.Τρεις ρουκέτες έπληξαν το νότιο Ισραήλ - Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να απαντήσει στην επίθεση

Παρά την παράταση της εκεχειρίας για 24 ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν το νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διέταξε τον στρατό να απαντήσει στις ρίψεις ρουκετών, όπως ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πλήξει «τρομοκρατικούς στόχους» στη Γάζα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, μια εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει ότι οι ρουκέτες προσγειώθηκαν σε ανοιχτό χώρο κοντά στην πόλη Μπεερσέμπα και δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές. 
Μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς από την πόλη της Γάζας είπαν ότι άκουσαν τον ήχο των ρουκετών που εκτοξεύονταν από τον παλαιστινιακό θύλακα.

.Συνάντηση Β. Σόιμπλε - Ν. Δένδια στο Βερολίνο

Mε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντάται αυτή την ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί από χθες στο Βερολίνο. 

Στο πρόγραμμα του υπουργού περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στην Καγκελαρία με τον αναπληρωτή υπουργό στην Ομοσπονδιακή Καγκελάριο Χέλγκε Μπράουν, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως στον τομέα του Τουρισμού. 

Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση της καινοτομίας και την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), το οποίο έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον κ. Μπράουν.

Χθες το βράδυ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρακάθισε σε δείπνο εργασίας με εκπροσώπους της κρατικής επενδυτικής Τράπεζας KfW. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του δείπνου οι εκπρόσωποι της γερμανικής τράπεζας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. 

Εξέφρασαν δε την πρόθεση να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες σχετικά με τη λειτουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, ώστε να φθάσει σύντομα η χρηματοδότηση στους τελικούς αποδέκτες και να ενισχυθεί η ρευστότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων.

.Η Μόσχα επεξεργάζεται πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η Δύση της επιβάλει νέες κυρώσεις

 Η Ρωσία επεξεργάζεται ενδεχόμενα πρόσθετα μέτρα εν είδει αντιποίνων για την περίπτωση που οι δυτικές χώρες της επιβάλουν νέες κυρώσεις, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. «Επεξεργαζόμαστε ποικίλες επιλογές. 

Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα πως η Ρωσία δεν υποστηρίζει τη ρητορική των κυρώσεων και δεν την ξεκίνησε. Όμως στην περίπτωση που οι εταίροι μας συνεχίσουν τις μη εποικοδομητικές και ακόμη και καταστροφικές πρακτικές, επεξεργαζόμαστε πρόσθετα μέτρα» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το εύρος των περαιτέρω ρωσικών κυρώσεων θα εξαρτηθεί από το είδος των μέτρων που οι δυτικές χώρες μπορεί να υιοθετήσουν στο μέλλον. 

.Οι τζιχαντιστές απειλούν «να πνίξουν στο αίμα» τις ΗΠΑ εάν συνεχιστούν οι αμερικανικές επιδρομές

 Το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των ακραίων τζιχαντιστών που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του Ιράκ και προκάλεσε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη χώρα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, το 2011, προειδοποίησε σήμερα την Ουάσινγκτον ότι θα πλήξει Αμερικανούς «όπου κι αν βρίσκονται» εάν από τις επιδρομές αυτές χτυπηθούν οι μαχητές του.

 Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση εμφανίζεται η φωτογραφία ενός Αμερικανού ο οποίος είχε αποκεφαλιστεί την περίοδο της κατοχής του Ιράκ από τις αμερικανικές δυνάμεις. «Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα» ανέφερε στα αγγλικά η ανακοίνωση που συνόδευε τη φωτογραφία.

.Μικρό καλάθι για τις «βελτιώσεις» στον ΕΝΦΙΑ

Με μικρές αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθεί τελικά το πολυαναμενόμενο «λίφτινγκ» στον ΕΝΦΙΑ, μετά τη θύελλα αντιδράσεων και τα πολλαπλά «εγκεφαλικά» από τις στρεβλώσεις, που έκαναν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. 

Συγκεκριμένα, τα νέα εκκαθαριστικά, τα οποία αναμένεται να έχουν εκδοθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν εκτιμάται ότι θα έχουν μεγάλες αλλαγές, όπως είχε αφεθεί να εννοείται από το κυβερνητικό και οικονομικό επιτελείο, αλλά μόνο τις απαραίτητες διορθώσεις στον υπολογισμό φόρου αναφορικά με τους 4.000 οικισμούς που βρίσκονται εκτός αντικειμενικών αξιών. 

Σημαντική ελάφρυνση ωστόσο θα αποτελέσει για όλα τα υπόχρεα νοικοκυριά το σενάριο που φαίνεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για επτά δόσεις στον ΕΝΦΙΑ αντί για τέσσερις που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Οι ουσιαστικές αλλαγές στη φορολόγηση των ακινήτων ωστόσο δεν πρέπει να αναμένονται πριν το 2016, έτος στο οποίο θα επανακαθοριστούν οι αντικειμενικές αξίες, καθώς σήμερα σε μεγάλη πλειοψηφία των ακινήτων βρίσκονται πολύ πάνω από τις αντίστοιχες εμπορικές.

.Σε αναμονή οι ροδακινοπαραγωγοί

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για το ύψος και τους τρόπους αποζημίωσής τους βρίσκονται οι ροδακινοπαραγωγοί, οι οποίοι  διεκδικούν αποζημίωση που θα κυμαίνεται σε περίπου 25 λεπτά για κάθε κιλό των αδιάθετων προϊόντων. Nωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον Υφυπουργό, Δημήτρη Κούρκουλα, η οποία επικεντρώθηκε στην αναζήτηση νέων αγορών για τα προϊόντα που πλήττονται.
Η Ελλάδα ασκεί «υπεύθυνη εξωτερική πολιτική» και έτσι συμμετέχει στις αποφάσεις, ανέφερε ο κύριος Κούρκουλας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η αδιάθετη παραγωγή αγγίζει τους 60.000 τόνους. 
Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει την ενεργοποίηση της διαδικασίας αποζημιώσεων με κοινοτικούς πόρους, τόνισε προ ολίγου ο Πρόεδρος  της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε με παραγωγικούς και εξαγωγικούς φορείς του ροδάκινου.
Αργότερα με την επιτροπή παραγωγών θα συναντηθεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Τα μέτρα που «προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ» σχετικά με τα ροδάκινα και τα άλλα αγροτικά προϊόντα, που υπόκεινται στο ρωσικό εμπάργκο, «δεν αντιμετωπίζουν τη μεγάλη ζημιά των αγροτοπαραγωγών», καθώς «τα ποσά για αποζημιώσεις είναι πολύ χαμηλά», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή του.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.