.Μαθήματα ψηφιακής φωτογραφίας από το ΝΠ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου

Η τέχνη που έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες και δημιουργούς έρχεται στην πόλη μας, μέσα από ένα κύκλο μαθημάτων που διοργανώνει το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου. Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, με προϋπόθεση να διαθέτουν τη δική τους ψηφιακή μηχανή και την ανάλογη έμπνευση και φαντασία που απαιτεί μια τόσο ιδιαίτερη τέχνη. 

Διδάσκει ο φωτογράφος/φωτορεπόρτερ Ανδρόνικος Χατζηκωστής. *Τα αντικείμενα που θα διδαχθούν είναι:* · Ανάλυση και λειτουργία φωτογραφικών μηχανών · Φωτογραφικοί φακοί, είδη φακών, ιδιότητες και ... περισσότερα »

.Χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ από 1ης Νοεμβρίου

Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου. Έτσι οι πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου θα έχουν μειωμένη χρέωση και για ένα δίωρο το μεσημέρι.

Αναλυτικά, το ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι:
-Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών (περιλαμβάνονται τα Επτάνησα, οι Σποράδες, η 'Ανδρος, η Τήνος, η Κέα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Θάσος και η Σαμοθράκη) η μειωμένη χρέωση ισχύει από τις 3 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 2 τα ξημερώματα ως τις 8 το πρωί.
-Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ ή στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (http://www.dei.com.gr), και του ΔΕΔΔΗΕ (www.deddie.gr).

.Παρουσία αστυνομικών ο επανέλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Παρουσία αστυνομικών πραγματοποιείται σήμερα ο επανέλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου του Δήμου Θεσσαλονίκης από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.
Ο έλεγχος γίνεται στο γραφείο προσωπικού, στον τρίτο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου, και στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Επιπλέον, εννέα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων πέρασαν το πρωί το «κατώφλι» της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμως Κακάλη, μετά την κλήση που έλαβαν για «ειρηνική λύση διαφοράς».

«Δώσαμε εξηγήσεις στην εισαγγελία, μας έκανε συστάσεις και μας είπε πως το θέμα έληξε αφού δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Επίσης, μας ενημέρωσε πως αν ξαναγίνει παρόμοιο περιστατικό ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος να καλέσει την αστυνομία», ανέφερε στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων, Κώστας Ξανθόπουλος.

Οι εργαζόμενοι, την περασμένη εβδομάδα, είχαν εμποδίσει τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης να πραγματοποιήσουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

.Παγκόσμια μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Το Παγκόσμιο Πρότυπο του ΟΟΣΑ για την αυτόματη ανταλλαγή χρηματοοικονομικών πληροφοριών, με στόχο την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης και την ενίσχυση της διαφάνειας σε παγκόσμιο επίπεδο, θα υπογραφεί από τουλάχιστον 52 κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στο περιθώριο της 7ης συνεδρίασης του Παγκόσμιου Φόρουμ του Οργανισμού, που είναι σε εξέλιξη στο Βερολίνο. 

Στο μεταξύ, στις 18:30 (ώρα Ελλάδος), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.

.Ερώτηση για το θέμα των ιδιωτών ομολογιούχων


Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για το θέμα των ιδιωτών ομολογιούχων που επλήγησαν από την υποχρεωτική τους ένταξη στο «κούρεμα», κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. 

Στο κείμενο της ερώτησής της, η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι «πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια και οι ζημιωθέντες ομολογιούχοι έγιναν δέκτες διαφόρων υποσχέσεων για την αποκατάσταση της ζημιάς τους, χωρίς, όμως, μέχρι σήμερα να έχει προκληθεί κάποια λύση ώστε να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη αδικία». 

.Γερμανία για τη διαμάχη Βρετανίας - Κομισιόν

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι κάθε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να καταβάλει τη συνεισφορά της στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αναφερόμενη στην άρνηση του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να πληρώσει το επιπλέον ποσό των 2,1 δισεκ. ευρώ που της ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι οι χώρες θα πρέπει να συμμορφώνονται προς τους κανόνες, δήλωσε μια εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κληθείσα να σχολιάσει τη διαμάχη της Βρετανίας με την Επιτροπή.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελέγχει κατά καιρούς τις οικονομικές συνεισφορές κάθε χώρας μέλους με βάση Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ)... με κάποιες χώρες να λαμβάνουν επιστροφές χρημάτων και άλλες να πρέπει να πληρώσουν περισσότερα», σημείωσε η εκπρόσωπος.

«Κατά τη γνώμη μας, αυτή είναι η τυπική διαδικασία», κατέληξε.

Τη Δευτέρα ο Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει το επιπλέον ποσό που της ζήτησε η Επιτροπή, κερδίζοντας τα εύσημα από των ευρωσκεπτικιστών του βρετανικού Τύπου για την επιβλητική στάση του, όπως τη χαρακτήρισαν, απέναντι στους «Ευρωκράτες» που επιθυμούν να αρπάξουν τα χρήματα της χώρας.

Παρόλα αυτά η Επιτροπή προειδοποίησε τη Βρετανία ότι κινδυνεύει να της επιβληθούν πρόστιμα, αν αρνηθεί να καταβάλει τα χρήματα αυτή την 1η Δεκεμβρίου.

Παράλληλα ο ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού Γιάτσεκ Ντομινίκ, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ο Κάμερον να ζητήσει να ξεκινήσει συζήτηση για τους ίδιους τους πόρους του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, προειδοποίησε ότι «αυτό θα ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας και κινδυνεύει να εγείρει θέμα για τις εκπτώσεις που λαμβάνει η Βρετανία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.