.Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ 28ων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ 

ΑΠΟ ΤΟ ΝΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Το ΝΠ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει για 28η συνεχή χρονιά τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος ερασιτεχνικά σχήματα από όλη την Ελλάδα. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλ. Αγ. Γεωργίου), το *πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου 2014. * Προκριματική επιτροπή θα επιλέξει τις συμμετοχές σας και τέλος, η κριτική επ... περισσότερα »

.Περιμένουν το μπαζούκας

*Οι αγορές* πιστεύουν τον Ντράγκι, κυρίως την επανάληψη της δέσμευσης ότι δεν θα διστάσει αν χρειασθεί να χρησιμοποιήσει αντισυμβατικά μέσα: Ετσι χθες Τρίτη το κόστος δανεισμού των χωρών-μελών της Ευρωζώνης άγγιξε ιστορικά χαμηλά, με την ευφορία να περνά τον Ατλαντικό και τη Wall Street να κλείνει προχθές Δευτέρα στο υψηλότερο ανοδικό ποσοστό της τελευταίας τριετίας. 

Οι αγορές πιστεύουν αλλά και στηρίζουν τον Ντράγκι καθώς η θεαματική χθεσινή πτώση των επιτοκίων ενισχύει τον επικεφαλής της ΕΚΤ στη σημερινή του συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο, μια συζήτηση αμιγώς π... περισσότερα »

.Μέχρι το απόγευμα θα έχει βρεθεί λύση για τους 1.136 διοικητικούς των ΑΕΙ

Μέχρι σήμερα το απόγευμα αναμένεται, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να έχει βρεθεί η λύση στο θέμα των 1.136 διοικητικών υπαλλήλων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ύστερα από τη συνάντηση που προηγήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου 

και στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η επαναπροκήρυξη θέσεων για περίπου 500 από τους παραπάνω υπαλλήλους, ενώ ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι πρέπει να επανατοποθετηθούν 800 υπάλληλοι.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, έως τις 15 Ιουνίου, το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να προκηρύξει έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ της χώρας, για την επανατοποθέτηση 400 υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς στις 15 Ιουνίου λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας και σε περίπτωση που δεν γίνει η προκήρυξη των θέσεων τότε οι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση.

.Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά το μετεκλογικό σκηνικό

Η διαμόρφωση του μετεκλογικού σκηνικού, οι πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εντός και εκτός Ελλάδας, ο ανασχηματισμός , η έκθεση του ΔΝΤ και οι διεργασίες στα πολιτικά κόμματα θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι ευρωβουλευτές του κόμματος. 

Η συνεδρίαση, η πρώτη μετά τις εκλ
 Η διαμόρφωση του μετεκλογικού σκηνικού, οι πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εντός και εκτός Ελλάδας, ο ανασχηματισμός , η έκθεση του ΔΝΤ και οι διεργασίες στα πολιτικά κόμματα θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι ευρωβουλευτές του κόμματος. 

Η συνεδρίαση, η πρώτη μετά τις εκλογές, θα ανοίξει με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις επαφές του στις Βρυξέλλες με τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της Επιτροπής και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στην άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, ενώ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξύς στην «αφωνία» του πρωθυπουργού στις Συνόδους Κορυφής και τη γενικότερη παρουσία του στην Ευρώπη. 

Οξύς θα είναι, σύμφωνα με κομματικές πηγές , και έναντι των αποφάσεων στο εσωτερικό της χώρας με κύριες αιχμές, το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, τον ανασχηματισμό και το ασφαλιστικό σύστημα. ογές, θα ανοίξει με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις επαφές του στις Βρυξέλλες με τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της Επιτροπής και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στην άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, ενώ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξύς στην «αφωνία» του πρωθυπουργού στις Συνόδους Κορυφής και τη γενικότερη παρουσία του στην Ευρώπη. Οξύς θα είναι, σύμφωνα με κομματικές πηγές , και έναντι των αποφάσεων στο εσωτερικό της χώρας με κύριες αιχμές, το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, τον ανασχηματισμό και το ασφαλιστικό σύστημα.

.Αναζητούν λύση για τους «διαθέσιμους»

Σε ρόλο διαιτητή το Μαξίμου μετά την εμπλοκή στο θέμα των απολύσεων από τη «δεξαμενή» των διαθέσιμων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι πρέπει να τηρηθεί η μνημονιακή υποχρέωση για την επαναπροκήρυξη περίπου 500 θέσεων από τους 1.136 διοικητικούς η διαθεσιμότητα των οποίων λήγει την Κυριακή. Στον αντίποδα, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζει πως πρέπει να επαναπροσληφθούν 800 υπάλληλοι.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους σήμερα θα βρεθεί λύση στο θέμα.
Πάντως, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, τόνισε ότι οι μνημονιακές υποχρεώσεις πρέπει να τηρηθούν.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.