.ΠΑΣΟΚ: Διήμερο συμπόσιο για την 39η επέτειο από την 3η Σεπτέμβρη

Με ένα διήμερο πολιτικό και επιστημονικό συμπόσιο, σήμερα και αύριο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ την 39η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974. Θέμα της διημερίδας είναι «Από την μεταπολίτευση στην κρίση | Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974- 2014». 

Το συνέδριο στέλνει το μήνυμα της ενότητας και της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, «το μήνυμα είναι πάρα πολύ καθαρό, είναι μήνυμα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης της παράταξής μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο...περισσότερα »

.Σίγουρος για το «ναι» του Κογκρέσου ο Μπ. Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσει υπέρ της αμερικανικής στρατιωτικής δράσης στη Συρία και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα ευρύτερο σχέδιο για να βοηθήσουν τους Σύρους αντάρτες να νικήσουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα ζήτησε επίσης μια άμεση ψηφοφορία στο Κογκρέσο και επανέλαβε ότι το σχέδιο των ΗΠΑ θα είναι περιορισμένο σε έκταση και δε θα επαναληφθούν οι μακροχρόνιοι αμερικανικοί πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

«Αυτό που οραματιζόμαστε είναι κάτι περιορισμένο. Είναι κάτι αρμόζον. Θα υποβαθμίσει τις ικανότητες του Άσαντ», σημείωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας «πρέπει να λογοδοτήσει για την επίθεση με χημικά όπλα που οι δυτικές δυνάμεις κατηγορούν ότι διέπραξαν οι τακτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος».

«Ταυτοχρόνως έχουμε μια ευρύτερη στρατηγική η οποία θα μας επιτρέψει να αναβαθμίσουμε τις ικανότητες της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε παράλληλα την πρόθεση να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των βουλευτών σχετικά με την έγκριση της χρήσης ισχύος την οποία παρέπεμψε ο Λευκός Οίκος στο Κογκρέσο.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Ομπάμα μίλησε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε στο πλαίσιο των προσπαθειών του να συγκεντρώσει υποστήριξη για μια στρατιωτική δράση κατά της Συρίας σε απάντηση στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα σε αμάχους, για την οποία οι ΗΠΑ επιρρίπτουν την ευθύνη στην συριακή κυβέρνηση.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η χρήση χημικών όπλων συνιστά μια σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανονισμών και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Αυτοί δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις στενές διαβουλεύσεις για πιθανές απαντήσεις από τη διεθνή κοινότητα», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

.Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

 Την ενεργοποίηση του συνόλου των κομματικών δυνάμεων, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, σε πολιτικό, οργανωτικό και προγραμματικό επίπεδο για νικηφόρα πορεία σε πιθανές πρόωρες εθνικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του επομένου, έτους, υπογραμμίζει η Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

 Η απόφαση τονίζει ότι η χώρα μετά από 3,5 χρόνια άγριας «μνημονιακής» λιτότητας βρίσκεται μπροστά σε μια καταστροφική πορεία και προσθέτει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μέσα στο καλοκαίρι πέρασε στην τελική φάση του σχεδίου: επίθεση με όλα τα μέσα απέναντι στην αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού και στη δημοκρατία προς όφελος των εγχώριων οικονομικών ελίτ και των δανειστών. Τελικός στόχος ένας λαός χωρίς δικαιώματα, ένας λαός φτωχός και «φθηνός», ένας λαός χωρίς δημόσια αγαθά, ένας λαός γονατισμένος.

 Το περίφημο «success story», όπως ήταν αναμενόμενο, κατέρρευσε, επισημαίνει η απόφαση, σημειώνοντας ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ για τον ελληνικό λαό.

.Δ. Καρύδης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο από την καταστροφολογία»

«Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο από την καταστροφολογία, το λαϊκισμό και τις εύκολες υποσχέσεις προς όλους και για όλα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος, Δημήτρης Καρύδης με αφορμή την επέτειο των 39 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. 

«Ήρθε πλέον εκείνη περίοδος στη χώρα όπου πρέπει να προχωρήσουμε με διαφορετική πορεία. Να μιλάμε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό και όλοι μαζί ?αναλαμβάνοντας στο επίπεδό του ο καθένας την ευθύνη του- να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.» 

Σχολιάζοντας την παρουσία για πρώτη φορά τριών προέδρων του ΠΑΣΟΚ στο διήμερο πολιτικό και επιστημονικό συνέδριο για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρύδης τονίζει ότι σηματοδοτεί μια προσπάθεια που κάνει το Κίνημά μας και γενικότερα η δημοκρατική παράταξη έτσι ώστε να στείλουμε το μήνυμα της ευρύτερης δυνατής ενότητας και συσπείρωσης.. 

Ο προοδευτικός χώρος ανάμεσα στη συντηρητική παράταξη και την κομμουνιστική Αριστερά θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να αναγεννηθεί. Αυτό για εμάς είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα».

.Τον Γκ. Σρέντερ κατηγόρησε για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ η Α. Μέρκελ

Στον προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ επέρριψε για μία ακόμη φορά την ευθύνη τόσο για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη όσο και για την παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας, η καγκελάριος της Γερμανίας, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του σώματος για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο και δεσμεύθηκε να συνεχίσει την ίδια πολιτική, με την αρχή «παροχές για αντιπαροχές».

«Η κρίση δημιουργήθηκε επειδή στην Ευρώπη η αξιοπιστία επί χρόνια δεν θεωρείτο απαραίτητη», επανέλαβε η κ. Μέρκελ και υπερασπίστηκε την ευρωπαϊκή πολιτική της δικής της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «το ευρώ είναι καλό για την χώρα».

 Δεσμεύθηκε να συνεχίσει στην ίδια γραμμή, «για περισσότερη ευημερία και για περισσότερες θέσεις εργασίας». Κατηγόρησε μάλιστα τους Σοσιαλδημοκράτες για ανευθυνότητα, καθώς, αν και έχουν υπερψηφίσει όλα τα πακέτα διάσωσης, τώρα, υποκριτικά, διαμαρτύρονται.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι το γεγονός ότι, όπως παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση, είναι απαραίτητο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αποτελεί απόδειξη αποτυχίας της διαχείρισης της ευρωπαϊκής κρίσης από το Βερολίνο.

.Εννέα συλλήψεις για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οι αρχές συνέλαβαν εννέα άτομα για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. 

Στη Μεταμόρφωση συνελήφθη ένας 76χρονος διευθύνων σύμβουλος τριών ανώνυμων εταιρειών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 10.362.733,11 ευρώ. 

Στην Αθήνα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 34χρονος άνδρας, διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 1.683.372,29 ευρώ. Επίσης στην Αθήνα από το ίδιο τμήμα συνελήφθη 56χρονη για οφειλές συνολικού ύψους 646.584,05 ευρώ.

Στην Αγία Παρασκευή συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίας Παρασκευής, 65χρονος, διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 1.307.766,66 ευρώ.

Μια 65χρονη διαχειρίστρια ετερόρρυθμης εταιρείας συνελήφθη στην Κηφισιά για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 275.700,13 ευρώ.

Ακόμη, στην Αγία Παρασκευή οι αρχές συνέλαβαν έναν 45χρονο, ομόρρυθμο μέλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το ΙΚΑ συνολικού ύψους 182.592,53 ευρώ.

Ανάμεσα στους εννέα συλληφθέντες, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, είναι και ένας 51χρονος διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας που συνελήφθη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 88.057,92 ευρώ, καθώς και ένας 42χρονος που χρωστάει 76.600,64 ευρώ.

Τέλος, συνελήφθη στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κηφισιάς, 67χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 58.958,23 ευρώ.

.Έτοιμοι να παλέψουν στο Ευρωμπάσκετ δήλωσαν οι διεθνείς

Να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις που συνήθως κρύβουν οι πρεμιέρες και να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να δώσουν χαρά στους συμπατριώτες του θέλουν οι Έλληνες διεθνείς, όπως τόνισαν παραμονή της έναρξης του Ευρωμπάσκετ και του αγώνα με τη Σουηδία στο Κόπερ.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των διεθνών

Βασίλης Σπανούλης:
 Είμαστε έτοιμοι για το Ευρωμπάσκετ. Ήρθαμε με μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά με σκυμμένο το κεφάλι για να πάμε βήμα-βήμα. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη. Αν πάμε στο παρελθόν πολλές φορές δυσκολευτήκαμε σε πρεμιέρες, ακόμη και με εύκολους αντιπάλους, όπως το 2006 απέναντι στο Κατάρ. 

Όλα αυτά πρέπει να αποτελούν οδηγό για το παρόν. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι στην ομάδα είναι υγιείς και θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε περήφανο όλο τον κόσμο της Ελλάδας»

«Έχουμε δει τη Σουηδία στο βίντεο τις τελευταίες μέρες. Ήρθε για να παίξει χωρίς άγχος, έχει δύο πολύ καλούς παίκτες, τον Γερέμπκο και τον Τέιλορ που παίζουν στο ΝΒΑ. Αν πάρουν μια νίκη στη διοργάνωση θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε εμείς που θα χάσουμε από αυτούς. Εμείς θέλουμε να πάρουμε ρυθμό από την άμυνα για να βάλουμε τη σφραγίδα μας στο παιχνίδι».

Κώστας Καϊμακόγλου
: Είναι αυτό που περιμέναμε από την αρχή της προετοιμασίας. Νομίζω ότι δουλέψαμε καλά και πλέον έχει φτάσει η στιγμή να αφήσουμε τα λόγια και να κάνουμε πράξεις ξεκινώντας από το ματς με τη Σουηδία. Το μυαλό μας είναι συγκεντρωμένο. Οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις και δεν θέλουμε να είμαστε εμείς μια από αυτές. 

Όλοι γνωρίζουν πως η Σουηδία δεν έχει τίποτα να χάσει. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, να κάνουμε όσα έχουμε πει στις προπονήσεις και να θυσιάσουμε όλοι το κορμί μας για την ομάδα, έστω και για ένα δευτερόλεπτο. Εύχομαι να έχουμε καλή αρχή και υγεία.

«Σε δύο φιλικά χάσαμε από δύο παίκτες. Αυτό πρέπει να είναι παράδειγμα για μας. Πλέον όπως είναι όλες οι ομάδες, είτε με νατουραλιζέ είτε με παίκτες αστέρες από το ΝΒΑ, είναι επικίνδυνες. 

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα για να μη βρουν οι καλοί παίκτες των αντιπάλων ρυθμό. Έχουμε δουλέψει στην αντιμετώπισή τους, αλλά εκτός από προσωπική άμυνα χρειάζεται και ομαδική άμυνα. Και φυσικά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους υπόλοιπους παίκτες.

Κώστας Σλούκας: Η ομάδα είναι έτοιμη. Κάθε πρεμιέρα κρύβει κινδύνους, είτε παίζεις με τη Σουηδία είτε με την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Το τουρνουά είναι πολύ μεγάλο και θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Το σημαντικό είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να προχωράμε

.Πώς μπορείτε να έχετε κέρδος ως και 40%

Εξοικονόμηση δαπανών τουλάχιστον 40% μπορεί να πετύχει κατά μέσο όρο ένα νοικοκυριό κάνοντας έξυπνα ψώνια από τα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), το 80% των καταναλωτών θεωρεί ότι στο σούπερ μάρκετ έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει και να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά και διαφορετικά προϊόντα (διαφορετικές μάρκες, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, διαφορετικές ποικιλίες προϊόντων, διαφορετικές τιμές, διαφορετικές συσκευασίες, διαφορετικές χώρες κ.λπ.).

Ο καταναλωτής μπορεί να εξοικονομήσει δαπάνες 40% αν:

-Συγκρίνει τις τιμές ανάμεσα σε διαφορετικά προϊόντα στο ράφι (το 80% των καταναλωτών το κάνει περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν).
- Επιλέξει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (το 63% των καταναλωτών το κάνει περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν).
- Επιλέξει εκπτωτικές προσφορές και προωθητικές ενέργειες (το 83% των καταναλωτών το κάνει περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν).
 - Επισκεφτεί περισσότερα από ένα καταστήματα (το 80% των καταναλωτών το κάνει περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν).

.Ομιλία Βενιζέλου στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΙΣΤΑΜΕ ZOGRAFOUστοNEWS ΖΩ.3Πριν από 27 δευτερόλεπτα

Το συνέδριο στέλνει το μήνυμα της ενότητας και της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, «το μήνυμα είναι πάρα πολύ καθαρό, είναι μήνυμα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης της παράταξής μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγοντας τις εργασίες του διήμερου πολιτικού-επιστημονικού συνεδρίου που συνδιοργανώνει το ΠΑΣΟΚ με το ΙΣΤΑΜΕ, με αφορμή την 39η επέτειο για την ίδρυση του Κινήματος, σήμερα και αύριο, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 
Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι αύριο στην επετειακή εκδήλωση όπου θα έχει κεντρική ομιλία, θα μιλήσει «στο όν... περισσότερα »

.Έκλεψαν τον διάδρομο ΑΜΕΑ από παραλία στη Ρόδο

«Φτερά» έκανε πριν καλά καλά τοποθετηθεί ο πλαστικός διάδρομος για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία στην παραλία των Κολυμπίων στη Ρόδο. 

Ο ειδικός διάδρομος από πλαστικό κατάλληλος για χρήση από αναπηρικά αμαξίδια τοποθετήθηκε στην παραλία την Κυριακή στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου που υλοποίησε ο δήμος Ροδίων μέσω της εταιρίας Πηγές Καλλιθέας ΑΕ. 

Πριν ακόμη συμπληρωθούν 24 ώρες ο διάδρομος εξαφανίστηκε… Μάλιστα, τόσο ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Βασίλης Ψυλλάκης όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με αναπηρίες Μανώλης Ζηδιανάκης που μίλησαν στη rodiaki.gr εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός αυτό, και ζήτησαν την τιμωρία των υπευθύνων. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο διάδρομος μήκους τεσσάρων μέτρων είχε τοποθετηθεί την Κυριακή, κάθετα στην παραλία φτάνοντας μέχρι τη θάλασσα για να μπορεί να πλησιάσει εκεί το ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο. 

Υπολείπονταν ακόμα δώδεκα μέτρα ώστε να φτάσει ο διάδρομος μέχρι και τον κεντρικό δρόμο, τα οποία θα κάλυπτε ξύλινος διάδρομος που θα ενωνόταν με τον πλαστικό ενώ πάνω του θα τοποθετούνταν μοκέτα για να μπορεί να κινείται το αμαξίδιο. 

Όταν χτες το πρωί πήγε στην παραλία ο τεχνίτης να πάρει τα μέτρα για να κατασκευάσει τον ξύλινο διάδρομο, διαπίστωσε ότι ο πλαστικός διάδρομος είχε κάνει «φτερά». 

Φυσικά ειδοποίησε τους αρμόδιους που με έκπληξη είδαν ότι κάποιος τον είχε ξηλώσει προφανώς τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής. 

Για το γεγονός ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα Αφάντου. 

Σημειώνεται ότι ο πλαστικός διάδρομος ήταν μέρος του συστήματος προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρίες που τοποθετήθηκε σε 20 παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.