.'' ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ''...


Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της, διαβλέπει την αρχή της επιστροφής του ΠΑΣΟΚ και «αδειάζει» τη Νέα Δημοκρατία.
«Τα 18 δισ. ισοδύναμα της Νέας Δημοκρατίας...
δεν βρέθηκαν ποτέ. 

Η ακύρωση των μνημονίων και η επιστροφή των μισθών στα προηγούμενα επίπεδα μέσα σε ένα 24ωρο, που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπεται ως μη ρεαλιστική πολιτική από τα ίδια τα στελέχη του. 

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι πολιτικές δυνάμεις που κρύφτηκαν πίσω από το μνημόνιο και τις θεωρίες συνωμοσίας κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν και δεν έχουν εναλλακτική πρόταση», τονίζει αρχικά στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται ένα σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα:

«Η πόλωση και οι ανέξοδες υποσχέσεις δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται ένα σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα, ένα αντιμνημόνιο με περιεχόμενο. 

Η μεγάλη συμμετοχή στις χτεσινές διαδικασίες είναι η αρχή της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ όσων αναζήτησαν αλλού αλλά δεν βρήκαν απαντήσεις».

.ΣΤΟΙΧΕΙΑ -ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ...


Απειλές, ξυλοδαρμοί, ηλεκτρονικοί εκβιασμοί μέσω διαδικτύου, απειλές για ανάρτηση στο ίντερνετ κινηματογραφήσεων που έγιναν από κινητά τηλέφωνα στις τουαλέτες του σχολείου.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας ... 
των μικρών δημοσιογράφων του 4ου Γυμνασίου της Κατερίνης. Οι μαθητές συνομίλησαν με 200 συμμαθητές τους θέτοντάς τους συγκεκριμένα ερωτήματα, επιχειρώντας να χαρτογραφήσουν την έκταση της ενδοσχολικής βίας.

Και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Ενας στους δύο μαθητές του σχολείου τους έχει πέσει θύμα σωματικής ή λεκτικής βίας. Η μέση αναλογία σε πανελλήνιο επίπεδο είναι ένας στους τρεις μαθητές.

. Έρχονται οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Πάγωμα δόσεων, και ευνοϊκές ρυθμίσεις για αποπληρωμή χρεών περιλαμβάνονται στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που προωθεί η κυβέρνηση, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Σκορδάς. 

Ο κ. Σκορδάς, μιλώντας στην ΝΕΤ, σημείωσε ότι η ρύθμιση θα είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες και διευκρίνισε ότι σ' αυτή θα μπορούν να υπαχθούν όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 32% τα τελευταία χρόνια, καθώς και ανεξάρτητα περιορισμών οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι χρόνια πάσχοντες.

Τόνισε ακόμα ότι η ρύθμιση θα προβλέπει το «πάγωμα» της δανειακής δόσης για 4 χρόνια, την καταβολή μόνο της δόσης των τόκων με επιτόκιο 1,5%, χωρίς να υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη, και τη συμφωνία με το 50%+1 των πιστωτών, αντί του 100% που ισχύει τώρα

.Κάρτα πετρελαίου θα θεσμοθετηθεί για τους αγρότες


Κάρτα πετρελαίου για την προμήθεια των αγροτών με φθηνό πετρέλαιο εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, μετά τη διϋπουργική συνάντηση για τα αιτήματα των αγροτών.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η συνάντηση με τους αγρότες πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ότι η Κυβέρνηση άκουσε όλα τα αιτήματα των αγροτών. 

«Τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια οι δυνατότητες είναι μικρές. Παρ' όλα αυτά, όμως, προσπαθούμε και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πάντα μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και έχει ψηφίσει η Βουλή, βάσει των οποίων συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις», τόνισε ο υπουργός.

Όπως αποκάλυψε στη συνάντηση εξετάσθηκε το θέμα του πετρελαίου για το οποίο η Κυβέρνηση μελετά να υπάρξει η θεσμοθέτηση κάρτας πετρελαίου και έχει αναθέσει σε επιτροπή την καθιέρωσή της μέσα στο 2013, εάν αυτό είναι εφικτό.

Στο συνταξιοδοτικό κομμάτι, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε πως εξετάζεται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 40 έτη εργασίας.

«Αν μας ζητηθεί θα ξανασυναντηθούμε. Η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τους αγρότες. Αρκετά από τα ζητήματα, που είναι θεσμικού χαρακτήρα και δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, βαίνουν προς επίλυση», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Στην σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, Αγροτικής Αναπτύξεως κ. Αθ. Τσαυτάρης, Περιβάλλοντος κ. Γ. Λιβιεράτος, οι υφυπουργοί κ.κ. Παπαγεωργίου και Μαυραγάνη, ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Κοντός, καθώς και ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργος και ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Π. Τσακλόγλου.

.«Όποιος νόμιζε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, είναι γελασμένος»


«Είναι ώρα ικανοποίησης, αλλά όχι εφησυχασμού», δήλωσε ο πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, αναφορικά με τη «χθεσινή μαζική συμμετοχή» στην εκλογή συνέδρων του ΠΑΣΟΚ, που «αποδεικνύει ότι ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης είναι εδώ». 

Ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε ότι «η ικανοποίηση για τη μεγάλη συμμετοχή πρέπει να συνοδεύεται από αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική», ότι «δεν μπορεί αυτή η συμμετοχή να ερμηνεύεται από κάποιους "κατά το δοκούν"» και υποστήριξε ότι η χτεσινή συμμετοχή «στέλνει μήνυμα ότι ο άξονας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί προςτα αριστερά». 

Ανέφερε, ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι «όσοι έτριβαν τα μάτια τους με αυτό που είδαν, φαίνεται ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ» και πως «όποιος νόμιζε ότι λόγω της εκλογικής ήττας του, το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, είναι γελασμένος». 

Ο κ. Καρχιμάκης, σημείωσε, επίσης, ότι «οποιαδήποτε προοπτική ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να αγνοεί την ύπαρξη αυτού του κόμματος με την μεγάλη προσφορά στη χώρα, παρά τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ευθύνες του».

.Κερδίζει έδαφος ο Μπερλουσκόνι


Η δεξιά παράταξη του Μπερλουσκόνι προηγείται καθαρά στην κούρσα για τη Γερουσία στις τρεις μεγάλες περιφέρειες της Λομβαρδίας, της Σικελίας και της Καμπανίας.

Η δεξιά παράταξη του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι προηγείται στη μάχη για τη Γερουσία στη Λομβαρδία (Μιλάνο) με 34,6%, έναντι 31% της κεντροαριστερής συμμαχίας του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, σύμφωνα με τα νεότερα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης του τηλεοπτικού δελτίου La7 έξω από τα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, η δεξιά επικρατεί και στην κούρσα για τη Γερουσία στη Σικελία με 33%, ενώ στη δεύτερη θέση κατατάσσεται το κίνημα διαμαρτυρίας του κωμικού Μπέπε Γκρίλο με 28,4% και έπεται η κεντροαριστερά με 28%.

Στην επίσης μεγάλη περιφέρεια της Καμπανίας (Νάπολι), η παράταξη του Μπερλουσκόνι συγκεντρώνει για τη Γερουσία το 35,6% έναντι 30% της συμμαχίας του Μπερσάνι.

.Στο κονκλάβιο και οι καρδινάλιοι που συγκάλυψαν παιδεραστές


Δικαίωμα συμμετοχής στο κονκλάβιο που θα εκλέξει τον επόμενο Πάπα έχουν και όσοι καρδινάλιοι θεωρούνται ύποπτοι για συγκάλυψη κατά το παρελθόν πράξεων παιδεραστίας.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο επίσκοπος Σκικλούνα, ο οποίος την περίοδο του ποντιφικάτου του Γιόζεφ Ράτσινγκερ ήταν υπεύθυνος για τη θέσπιση μέτρων κατά της παιδεραστίας, ανέφερε πως «ο Θεός ξέρει να βάλει στο στόμα τους λόγια που βγαίνουν από μια ταπεινωμένη και πληγωμένη καρδιά. Η φώτιση δεν δίδεται μόνο στους Αγίους, αλλά στους αμαρτωλούς».

«Το αληθινό σκάνδαλο είναι το ότι δεν καταγγέλθηκαν οι κακοποιήσεις. Ωστόσο η αντίληψη άλλαξε. Η σιωπή έγινε σκάνδαλο. Και αυτό χάρη στον Ράτσινγκερ. Συνεπώς ας εισέλθουν στο κονκλάβιο. Ο Θεός ξέρει να χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στο κονκλάβιο. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω», είπε ο επίσκοπος Σκικλούνα.

«Στη δέσμευσή μας κατά των κακοποιήσεων δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω: αυτός είναι ο οικουμενικός νόμος της Εκκλησίας, είναι μια πρακτική που δεν μπορεί να αλλάξει», τόνισε.

Σε πολλές χώρες, στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, καθολικοί και οργανώσεις θυμάτων ιερέων ασκούν πίεση ώστε οι καρδινάλιοι αυτοί να εμποδιστούν από την Εκκλησία να μεταβούν στη Ρώμη.

.Τον Τσίπρα χρηματοδοτεί ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος


Για οικονομική σχέση του Τζορτζ Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ανοικτά λόγο το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, σε ένα αφιέρωμα που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας και αναπαρήγαγαν ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, το γερμανικό περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται λόγος για χρηματοδότηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Σόρος χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο μάτι της Γερμανίας.

Γράφει το γερμανικό περιοδικό: «Ενας άλλος θεωρητικός του ΙΝΕΤ (σ.σ. think tank του Σόρος), ο Τόμας Φέργκιουσον από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, συμμετείχε σε πάνελ στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε προσκληθεί σε συζήτηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε εκεί, σε μία κατάμεστη αίθουσα, την άποψή του για τους τσιγκούνηδες Γερμανούς, εξόρκισε τον φόβο για έναν νέο Αδόλφο Χίτλερ και τον νέο φασισμό στην Ευρώπη.

 Μαζί του είχε τους οικονομικούς του συμβούλους Γιάννη Μηλιό και Ρένα Δούρου, βουλευτή του αριστερού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Την εμφάνισή τους συγχρηματοδότησε το think tank του Σόρος, το ΙΝΕΤ. Γιατί άραγε ο Σόρος γίνεται σπόνσορας ενός αντικαπιταλιστή δημαγωγού όπως ο Τσίπρας που επιτίθεται στη Γερμανία;

 Μήπως συμμερίζεται τις θέσεις του; Συνάδελφοί του από τη Wall Street μιλούν γι' αυτό μόνο συγκαλυμμένα. Φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος ο φόβος για την επιρροή του Σόρος. Ωστόσο σε συνομιλία με κάποιον μάνατζερ συχνά ακούγεται η φράση «ο Σόρος θέλει να εκδικηθεί τη Γερμανία».

.Λουκέτο στα βενζινάδικα που δεν θα έχουν το νέο σύστημα εισροών - εκροών


Με λουκέτα και αυστηρά πρόστιμα απειλούνται οι πρατηριούχοι που δεν θα εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών- εκροών στα βενζινάδικα εντός του χρονικού ορίου που προβλέπει ο νόμος.

Αυτό ορίζει νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί ενδεχομένως και σήμερα.

Δυο μήνες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την εφαρμογή του νόμου για εγκατάσταση συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκοντας να θέσει αυστηρότερες βάσεις στην εφαρμογή του νόμου, θέτει θέμα ακόμη και αναστολής της λειτουργίας των πρατηρίων εάν βρεθούν υπότροποι οι πρατηριούχοι σε θέματα εγκατάστασης ή λειτουργίας των συστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σε όλη τη χώρα θα έχει εφαρμοστεί πλήρως το σύστημα από τα μέσα του 2014.

Παράλληλα, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο οικονομική βοήθεια μέσω του ΕΣΠΑ για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του κλάδου να εγκαταστήσουν τα συστήματα, τα οποία θα εξομαλύνουν τη λειτουργία της αγοράς, θα ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα αποτρέπουν το λαθρεμπόριο.

."Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού"


Τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική οικονομία διαπιστώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, στην ετήσια Έκθεση που παρουσίασε σήμερα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Όπως ανέφερε ο κ. Προβόπουλος, συγκρίνοντας τη σημερινή κατάσταση με τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από λίγους μόνο μήνες, είναι φανερό ότι πολλά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ. 

Όσο παγιώνεται αυτή η εκτίμηση, τόσο θα βελτιώνεται το κλίμα στην Ελλάδα και θα διαμορφώνει συνθήκες ενάρετου κύκλου.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής χωρίς αποκλίσεις και καθυστερήσεις. 

Η προσήλωση στους στόχους και, όπου είναι δυνατόν, η υπέρβασή τους θα εξαλείψουν όσες αβεβαιότητες παραμένουν και θα ενδυναμώσουν τις θετικές προοπτικές, με πολύ ευνοϊκά αποτελέσματα στην κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ "διανύσαμε το μεγαλύτερο μέρος μιας μακράς, δύσβατης και επίπονης διαδρομής με υψηλό τίμημα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. 

Το τμήμα που απομένει, παρότι μικρότερο, θα είναι εξίσου δύσκολο, καθώς η προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί επιπλέον των θυσιών που ήδη έγιναν. Τώρα που το τέρμα της διαδρομής, γίνεται επιτέλους ορατό οφείλουμε να εντείνουμε την προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι οι θυσίες των πολιτών δεν θα πάνε χαμένες ."

  
Η ΤτΕ προβλέπει για το 2013 ύφεση της οικονομίας της τάξεως του 4,5% και διόγκωση της ανεργίας. Για τον λόγο αυτό ο διοικητής επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.
Το ΑΕΠ της χώρας σωρευτικά την περίοδο 2008 - 2013 θα έχει υποχωρήσει κατά 24,6%. Το ποσοστό της ανεργίας κατά μέσο όρο το 2012 διαμορφώθηκε στο ιστορικώς υψηλό επίπεδο του 24,5%, ενώ εφέτος αναμένεται περαιτέρω διόγκωση του.

 Οι εξελίξεις αυτές εκτιμάται ότι δυσχεραίνουν τη δημοσιονομική προσαρμογή. Παρά ταύτα επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη από την αρχικά προβλεπόμενη ύφεση επιτάσσει ταχύτερο βηματισμό στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. 

Τα παραπάνω συνθέτουν το περίγραμμα των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει η χώρα και το 2013, ωστόσο η ΤτΕ εκτιμά ότι η ανάκαμψη είναι ορατή το 2014. Θέτει όμως ως προϋποθέσεις για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος, την υιοθέτηση ενός νέου εξωστρεφούς αναπτυξιακού προτύπου, καθώς και την αποτελεσματική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων.

 
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η ΤτΕ στη δημιουργία προϋποθέσεων για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος θα πρέπει να τεθεί ως κεντρική επιδίωξη η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής. 

Προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί, επίσης, στον εκσυγχρονισμό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή. Έτσι θα δημιουργηθούν περιθώρια για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων, η οποία έχει αυξηθεί υπέρμετρα τα τελευταία χρόνια. 

Αυτό αφενός θα τονώσει το αίσθημα φορολογικής δικαιοσύνης και αφετέρου θα δημιουργήσει θετικές προσδοκίες που θα αντισταθμίσουν εν μέρει τις αρνητικές επιπτώσεις της μείωσης των δαπανών.

Για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα αποτελεί το κλειδί για την αποκατάσταση ομαλών συνθηκών ρευστότητας. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.