.Ώρα Βερολίνου στον Αθήνα 9.84

Τις ιδιαιτερότητες, τις πολιτικές, τα πρόσωπα και το διακύβευμα των γερμανικών εκλογών επιχείρησε να προσεγγίσει σήμερα ο Αθήνα 9.84 μέσα από μια τρίωρη έκτακτη εκπομπή με τη Νόνη Καραγιάννη, ενώ ο σταθμός της Αθήνας θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αλλά και τη Δευτέρα μέσα από τις προγραμματισμένες εκπομπές του. 

Η προεκλογική εκστρατεία στην «υπερδύναμη» της Γηραιάς Ηπείρου, που ολοκληρώνεται σήμερα, ξεκίνησε το καλοκαίρι και βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλης της Ευρώπης, ιδιαίτερα του υπερχρεωμένου Νότου, καθώς μια σειρά από ευρω...περισσότερα »

.Στην αγορά τα νέα iPhones

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Apple ξεκίνησε σήμερα τη διάθεση -μέσω Διαδικτύου αλλά και επιλεγμένων καταστημάτων σε διάφορα μέρη του κόσμου- των νέων της «έξυπνων» συσκευών iPhone 5S και iPhone 5C.
Όπως έγινε γνωστό, το νέο iPhone 5S κοστίζει 199 δολάρια με συμβόλαιο δύο ετών, ενώ το οικονομικότερο iPhone 5C κοστίζει 99 δολάρια με συμβόλαιο δύο ετών.
Τα νέα κινητά τηλέφωνα κυκλοφορούν σε τρία χρώματα: ασημί/λευκό, χρυσό και γκρι. Όσοι επιθυμούν ένα ασημί/λευκό ή ένα γκρι iPhone θα πρέπει να περιμένουν επτά έως δέκα ημέρες από την παραγγελία. Αντίθετα, όσοι θέλουν να αποκτήσουν ένα χρυσό iPhone θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως τον Οκτώβριο.
Παράλληλα, έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα απόσυρσης συσκευών iPhone από την Apple, ενθαρρύνοντας το κοινό να ανταλλάξει το παλιό του κινητό για να εξασφαλίσει καλύτερη τιμή για την απόκτηση ενός iPhone 5S ή ενός iPhone 5C.

.Σύσκεψη για τις εκκρεμότητες

«Κλειδώνουν» και οι τελευταίες εκκρεμότητες, ενόψει της άφιξης της τρόικας, για το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Στις 14.30 συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Εν τω μεταξύ, στις λίστες με τους υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα συμπεριλαμβάνονται σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί τεχνικών λυκείων, δημοτικοί αστυνομικοί, υπάλληλοι από όλα τα υπουργεία που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι επιστρέφουν την ίδια μέρα στην Αθήνα για τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Στουρνάρας θα έχει επαφές σήμερα με στελέχη του οίκου αξιολόγησης Moody's, στην Αθήνα.

.Τζ. Άιρονς: «Μία ολόκληρη χώρα δεν κρίνεται από την πράξη ενός ηλίθιου εξτρεμιστή»

«Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι μια χώρα χαρακτηρίζεται συλλήβδην από ένα και μόνο περιστατικό, το οποίο είδαμε τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες. Ναι, ασφαλώς υπάρχουν ηλίθιοι, οι οποίοι καλύπτονται κάτω από έναν πολιτικό τίτλο, ναι, δολοφονούν ανθρώπους μερικές φορές, ωστόσο τέτοια περιστατικά συμβαίνουν, δυστυχώς, ανά τον κόσμο».

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα η κρίση στην Ευρώπη, ήταν τα θέματα που μονοπώλησαν τη συνέντευξη Τύπου του Τζέρεμι Άιρονς, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την προβολή της καινούριας του ταινίας «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα», απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .

«Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα, τη χώρα την οποία γνωρίζω εγώ. Μια χώρα με έναν υπέροχο λαό, μια χώρα πανέμορφη, που δικαίως προσελκύει τεράστιο αριθμό τουριστών. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη στον κόσμο. 

Δεν πρέπει ολόκληρη η χώρα να κρίνεται από την πράξη ενός ηλίθιου εξτρεμιστή, ο οποίος σκότωσε έναν καλλιτέχνη», είπε ο δημοφιλής, βραβευμένος με Όσκαρ, Βρετανός ηθοποιός.

.Αποσύρεται η αστυνομική συνοδεία βουλευτών της ΧΑ

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναλαμβάνει τις υποθέσεις που αφορούν τη Χρυσή Αυγή, ενώ αποσύρονται από την Αστυνομία, όλοι οι αστυνομικοί συνοδοί των βουλευτών του συγκεκριμένου κόμματος.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, παύει η διάθεση των αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μέχρι να αποφανθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη επί των στοιχείων που εστάλησαν χθες από τον κ. Δένδια σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

Το σκεπτικό του αιτήματος προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι ότι οι πράξεις αυτές φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.

Μετά την απόφαση της απομάκρυνσης των αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ανακοινώνεται ότι, κατά περίπτωση, μέτρα για την ασφάλεια των συγκεκριμένων βουλευτών κατά τις μετακινήσεις ή την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο, θα μπορεί να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.

Αντίστοιχη απόφαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, είχε ληφθεί και στις 18/9/2012 με εξαίρεση τότε τον γενικό γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας, διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του κόμματος με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης κινδύνου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όμως, που έχουν προκύψει, κρίθηκε ότι μέχρι να αποφανθεί η εισαγγελέας επί της αναφοράς του κ. Δένδια, «η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι ασύμβατη θεσμικά και νομικά με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί».

Σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των υποθέσεων που φέρονται ως συνδεόμενες με εγκληματική δραστηριότητα μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου.

.Η Χρυσή Αυγή ως αυτοτιμωρία

Σχόλια Δημήτρης Καμπουράκης 

 Η Χρυσή Αυγή ante portas. Προ των πυλών. Ο ταχογράφος της Ιστορίας καταγράφει ραγδαία αύξηση της ταχύτητάς της προς το κέντρο του πολιτικού σκηνικού. Οι δημοσκόποι δεν προλαβαίνουν να μετρούν τα καινούρια κουκιά που προσθέτει στη μελλοντική της κάλπη. 

Ήδη, αν βρεθείτε σε μια πλατεία με εκατό άτομα, οι δεκαπέντε έχουν κιόλας δώσει συγκατάθεση στους ξυρισμένους σβέρκους να κυκλοφορούν με μια φαλτσέτα στην κωλότσεπη και να σφάζουν όποιον Πακιστανό πέσει στον δρόμο τους. Η Χρυσή Αυγή ante portas. 
Όχι ως αντίδραση στο φαύλο πολιτικό σύστημα. Ούτε ως τέκν...περισσότερα »

.«Τον Παύλο τον είχαν στην μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια»

Αποκαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας της Χρυσής Αυγής κάνει ανώνυμο πρώην μέλος της, το οποίο ήταν στον Πυρήνα της Νίκαιας για περίπου ενάμιση χρόνο. Σύμφωνα με μαρτυρίες του άνδρα στην εφημερίδα «Έθνος», το τάγμα εφόδου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας υπό την καθοδήγηση του Γ.Π. και την αρχηγία του Ι.Λ., διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση που συναντάται μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες. 

Αρχείο τους είναι τα γραφεία, απ' όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα ρόπαλα, τα στιλέτα και τα πτυσσόμεν... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.