.Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση προς την Ελλάδα

 Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συζήτησαν την έκθεση που είχε ετοιμάσει ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στη χώρα μας, Πολ Τόμσεν, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και η οποία καταγράφει αναλυτικά την πρόοδο που επιτεύχθηκε και τι απομένει να γίνει.

Η προηγούμενη φορά που έγινε συζήτηση για την Ελλάδα στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ήταν τον Ιούλιο του 2013.

.Βατά τα θέματα των Πανελλαδικών σε Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική και Ιστορία

Με τα μαθήματα της Βιολογίας (Γενικής Παιδείας), της Φυσικής (Γενικής Παιδείας), των Μαθηματικών (Γενικής Παιδείας) και της Ιστορίας (Γενικής Παιδείας) συνεχίστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ημερήσιων γενικών λυκείων. Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν από εκπαιδευτικούς φορείς ως βατά και μέτριας δυσκολίας.

Ειδικά για το μάθημα των Μαθηματικών, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα ερωτήματα που τέθηκαν στους υποψήφιους «είναι συμβατά με τον χαρακτήρα ενός μαθήματος Γενικής Παιδείας». Στην ίδια εκτίμηση κατέληξε και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, 

ενώ χαρακτήρισε τα θέματα της Φυσικής «βατά, κατανοητά και κλιμακούμενης δυσκολίας που πάντως δεν κάλυψαν όμως όλο το εύρος της ύλης». Τα δε θέματα της Βιολογίας η Ομοσπονδία τα χαρακτήρισε «βατά και αναμενόμενα που κάλυπταν όλη την έκταση της ύλης με διαβαθμισμένη δυσκολία».

.Συνέντευξη στο Bloomberg

«Είμαστε μια φιλοευρωπαϊκή δύναμη που θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, όχι να την διαλύσουμε», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά από τις εκλογές  στο Bloomberg και διαχωρίζει τη θέση του από τα ακραία κόμματα που βγήκαν κερδισμένα στις ευρωεκλογές, χαρακτηρίζοντας το βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας και το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία «τερατουργήματα».
«Η τωρινή κυβέρνηση δεν έχει την εντολή να συνάψει συμφωνίες που θα δεσμεύσουν τη χώρα για χρόνια και δεκαετίες χωρίς να λάβει υπόψη το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής και χωρίς να συμβουλευτεί το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα», δήλωσε προσθέτοντας ότι μόνο οι εκλογές θα φέρουν πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα.

.Ενίσχυση του ρόλου της ΕΕ

Με την εναρκτήρια ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ξεκίνησαν οι εργασίες του άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, το οποίο συνέρχεται σήμερα στην Αθήνα στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ. Δίνοντας το στίγμα της ελληνικής Προεδρίας ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιμετώπιση της ανόδου του Ευρωσκεπτικισμού, όπως αυτή διαφάνηκε μέσα από τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, οι ευρωεκλογές κατέδει... περισσότερα »

. «Η έκθεση του ΔΝΤ περιέχει καλά λόγια για την Ελλάδα»

«Αυτά είναι θέματα του πρωθυπουργού» , δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του ανασχηματισμού και της παραμονής του ή μη στη θέση του υπουργού Οικονομικών. 

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον Αντώνη Σαμαρά για περίπου μία ώρα κατά την οποία ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ για την εκταμίευση των περίπου 3,5 δισ. ευρώ. 

«Η έκθεση περιέχει καλά λόγια για την Ελλάδα, αναγνωρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού και προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Στουρνάρας ο οποίος διέψευσε ότι στην έκθεση του ΔΝΤ γίνεται λόγος για δημοσιονομικό κενό 7 δισ. ευρώ. 

«Κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν πριν λίγο καιρό με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αθροίζουν αριθμούς που δεν αθροίζονται γιατί πρόκειται για σωρευτικά νούμερα. Δεν υπάρχει τέτοιο νούμερο, 7 δισ. ευρώ», διαβεβαίωσε .

Επίσης μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύπτονται, υπάρχει περιθώριο μείωσης των φορολογικών βαρών. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.