.Κάλεσμα Βενιζέλου στα κόμματα της Βουλής: Στείλτε στο περιθώριο τη Χρυσή Αυγή


Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή με αφορμή την προαναγγελία από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι θα καταθέσει σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των πρωτοβουλιών του Κινήματος για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας  ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως καμία μορφή οικονομικής κρίσης δεν δικαιολογεί τη βία και τον φασισμό, ενώ κάλεσε τα κόμματα της Βουλής να μην συνυπάρχουν σε τίποτα με τη Χρυσή Αυγή.

Οπως είπε, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται αυξημένη ποινική ευθύνη σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από βουλευτές και ευρωβουλευτές. Παράλληλα, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελένη Ζαρούλια, εκτίμησε ότι το Συμβούλιο απηύθυνε ένα «παιδαγωγικού» χαρακτήρα μήνυμα προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή μέσω ανακοίνωσή της τονίζει πως «η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης ενός και πλέον εκατομμυρίου Ελλήνων», ενώ, συνεχίζει «το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της διαπλοκής και του μνημονίου, καταδικασμένο από τον ελληνικό λαό στο περιθώριο της δημόσιας ζωής». 

Παράλληλα καλεί τον κ. Βενιζέλο, σε περίπτωση που θέλει να θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή να βιαστεί «γιατί σύντομα θα βρίσκονται στο 0% και δεν θα έχουν ούτε κόμμα, ούτε γραφεία, ούτε βουλευτές για να μας διασκεδάζουν με ανάλογες γραφικές συνεντεύξεις Τύπου»

«Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα δεν θα έχουν ούτε την προσωπική τους ελευθερία, έχοντας ήδη εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος» καταλήγει η ανακοίνωση.

.Μαρκογιαννάκης σε Κωνσταντοπούλου: Με καλούν παλιοί συνάδελφοι και με συμπονούν που έμπλεξα μαζί σου


Ακόμα ένα επεισόδιο στη σφοδρή σύγκρουση Ζωής Κωνσταντοπούλου και Χρήστου Μαρκογιαννάκη έζησε σήμερα η προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.
Η κόντρα ξεκίνησε όταν αφαιρέθηκε ο λόγος από την κα Κωνσταντοπουλου μετά από μια ώρα ερωτήσεων στην δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.

Η κα Κωνσταντοπουλου ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής της αφαίρεσε το λόγο όταν άρχισε να ρωτά για τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Μαρκογιαννακης από την πλευρά του απαντά ότι της αφαίρεσε τον λόγο πρώτον επειδή ρωτούσε για μία ολόκληρη ώρα ενώ το όριο είναι είκοσι λεπτά και δεύτερον επειδή ρώτησε όχι για τον κ. Παπασταύρου αλλά για το C4I.

Μάλιστα ο κ.Μαρκογιαννάκης μιλώντας μετά το επεισόδιο σε δημοσιογράφους ανέφερε «Μια, δυο, τρεις, τέσσερις, 15 φορές έκανε την ίδια ερώτηση. Ειδοποιήθηκα από βουλευτή της επιτροπής ότι δεν αντέχουμε άλλο, μια ώρα μιλάει και θέλουμε να πάμε και στο σπίτι μας. 

Όταν πήγα, θα δείτε στα πρακτικά πως οι τελευταίες φράσεις είναι για το C4i»
Μάλιστα απαντώντας στις κατηγορίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον κ. Παπασταύρου ανέφερε «Από την ώρα που δημιουργείται ένα τέτοιο πολιτικό ζήτημα - πολιτικό είναι για μένα, γιατί ο κ. Παπασταύρου είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού - κι είπε η κυρία ότι από την ώρα που άρχισε να ρωτάει για αυτόν διέλυσα τη συνεδρίαση - επ' αυτού λοιπόν, αμυνόμενος, θεωρώ ότι υπέρτατο αγαθό είναι η σωστή ενημέρωση από αυτή τη συκοφαντία και θα σας δώσω τα πρακτικά».

Κωνσταντοπούλου και Μαρκογιαννάκης συγκρούστηκαν σφόδρα και για μια φράση που φέρεται να είπε ο πρόεδρος της επιτροπής στην βουλευτή τουΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μαρκογιαννάκης μέσα στην επιτροπή έπιασε παράμερα την κα Κωσταντοπουλου και της είπε «Βρε παιδάκι μου με παίρνουν παλαιοί συνάδελφοί μου δικαστές και με οικτίρουν επειδή είμαι Πρόεδρος στην Προκαταρκτική που είσαι κι εσύ. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να σε αφήνω να ρωτάς ακόμα και πέντε ώρες συνεχόμενες αρκεί να κάνεις ερωτήσεις ουσίας και όχι άσχετες με την υπόθεση που ερευνά η Βουλή».

Μετά από αυτές τις φράσεις η κα Κωνσταντοπούλου 
χαρακτήρισε ως «χαλκείο» τον κ. Μαρκογιαννάκη και τον απείλησε ότι θα του κάνει πρόταση μομφής.
Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι συμμετέχει στις διαδόσεις εναντίον της που έχουν δει το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα».

Αναφορικά με τις απειλές της Ζωής Κωνσταντοπούλου για πρόταση μομφής  ο πρόεδρος της Επιτροπή τόνισε «Ας μου κάνουν πρόταση μομφής οποιοσδήποτε αναλάβει πρέπει να κάνει μια ένεση για να είναι αναίσθητος κάθε φορά που μιλάει μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου».

.Ρήγας (ΠΑΣΟΚ): Επιχειρηματίες μου ζητάνε αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ


Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προέβη σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚΠαναγιώτης Ρήγας ο οποίος μετέχει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι δεν θα παραλάβει το αντίγραφο της λίστας το οποίο θα μοιραστεί πιθανότατα αύριο σε όλα τα μέλη της επιτροπής για να μην μπλέξει.

Με έχουν πλησιάσει, είπε χαρακτηριστικά, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι και μου ζητάνε να τους δώσω αντίγραφα. Εγώ δεν συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι, κατέληξε.

.«Δε συνεργαζόμαστε, δεν απολογούμαστε, ζήτω η αναρχία»


Επιστολή με την οποία, όπως λένε, θέλουν να ξεκαθαρίσουν τα τελευταία γεγονότα, δημοσιεύουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και συγκεκριμένα το athens.indymedia οι τρεις συλληφθέντες, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης. 

Οι τρεις συλληφθέντες στην επιστολή τους ξεκαθαρίζουν ότι «Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης.

 Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση» και τονίζουν ότι δεν θα απολογηθούν.
Καταλήγουν ότι σύντομα θα δημοσιεύσουν επιστολή και οι τέσσερις συλληφθέντες. 
Ακολουθεί η επιστολή: 

«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα.

Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.

Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. 

Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.

Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.

.Έτοιμος για την μάχη στη Σύνοδο Κορυφής


Να... σώσει ότι μπορεί από τα χρήματα που θα λάβει η χώρα τα επόμενα χρόνια θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη Σύνοδο Κορυφής που γίνεται στις Βρυξέλλες σήμερα, Πέμπτη.

Η Ελλάδα εκτιμάται ότι μπορεί να εξασφαλίσει περί τα 14 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020 έναντι 20,2 δισ. της προηγούμενης περιόδου.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού κρατούν μικρό καλάθι και επισημαίνουν ότι η σημερινή μάχη έχει ως βάση εκκίνησης τα 11,5 - 12 δισ. ευρώ, καθώς η Κομισιόν υπολογίζει τα κεφάλαια που πρέπει να λάβει η χώρα σύμφωνα με στοιχεία προ κρίσης τα οποία δεν έχουν ενσωματώσει τη μεγάλη ύφεση των τελευταίων ετών.

Ο Α. Σαμαράς έχει στα χέρια του την έκθεση της συμβουλευτικής Roland Berger, και όπως αναφέρει η Wall Street Journal Online: «ένα μικρό κράτος-μέλος της Ε.Ε. πάει καλά προετοιμασμένο να παλέψει».

Στην έκθεση αυτή αναφέρεται πόσο θα μπορούσε να στοιχίσει σε ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης η μείωση της χρηματοδότησης της Ε.Ε. προς την Ελλάδα την επόμενη επταετία.

Όπως επισημαίνεται στη WSJ, κάθε ευρώ που επενδύεται στην Ελλάδα μέσω του ταμείου συνοχής ή άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων θα παράγει 1,45 έως 2 ευρώ οικονομικής παραγωγής, γεγονός που εξαρτάται και από το αν η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται.

.Δεκαπέντε συλλήψεις για 127 κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ


Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, με συγκεκριμένη ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, η οποία διέπραττε από τις αρχές του έτους 2012 κλοπές μετασχηματιστών μέσης τάσης της ΔΕΗ και υλικού από το ηλεκτροκίνητο δίκτυο του ΟΣΕ, στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. 

Συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, της παρακώλυσης συγκοινωνιών, της παρακώλυσης λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της κλοπής κατά συναυτουργία. 

Μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά 127 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών μέσης τάσης της Δ.Ε.Η. και τρεις περιπτώσεις κλοπών ηλεκτροκίνητου δικτύου του Ο.Σ.Ε. στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, κατάφεραν να εντοπίσουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αφού διαπίστωσαν τον τρόπο δράσης τους, τη μεθοδολογία και τους επιμέρους ρόλους τους, έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση συγκεκριμένη επιχείρηση «scrap», που αποδεχόταν τα κλεμμένα υλικά.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της 05-02-2013, στα Μέγαρα Αττικής, συνελήφθησαν αρχικά έντεκα άτομα, τρεις ημεδαποί και οχτώ αλλοδαποί πακιστανικής καταγωγής, κατά την πραγματοποίηση μεταφοράς, παράδοσης και παραλαβής κλεμμένων υλικών στην εν λόγω επιχείρηση scrap. 

Στη συνέχεια, ακολούθησαν έρευνες σε σημεία και σπίτια, όπου είχαν εντοπιστεί να κινούνται μέλη της οργάνωσης και συνελήφθησαν ακόμα τέσσερις αλλοδαποί πακιστανικής καταγωγής.

Στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης και η υπεύθυνη της επιχείρησης scrap, οι οποίοι μοιράζονταν τα κέρδη της παράνομης δράσης τους κατά το ήμισυ. 
Συνελήφθησαν επίσης, ο συντονιστής και στρατολόγος της οργάνωσης και η υπεύθυνη της μάντρας με τα κλεμμένα υλικά, ενώ αναζητούνται ακόμα τέσσερις υπήκοοι Πακιστάν και ένας ημεδαπός Ρομά.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε φορολογικό βιβλίο της επιχείρησης, όπου προέκυπτε ο χαρακτηρισμός του παράνομα αφαιρεθέντος χαλκού ως παλαιού χαλκού Α΄ και Β΄ ποιότητας και η κίνησή του σε άλλη επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων. 
Το βιβλίο παρέλαβε η Οικονομική Αστυνομία προκειμένου να πραγματοποιήσει τον απαραίτητο φορολογικό έλεγχο. 

.Ο Τσίπρας διέγραψε τον Θεοδωρίδη που είπε τα Ίμια... Καρντάκ


H αποπομπή του στελέχους Νάσου Θεοδωρίδη από την
κοινοβουλευτική επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξαιτίας της ενέργειάς του να αποκαλέσει τα Ίμια Καρντάκ και να αναγνωρίσει την τουρκική κυριαρχία σε αυτά, δεν ξένισε όσους γνωρίζουν τις προθέσεις "ωρίμανσης του ΣΥΡΙΖΑ" που έχει βάλει στο πρόγραμμα. 

Ακριβώς πριν την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, η πολιτική γραμματεία είχε ζητήσει απ’ όλα τα στελέχη να προσέχουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους και τα είχε καλέσει να συνεννοούνται με το γραφείο τύπου. 

Είχε προτρέψει όσους αρθρώνουν δημόσιο λόγο να μην δίνουν τροφή στα μέσα ενημέρωσης και «να παρακολουθούν την τακτική των άλλων». Τότε, η προτροπή αυτή είχε γίνει με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή Τάσου Κουράκη περί «χριστιανικού φόρου», που είχε προκαλέσει πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου. 

Γι’ αυτό και η παρέμβαση του κ. Θεοδωρίδη για το μείζον εθνικό θέμα, κρίθηκε από αφελής έως σοβαρά επιβλαβής για την προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να ομογενοποιήσει κατά το δυνατόν τη δημόσια έκφρασή του, να περιορίσει τα περιθώρια για επιθέσεις από τους πολιτικούς αντιπάλους του και κυρίως να ανοιχτεί σε τμήματα ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, που διακατέχονται από «πατριωτικές ευαισθησίες».

Παράλληλα η κίνηση του κ. Τσίπρα να αποπέμψει τον κ. Θεοδωρίδη θεωρείται και ένα μήνυμα προς κάθε πλευρά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις, που καταφανώς οι δημόσιες παρεμβάσεις υπηρετούν όχι την ρεαλιστική άσκηση πολιτικής, αλλά τις ιδεοληψίες στελεχών του.

Την ίδια ώρα το επιτελείο της Κουμουνδούρου, ανήσυχο από τη δημοσκοπική στασιμότητα των τελευταίων εβδομάδων προσπαθεί να χαράξει νέες τακτικές προσέγγισης των μεσαίων στρωμάτων και των ψηφοφόρων εκείνων, που δυσπιστούν να προσεγγίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας ενός παραδοσιακού συντηρητισμού, καίτοι είναι θύματα της πολιτικής του μνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής εντάσσονται τόσο η ερώτηση του κ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την υπερφορολόγηση των ακινήτων, όσο και η σημερινή του επίσκεψη στο 10ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων. 

Η προσέγγιση των συνταξιούχων κρίνεται στρατηγικής σημασίας για την αλλαγή των συσχετισμών, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί απελπιστικά έναντι της ΝΔ στην Τρίτη ηλικία. 

Όσο για την ερώτηση για τα ακίνητα, ένα θέμα που καίει τη μεσαία τάξη, ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει και σχεδιάζει να επανέλθει, καθώς η σχετική συζήτηση δεν μπορεί να γίνει αυτή την Παρασκευή στη Βουλή, λόγω απουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Πάντως, παράλληλα με όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει περισσότερο βάρος στις κοινωνικές κινητοποιήσεις των επόμενων εβδομάδων και ήδη η προσοχή στρέφεται στην επιτυχία της απεργίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Φεβρουαρίου.  

.Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Αύξηση στις εισαγωγές των ασθενών που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα, βρογχίτιδα και άλλες πνευμονοπάθειες, καταγράφηκε τις ημέρες που η αιθαλομίχλη είχε «σκεπάσει» πολλές περιοχές της... χώρας. 

Μεγαλύτερη αύξηση μάλιστα παρουσιάστηκε στις προσελεύσεις, χωρίς ανάγκη εισαγωγής, των ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα επείγοντα των νοσοκομείων. 

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες σε σύσκεψη της επιχειρησιακής επιτροπής του ΕΚΕΠΥ. 

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα απολογιστικά στοιχεία του τελευταίου διμήνου, από τα οποία προέκυψε ότι σε ημέρες που ο μέσος όρος των αιωρούμενων μικροσωματιδίων PM10 ήταν αυξημένος πάνω από τα επιτρεπτά όρια (50 μg/m3), υπήρχε αντίστοιχη αύξηση στις εισαγωγές των ασθενών.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.