύ από εκείνη του 2012. 

*Αναμενόμενο* ήταν, πάντως, να συμβεί. Εχουμε εισέλθει σε μια περίοδο αβεβαιότητας, που κανένας δεν είναι σε θέση να διαβλέψει τη διάρκειά της. Ενδέχεται να λήξει στο τέλος του μήνα αν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας ή να παραταθεί μέχρι τον Φεβρουάριο ή ακόμη και αργότερα αν η πρώ... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Θα πάρουν την απάντηση από τον ελληνικό λαό, όσοι επιλέξουν τις πρόωρες εκλογές

Όσοι επιλέξουν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας για να πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές, θα πάρουν την απάντηση από τον ελληνικό λαό, τόνισε, από Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι εάν οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και προκαλέσουν εκλογές θα ωφεληθούν πολιτικά γιατί θα βελτιωθεί ο συσχετισμός των δυνάμεων και το κόμμα τους θα καταλάβει και θα ασκήσει την εξουσία», απάντησε ο κ. Βενιζέλος για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: 

«Εάν αυτό καταλαβαίνουν, βλέποντας το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και βλέποντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι διαπραγματεύσεις μας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, ας υποτάξουν το συμφέρον της διαπραγμάτευσης που κάνει η χώρα και το συμφέρον των δημοκρατικών θεσμών, στο δικό τους κομματικό συμφέρον. Στην περίπτωση αυτή θα πάμε σε εκλογές.

 Όμως, δεν θα κριθούν οι εκλογές με βάση τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν τώρα, θα κριθούν προεκλογικά, στο χρονικό διάστημα μεταξύ της προκήρυξης και της διεξαγωγής τους. Διότι θα πρέπει τότε να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι θα γίνει με την οικονομία, τι θα γίνει με τη διαπραγμάτευση, τι θα γίνει με τη σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ποια είναι η άλλη επιλογή σε σχέση με την πολιτική που ακολουθούμε της ευθύνης, της σοβαρότητας, της διαπραγμάτευσης».

.Παρέμβαση Γιούνκερ

Την άποψη πως οι Έλληνες, οι οποίοι, όπως σημείωσε, δεν περνούν μια εύκολη ζωή, προπάντων οι φτωχοί που είναι πολλοί στον αριθμό, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σήμαινε για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα, εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής συζήτησης με δημοσιογράφους ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης στο Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, που μεταδόθηκε απευθείας από τις Βρυξέλλες.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα από τη Βουλή, παρατήρησε πως εάν η Βουλή εκλέξει Πρόεδρο δεν θα υπάρξουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ενώ εάν στον τρίτο γύρο δεν εκλεγεί Πρόεδρος, αυτές θα γίνουν. Σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν θέλει να εκφράσει τη γνώμη του για την έκβαση των εκλογών, επισήμανε πως εκείνο μόνο που δεν θα ήθελε είναι να έλθουν ακραίες δυνάμεις στην εξουσία, διότι αυτό θα ήταν επικίνδυνο.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ακραία δύναμη ο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ τόνισε πως θα επιθυμούσε η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους. Πρόσθεσε δε, πως κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις και πως ο ίδιος δεν θέλει να εκτιμήσει εκ των προτέρων τις πιθανότητες επιτυχίας του ενός ή του άλλου, ωστόσο θα προτιμούσε να εμφανίζονταν γνώριμα πρόσωπα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.Τεράστια επιχείρηση από ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική στο Σχηματάρι

Μάχη με το χρόνο δίνουν αυτή τη στιγμή στο Σχηματάρι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ προκειμένου να απεγκλωβίσουν όσα άτομα έχουν παγιδευτεί μέσα στα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα στο 60ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ωστόσο, 2 ή 3 δείχνουν να είναι σε σοβαρότερη κατάσταση.

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν 20 οχήματα, ανάμεσα στα οποία ένα λεωφορείο και δυο νταλίκες. Το σημείο του συμβάντος είναι λίγο έξω από το Σχηματάρι στο ρεύμα προς Αθήνα και οι καιρικές συνθήκες είναι κακές.

Στην τεράστια επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν οκτώ ασθενοφόρα, μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.