. «Να χρεοκοπήσει η Ελλάδα για να κάνει μια νέα αρχή»

Αίσθηση προκαλεί για μια ακόμη φορά το περιοδικό Spiegel, το οποίο σε δημοσίευμά του υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να «χρεοκοπήσει για να κάνει μια νέα αρχή».

Όπως σημειώνει, η χώρα μας είναι μάλλον απίθανο να αποπληρώσει τα 130 δισ. ευρώ τα οποία χρωστά. Αν και όλα φαίνονται να βαίνουν βάση σχεδίου, αναφέρει το Spiegel, στην πραγματικότητα όποια και να είναι η εκτίμηση της τρόικας τον Σεπτέμβριο για την πορεία του προγράμματος, η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την χρεοκοπία.

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πλέον ούτε επιπλέον χρόνο, ούτε περισσότερα χρήματα. Και οι χρηματοδότες, κυρίως οι μεγάλες χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ δεν μπορούν πλέον να δώσουν περισσότερα στην χώρα», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Εξάλλου, όπως εκτιμά, η πολιτική της Μέρκελ στη χώρα μας φαίνεται ότι απέτυχε, καθώς οι σκληροί όροι του Μνημονίου έχουν οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα και το χρέος έχει αυξηθεί, εν μέσω μιας επιδεινούμενης ύφεσης. 


Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο να ζητήσει από τη βουλή της χώρας να εγκρίνει και τρίτο πακέτο προς τη χώρα μας, επισημαίνει. Εξάλλου, το δημοσίευμα δεν παραλείπει να σχολιάσει ότι η σκληρή λιτότητα, στην οποία επέμενε η Μέρκελ αλλά και οι δανειστές, δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα.

Το Spiegel κάνει λόγο για «τέλος» αυτής της πολιτικής. Η χρεοκοπία είναι η μοναδική ευκαιρία να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο, σημειώνει το περιοδικό

.EE: Το ευρώ είναι αμετάκλητο


Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε σήμερα ότι το ευρώ είναι «αμετάκλητο».

«Η Επιτροπή δεν επεξεργάζεται (σενάρια) για την διάλυση της ευρωζώνης, ούτε σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων ή εξόδου της Ελλάδας ή οποιοδήποτε άλλο σενάριο το οποίο θα προέβλεπε την έξοδο μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Ολιβιέ Μπαγί. «Καθήκον μας είναι μόνο να επικεντρωνόμαστε στην διατήρηση της ακεραιότητας της ευρωζώνης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι δηλώσεις Μπαγί έγιναν μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Φινλανδού υπουργού Εξωτερικών Έρκι Τουομιόγια και του Αυστριακού ομολόγου του Μίχαελ Σπίντελεγκερ, 

περί «προετοιμασίας για διάλυση του ευρώ» και περί «δυνατότητας εξαναγκασμού μιας χώρας να εγκαταλείπει την ευρωζώνη» αντίστοιχα, που έγινε προσπάθεια να μετριαστούν αργότερα εντός της ημέρας από το Ελσίνκι και την Βιέννη αντίστοιχα.

.Γ. Αδαμόπουλος: Μην πειράξετε το εφάπαξ


Ύστατη έκκληση και θεσμική προειδοποίηση προς την εκτελεστική εξουσία να μην προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες περικοπές στα εφάπαξ και τις λοιπές συντάξιμες παροχές, απευθύνει -με δήλωσή του- ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Γιάννης Αδαμόπουλος. 

Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του: «Την ώρα που, σύμφωνα με τα πλέον επίσημα στοιχεία, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βυθίζεται στην ύφεση, αδυνατώντας να βρει αναπτυξιακές λύσεις, 

κατά τρόπο που επιβεβαιώνει - για μια ακόμη φορά - την πλήρη αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών, η κυβέρνηση δείχνει να καταφεύγει στην, προσφιλή για τα ελληνικά δεδομένα, λογική της υιοθέτησης μεσοπρόθεσμων μέτρων, εισπρακτικής και μόνο λογικής. 

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στο στόχαστρο μπαίνουν οι εφάπαξ παροχές που καταβάλλονται στους συνταξιούχους αλλά και το ύψος των μηνιαίων παροχών, σε μία εκ νέου εξαγγελλόμενη προσπάθεια δήθεν σωτηρίας και εξυγίανσης των ασφαλιστικών ταμείων».

Και συνεχίζει ο πρόεδρος τού Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας: «Πέραν της αυτονόητης διαπίστωσης ότι μέτρα που αποσκοπούν στην περικοπή των εισοδημάτων του μέσου πολίτη εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο βραχυπρόθεσμους στόχους, 

προσφέροντας μια παροδική ανακούφιση στις κρατικές ταμειακές δυσχέρειες, είναι πλέον βέβαιο ότι επιτείνουν την ύφεση, επιδεινώνοντας διαρκώς την εισοδηματική κατάσταση των πολιτών.

.Συνελήφθη ο μεγαλομαφιόζος Φραντσέσκο Ματρόνε


Ειδικές δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας προχώρησαν στην σύλληψη του Φραντσέσκο Ματρόνε, ενός κορυφαίου στελέχους της μαφίας που θεωρείται ένας από τους εννέα πιο επικίνδυνους καταζητούμενους του ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Ματρόνε, εξήντα πέντε χρόνων, ηγετικό στέλεχος στην Καμόρα "τη μαφία της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης" έχει καταδικασθεί δις σε ισόβια για ανθρωποκτονία και σειρά άλλων αδικημάτων.

Οι καραμπινιέροι ήταν στα ίχνη του από το 1997.

Σήμερα το πρωί, περικύκλωσαν την κατοικία του στην περιοχή Μπατιπάλια της νότιας Ιταλίας και προχώρησαν στην σύλληψή του

.Σε νέο επίπεδο ρεκόρ 9,42% τα επισφαλή τραπεζικά δάνεια στην Ισπανία


Το ποσοστό των επισφαλών τραπεζικών δανείων, που αποτελεί και ένδειξη της κατάστασης της υγείας ενός τραπεζικού συστήματος, σημείωσε νέα άνοδο 9,42% τον Ιούνιο φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από το 1994, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας.

Τα επισφαλή δάνεια, κυρίως στεγαστικά, διαμορφώθηκαν στο ποσό των 164,361 δισ.ευρώ τον Ιούνιο, ήτοι ποσοστό 9,42% του συνόλου των χορηγήσεων, έναντι 8,96% το μήνα Μάιο και 8,72% τον Απρίλιο.

Το "σκάσιμο" της στεγαστικής "φούσκας" το 2008 έχει αποσταθεροποιήσει σοβαρά τον ισπανικό χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς ορισμένες τράπεζες έχουν σημαντικές ζημιές από την έκθεση τους στον τομέα της στεγαστικής πίστης.

Η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος εξώθησε την Ισπανία στην υποβολή αιτήματος στήριξης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μπορεί να ανέλθει έως και τα 100 δισ.ευρώ, βάσει της σχετικής απόφασης της ΕΕ.

.Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» με άλλες 69 συλλήψεις


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», καθώς την Πέμπτη προσήχθησαν 531 αλλοδαποί σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ συνελήφθησαν 69, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

Επίσης, διενεργήθηκαν 23 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ ελέγχθηκαν δύο οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) για παραβάσεις περί ηθών. Για δύο από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές), κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Προσήχθησαν, τέλος, από υπαίθριους χώρους, έντεκα εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και Ελληνίδες), σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις.

.Το σύστημα που καθαρίζει τον εγκέφαλο


Αμερικανοί και Νορβηγοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι τώρα δίκτυο αγγείων- αγωγών, που η αποκλειστική δουλειά του είναι να αποβάλει γρήγορα τις τοξικές και άχρηστες ουσίες από τον εγκέφαλο, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο μέρος από το αμυλοειδές- βήτα, ένα πεπτίδιο που συσσωρεύεται στον εγκέφαλο των ασθενών με Αλτσχάιμερ. 

Το εν λόγω «σκιώδες» σύστημα, που περιβάλλει τα εγκεφαλικά αιμοφόρα αγγεία, φαίνεται να παίζει ανάλογο ρόλο καθαρισμού με αυτόν που επιτελεί το λεμφικό σύστημα στο σώμα.

το υπόλοιπο σώμα, εκτός του εγκεφάλου, ένα δίκτυο αγγείων μεταφέρει τη λέμφο, ένα υγρό που απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες από το σώμα (νεκρά κύτταρα του αίματος κ.λπ.). 

Όμως, αντί να διαθέτει λεμφικό σύστημα, ο εγκέφαλος κολυμπά απλώς στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό, το οποίο, όπως υποθέτουν οι επιστήμονες, με αργό ρυθμό καθαρίζει το νευρικό σύστημα από τις άχρηστες ουσίες και τις μεταφέρει στο αίμα. Τώρα, ανακαλύφθηκε ότι ο εγκέφαλος διαθέτει ένα δεύτερο καθαρά δικό του και πολύ ταχύτερο σύστημα καθαρισμού.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.