.«Άμεση επαναλειτουργία όλων των συχνοτήτων»

Σε δηλώσεις προχώρησε από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ο επικεφαλής της παράταξης Φώτης Κουβέλης, σχετικά με τη συνάντηση των τριών αρχηγών και την απόφαση του ΣΤΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Σήμερα εκδόθηκε μια απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ που επιτάσσει την άμεση επαναλειτουργία όλων των συχνοτήτων.

Η ίδια απόφαση αμφισβητεί το κλείσιμο της ΕΡΤ. Κατά συνέπεια αναμένουμε άμεσα όλες οι συχνότητες να βγουν στον αέρα. Είναι δικαίωμα όλων των ελλήνων πολιτών στην ενημέρωση. 

Η απόφαση αυτή συντάσσεται με όλα όσα είχαμε υποστηρίξει όλες αυτές τις ημέρες. Το ζήτημα της ΕΡΤ ήταν πολύ σημαντικό και απέδειξε ότι κανείς στα πλαίσια μιας τρικομματικής κυβέρνησης δεν έχει το δικαίωμα μονομερώς να πάρει μια τέτοια απόφαση.

Οφείλει ο πρωθυπουργός να θέσει σε κίνηση την λειτουργία της ΕΡΤ. Με το ζήτημα ΕΡΤ ήρθαν στην επιφάνεια όλα τα ζητήματα συνλειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης.Η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει μέσα στην επόμενη ώρα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της κυβέρνησης. Η ΔΗΜΑΡ όχι μόνο δεν είναι αντίθετη στις μεταρρυθμίσεις, αλλά θα πρωταγωνιστήσει σ' αυτές. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τετάρτη το απόγευμα».

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών

Στη νέα πρόταση του πρωθυπουργού για την ΕΡΤ, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναμένεται να απαντήσουν εντός ολίγου οι κυβερνητικοί εταίροι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσήλθε με πρόταση εννέα σημείων, που αφορά την επαναλειτουργία του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης αλλά και το κυβερνητικό σχήμα. Ο κ. Σαμαράς, σε μια κίνηση εκτόνωσης, προτείνει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, με την είσοδο στην κυβέρνηση στελεχών των δύο κομμάτων.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν στις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο της ΕΡΤ, ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Οι κ. κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θα μεταβούν στα γραφεία των κομμάτων τους από όπου και θα κάνουν δηλώσεις, και όχι κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου όπως ήταν η πάγια πρακτική.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.