.Δάνεια και αιχμαλωσία

*Χρήστος Γιαννίμπας * 

Πριν από περίπου δύο μήνες έγραψα το άρθρο «Δάνεια και αιχμαλωσία». Σ’ αυτό, για πολλοστή φορά, προσπάθησα να παρουσιάσω την ουσία της αιχμαλωσίας όχι μόνο του δανειολήπτη αλλά και όλων μας. Δανειοληπτών και μη. 

Επειδή επίκειται νομοθετική βελτίωση του νόμου Κατσέλη, επανέρχομαι σε δύο συγκεκριμένα ζητήματα. Αρχικά να σας πω ότι το «Δάνεια και αιχμαλωσία» είναι εις γνώση και του πρωθυπουργού (Α. Τσίπρα) και του Α’ αντιπροέδρου (Γ. Δραγασάκη). Φυσικά τα έδωσαν στα αρμόδια πρόσωπα (τα ονόματα δεν έχουν σημασία) για «επεξεργασία». Τους αξίζουν πολλά μπράβο που το ... περισσότερα »

..Γεννηματά: «Όχι» στις νεοφιλελεύθερες συνταγές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει «κάθε μέτρο που πραγματικά συμβάλλει στην πορεία εξόδου από την κρίση» εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, κατηγορώντας ωστόσο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες συνταγές. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το κόμμα θα ψηφίσει στη Βουλή διατάξεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, και άλλες χρήσιμες ρυθμίσεις, «όπως ποτέ δεν έπραξαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στο παρελθόν». Πρόσθεσε όμως ότι το κόμμα μένει σταθερό στα μεγάλα «όχι» του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, οι πρ... περισσότερα »

.Τελικό χτύπημα για όλες τις συντάξεις με 360 ευρώ!

Τα πάνω-κάτω με ανατροπές-σοκ στο Ασφαλιστικό προτείνει το πόρισμα της 12μελούς Επιτροπής Σοφών. Όλα όσα ήξεραν μέχρι σήμερα όλοι οι Έλληνες για τις συντάξεις τους πάνε... περίπατο είτε είναι συνταξιούχοι είτε όχι. 

Μεταξύ άλλων προτείνεται το περίφημο μοντέλο της Αυστραλίας όπου όποιος έχει εισόδημα από ακίνητα ή μετοχές ή τόκους από καταθέσεις χάνει μέρος της σύνταξής του. Ειδικότερα προτείνεται να χάνει μέρος της εθνικής σύνταξης των 360 ευρώ. Συγκεκριμένα *βασική σύνταξη 360 ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια* και μόνο για αυτούς που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, μειωμένο ποσοστό ...περισσότερα »

.Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

Με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδωνα Παπαδόπουλο να κάνει λόγο για δύσκολα μεν μέτρα, αλλά παράλληλα με ριζοσπαστικές προτάσεις με κοινωνικό πρόσημο, και τον εισηγητή της ΝΔ Νίκο Παναγιωτόπουλο να κάνει λόγο για προσπάθεια του «Σίσυφου», ξεκίνησε στην Ολομέλεια, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας της 20ης Ιουλίου. 

«Κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σε μια ιστορική χώρα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι διαφωνούμε ιδεολογικά με τα σκληρά και υφεσιακά μέτρα που μας επιβλήθηκαν από τους δανειστές μας. Αναλαμβάνουμε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί. Δεσμευόμαστε... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.