.Η... νύχτα της μεγάλης φοροδιαφυγής

Σε πρωταγωνιστές της φοροδιαφυγής, στην πιο προκλητική μορφή της, αναδεικνύονται τα κυκλώματα της νύχτας. Στη Χαλκιδική ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης, όπου παρουσίαζε το πρόγραμμά του γνωστός τραγουδιστήε, άνοιξε το μαγαζί παραβιάζοντας το λουκέτο που είχε βάλει το ΣΔΟΕ επειδή εισέπραττε τους λογαριασμούς των θαμώνων χωρίς να κόβει αποδείξεις.

«Κάντε ό,τι θέλετε, εγώ θα το ανοίξω και πάλι», είπε προκλητικά ένας από τους υπεύθυνους του νυχτερινού κέντρου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, που του ανακοίνωναν τα ξημερώματα του Σαββάτου το σφράγισμα του καταστήματος για 48 ώρες, λόγω εκτεταμένης φοροδιαφυγής, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος»,

Και το έκανε πράξη ανενόχλητος, λίγες ώρες αργότερα, αποσφραγίζοντας το κατάστημα και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον νόμο και τις διωκτικές αρχές.

Η αστυνομία πήγε δύο φορές και έκανε ισάριθμες συλλήψεις, αλλά δεν διέκοψε τη λειτουργία του καταστήματος

.ΚΚΕ: Δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση

Έπειτα από 20 και πλέον χρόνια λειτουργίας ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός 902 πουλήθηκε. Την ανακοίνωση της είδησης που είχε ήδη διαρρεύσει από χθες επιβεβαίωσε απόψε επίσημα πλέον το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση Τύπου του ΚΚΕ σημειώνεται: «Καταλήξαμε να δοθεί η λύση της πώλησης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού. Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρίας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα λεκτικά και ηχητικά παραμένουν στο κόμμα».

«Έγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο», όπως επισημαίνεται, «γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία».

«Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης», σημειώνεται, «η εταιρία Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στο σταθμό, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες. Παρ' όλες τις προσπάθειες και την στήριξη του ΚΚΕ, δεν έγινε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού». 

«Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού. Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση» υπογραμμίζεται. 

.Πρώτο χάρμπουργκερ από κρέας εργαστηρίου

Το πολυαναμενόμενο πρώτο χάρμπουγκερ από κρέας καλλιεργημένο σε επιστημονικό εργαστήριο είναι γεγονός. Ψήθηκε και φαγώθηκε με κάθε επισημότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο, όμως, πλέον, μένει να διαπιστωθεί κατά πόσον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη διατροφική ιστορία της ανθρωπότητας ή το κρέας εργαστηρίου θα συναντήσει τόσες αντιστάσεις από τους καταναλωτές, που δεν θα έχει μέλλον.
     Πάντως, ο επικεφαλής Ολλανδός καθηγητής Βιολογίας Μαρκ Ποστ του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, σύμφωνα με το BBC, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «έγινε μια καλή αρχή». 

Όπως είπε, το εργαστηριακό κρέας που έχει δημιουργηθεί από την καλλιέργεια δεκάδων δισεκατομμυρίων κυττάρων, θα πάρει κάποιο χρόνο ώσπου να φθάσει στην αγορά. «Προς το παρόν αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε. Το όλο εγχείρημα, όπως αποκαλύφθηκε, έχει χρηματοδοτήσει ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν.

     Οι ερευνητές πήραν βλαστικά κύτταρα από τον μυικό ιστό μίας αγελάδας, τα καλλιέργησαν και τα πολλαπλασίασαν στο εργαστήριό τους, και αρχικά τα μετέτρεψαν σε μικρές μυικές λωρίδες μήκους μόλις ενός εκατοστού και πάχους λίγων χιλιοστών. 

Στη συνέχεια, τα ένωσαν σε μορφή «πέλετ» που καταψύχθηκαν και τα οποία, όταν ξεπαγώνουν, ενώνονται σε μεγαλύτερα κομμάτια για να δημιουργήσουν τελικά το χάμπουργκερ που θα οδηγηθεί στην ψηστιέρα.

.Στις ΗΠΑ ο Αντ. Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί αργά απόψε για τις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί, εκτός των άλλων, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

 Επί αμερικανικού εδάφους, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, επίσης, επαφές με τα δημοσιογραφικά επιτελεία των εφημερίδων Washington Post και New York Times.

 Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να έχει επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνομερικανικών επενδυτικών ομίλων.

 Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, στις 22.00 ώρα Ελλάδος, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο και αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη.

 Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

 Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. 

.Η Ελλάδα στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ιταλίας

Με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας διοργανώνει «Ελληνικό Περίπτερο» στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού -TTG Incontri- που διεξάγεται από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου 2013 στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκθεση TTG Incontri ανάγεται σήμερα στη σπουδαιότερη επαγγελματική έκθεση τουρισμού που διοργανώνεται στην Ιταλία. 

Πάνω από 130 προορισμοί και περισσότεροι από 600 υποψήφιοι αγοραστές, προερχόμενοι από 60 χώρες του κόσμου, συμμετέχουν στο ετήσιο ραντεβού του τουρισμού, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια διοργάνωσης.

Μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να συναντήσουν σε ένα περιβάλλον Β2Β τα κυριότερα ταξιδιωτικά γραφεία της Ιταλίας.

.Χρ. Σταϊκούρας: Αντιμετωπίσιμες οι όποιες υστερήσεις εσόδων σημειώθηκαν το α' εξάμηνο

Ως αντιμετωπίσιμες χαρακτηρίζει τις όποιες υστερήσεις παρατηρήθηκαν κατά το 1ο εξάμηνο του έτους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, υπό το φως των προσωρινών στοιχείων εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά τον μήνα Ιούλιο, καθιστώντας έτσι "τον εθνικό στόχο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους" όλο και πιο εφικτό.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το σύνολο των εσόδων προ επιστροφών του Τακτικού Προϋπολογισμού ανήλθε σε 4.769 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 600 εκατ. ευρώ ή κατά 14,3% έναντι του περυσινού Ιουλίου (4.172 εκατ. ευρώ) και κατά 118 εκατ. ευρώ ή 2,5% έναντι του μηνιαίου στόχου (4.651 εκατ. ευρώ).

Το αποτέλεσμα αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, εάν ληφθεί υπόψη ότι:

- Τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων παρουσίασαν υστέρηση κατά 285 εκατ. ευρώ ή 33,7% έναντι του μηνιαίου στόχου, λόγω των παρατάσεων που έχουν δοθεί στην υποβολή και, συνεπώς, στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

- Τα έσοδα από άμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών παρουσίασαν υστέρηση κατά ακόμη 56 εκατ. ευρώ ή 29,9% και τον μήνα Ιούλιο έναντι των στόχων, λόγω της καθυστερημένης αποστολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ 2011).

Αντίθετα:
- Τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων υπερέβησαν κατά 82 εκατ. ευρώ ή 48,3% τον μηνιαίο στόχο, γεγονός που αποδεικνύει ότι καλύπτεται η υστέρηση των δύο προηγουμένων μηνών που είχε προκληθεί από την παράταση στην υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων.

- Οι έμμεσοι φόροι είναι αυξημένοι κατά 247 εκατ. ευρώ ή κατά 11% έναντι των στόχων.

- Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τον μήνα Ιούλιο ανήλθαν σε 2.215 εκατ. ευρώ, επίπεδο το οποίο είναι υπερτριπλάσιο του μηνιαίου στόχου (700 εκατ. ευρώ), λόγω των εισροών από την ΕΕ, γεγονός που αποδεικνύει ότι όντως η χώρα αρχίζει να εκμεταλλεύεται το αναπτυξιακό εργαλείο των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ. Έτσι, το σύνολο των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού τον Ιούλιο άγγιξε τα 7 δισ. ευρώ, γεγονός που υπερκάλυψε την υστέρηση των εσόδων που είχε καταγραφεί κατά το 1ο εξάμηνο του έτους.

- Οι επιστροφές φόρων ανέρχονται στα 314 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 21,4% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα και 12,7% έναντι του στόχου, ενισχύοντας τη ρευστότητα της οικονομίας.

- Στα προαναφερθέντα έσοδα δεν περιλαμβάνεται το ποσό των 1.500 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος (Securities Market Programme- SMPs), η οποία αποτέλεσε μέρος της δόσης των 4 δισ. ευρώ μετά τη σχετική θετική αξιολόγηση των εταίρων μας και την απόφαση του Eurogroup της 8ης Ιουλίου 2013. 

Τονίζεται ότι, τα έσοδα αυτά δεν είχαν υπολογιστεί στον εκτελούμενο Κρατικό Προϋπολογισμό 2013, καθώς απορρέουν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης-27ης Νοεμβρίου 2012, μεταγενέστερα δηλαδή από την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού από τη Βουλή των Ελλήνων. Τα έσοδα των SMPs θα καταγράφονται εφεξής στον Κρατικό Προϋπολογισμό και θα ανέλθουν σε περίπου 10 δισ. ευρώ συνολικά μέχρι το 2025. 

Δεδομένου ότι, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, κατατίθενται απευθείας στον ειδικό λογαριασμό εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους (segregated account) και δεν υπολογίζονται στους στόχους του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.

.Μεταναστεύουν προς ψυχρότερα νερά τα θαλάσσια είδη

Η θέρμανση των ωκεανών της Γης εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής έχει σημαντικές επιπτώσεις στους θαλάσσιους οργανισμούς, φέρνοντας ανατροπές στις διατροφικές συνήθειες και στην περίοδο αναπαραγωγής τους, και ωθώντας τους σε αναγκαστική γεωγραφική μετακίνηση προς ψυχρότερα νερά, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα. 

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι μεταβολές αυτές είναι ίδιες ή και μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες που υποχρεώνονται να κάνουν τα ζώα στην ξηρά λόγω ανόδου της θερμοκρασίας.

Η νέα διεθνής έρευνα- έκθεση με τίτλο «Παγκόσμιο αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής στη θαλάσσια ζωή» θα αποτελέσει επίσημο μέρος της αναμενόμενης το 2014 νέας έκθεσης από τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) των Ηνωμένων Εθνών

.Αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα για εκκένωση κτιρίων από καταληψίες

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέων, πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στην Πάτρα, για την απομάκρυνση καταληψιών από τρία κτίρια.
Ειδικότερα, η επιχείρηση έγινε στο κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου, στο κέντρο της Πάτρας, στο «Μαραγκοπούλειο» κτίριο που βρίσκεται στην οδό Γούναρη, κοντά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και σε κτίριο του ΤΕΙ της Πάτρας. Τα τρία αυτά κτίρια είχαν καταληφθεί εδώ και καιρό, κυρίως από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών 16 άτομα.
Και στα τρία κτίρια παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούν ελέγχους, ενώ τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί απομακρύνονται με φορτηγά. 

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο «Μαραγκοπούλειο», περίπου δέκα άτομα, που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έκαναν πορεία, αλλά ανακόπηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των κτιρίων ήταν παρόντες εκπρόσωποι των ιδιοκτητών. 

Σημειώνεται ότι το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου Πατρών ανήκει στον δήμο Πατρέων και το «Μαραγκοπούλειο» στο υπουργείο Υγείας.Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται, η αστυνομία, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, αναμένεται να λάβει μέτρα, ώστε να μην καταληφθούν εκ νέου τα κτίρια.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.