Το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου...Έγινε του… Ρασούλη!


Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 στο Δημοτικό κινηματογράφο «ΑΛΕΚΑ» έγινε «του Ρασούλη» !
Οι φίλοι του μεγάλου τραγουδοποιού-στιχουργού, γεμίσαμε ασφυκτικά την αίθουσα για να απολαύσουμε τα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη, «Αχ Ελλάδα σ’αγαπώ, «Πότε Bούδας πότε Kούδας», «Νιώσε με» και τόσα άλλα αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα.
Τα τραγούδια ερμήνευσαν με πάθος και συγκίνηση, η κόρη του Ναταλία ,ο επί τριάντα χρόνια συνεργάτης του. Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Λάμπρος Καρελλάς και ο Ορφέας Περίδης.
Ο Μανώλης Ρασούλης έφυγε απρόσμενα από κοντά μας πριν από δύο χρόνια. Ο στιχουργός, ο δημοσιογράφος, ο συγγραφέας, μα πάνω απ’όλα ο «ελεύθερος» άνθρωπος, που έλεγε πως «τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη σου ζωή» και έκανε πατρίδα του τη συνείδηση, όταν η Ελλάδα που αγαπούσε τον πλήγωνε, μας ταξίδεψε  χθες βράδυ και μας έκανε ξανά να ονειρευόμαστε.
Τη συναυλία, προλόγισε ο Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας κος Θοδωρής Κόλλιας και προσέφερε ένα συμβολικό ενθύμιο στην κόρη του Ρασούλη, αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα της.
Παρευρέθηκαν , ο Δήμαρχος κος Κων/νος Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Χριστιάς , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων,  και πλήθος θαυμαστών του δημιουργού.

.Σχέδια δραχμής από την Κουμουνδούρου


Δεύτερες σκέψεις κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο να επεξεργαστεί και να έχει στο συρτάρι της ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις όχι μόνο από την μειοψηφία, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά και από στελέχη της πλειοψηφίας, ειδικά μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Το σίγουρο είναι ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το οικονομικό επιτελείο του κόμματος, ενώ όπως έλεγε χθες κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, «και να έχουμε τέτοιο σχέδιο στα συρτάρια μας για ευνόητους λόγους δεν θα το μάθει κανείς». 

Η περιπέτεια της μεγαλονήσου κατέδειξε ότι αν θέλεις να πας σε διαπραγματεύσεις πρέπει να διαθέτεις εναλλακτικό σχέδιο και να είσαι αποφασισμένος να το χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που συναντήσεις απέναντί σου τοίχο. 

Παράλληλα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι και σε επίπεδο κοινωνίας η παραμονή στο ευρώ πάση θυσία δεν αντιμετωπίζεται ως φετίχ, ενώ σε επίπεδο κόμματος μόλις χθες η δημοσκόπηση που δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής» έδειξε ότι το 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει επιστροφή στη δραχμή. 

Οι συνθήκες είναι τέτοιες σε επίπεδο κοινωνίας που πλέον κυβέρνηση και ΜΜΕ δυσκολεύονται πολύ να περάσουν τη γραμμή «πάση θυσία στο ευρώ». 

Ένα πρώτο δείγμα γραφής του νέου ανέμου που πνέει στην Κουμουνδούρου μετά την Κύπρο έδωσε χθες με άρθρο του στην «Αυγή» ο Ν. Βούτσης. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έκανε λόγο για «καταιγιστικά» γεγονότα επαναλαμβάνοντας πως μόνο η διαμόρφωση νέων ευνοϊκών συσχετισμών, σε κλίμακα Ευρώπης και ένα αποφασιστικό μέτωπο με σαφές κοινωνικό πρόσημο των χωρών του Νότου, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. 

Ένα κλικ πιο αριστερά ο Π. Λαφαζάνης, μιλώντας στο «Βήμα» σημείωσε ότι μετά την Κύπρο φάνηκε ότι δεν αρκεί μόνο το «όχι» αλλά αυτό πρέπει να συνοδεύεται και με ένα εναλλακτικό σχέδιο αντίστασης στους εκβιασμούς και αποτελεσματικής προοδευτικής πορείας, που πρέπει να ακολουθείται μέχρι τέλος». 

Επανέλαβε μάλιστα και την αντίθεσή του στην ιδρυτική διακήρυξη του Δεκεμβρίου αδειάζοντας επί της ουσίας την ηγεσία που την χαρακτήρισε «κεκτημένο» και στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κόσμος της Αριστεράς «είναι πολύ πιο ενωμένος, πιο αποφασισμένος και πολύ πιο τολμηρός από τις ηγεσίες της».

Την ίδια ώρα ο Δ. Παπαδημούλης στο twitter σχολιάζοντας τις νέες δημοσκοπήσεις και την «ισοπαλία» του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ, ζήτησε ενιαίο κόμμα, αριστερή ταυτότητα και κυβερνητικό πρόγραμμα. 

Με τις παρούσες όμως συνθήκες και την ρευστότητα στην Ε.Ε. η ηγεσία ανακαλύπτει ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα απαιτεί διαρκή επικαιροποίηση, σε συνδυασμό όμως με την επεξεργασία εναλλακτικών σχεδίων στο «πάση θυσία στο ευρώ», μαζί με το ευρωπαϊκό μέτωπο των χωρών του νότου απέναντι στις κυρίαρχες πολιτικές, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την πόρτα της εξουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε κάθε περίπτωση αύριο Τρίτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να διεξαχθεί μία πολύ ζωηρή και γόνιμη συζήτηση, όπως έλεγε χαρακτηριστικά μέλος του οργάνου.

.Το ΔΝΤ εμφανίζεται δυσαρεστημένο με τον Α. Μανιτάκη - Ποια η στάση του Μαξίμου


Σκληρό παζάρι και για το θέμα του Α. Μανιτάκη αναμένεται ανάμεσα σε Μαξίμου και τρόικας τις επόμενες ημέρες που το επικεφαλής ελεγκτικό κλιμάκιο θα βρίσκεται στην Αθήνα. 

Οι ελεγκτές -και κυρίως η πλευρά του ΔΝΤ- εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη στάση του προερχόμενου από την ΔΗΜΑΡ υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο. 

Από το Μαξίμου πάντως, τουλάχιστον για την ώρα, αφήνεται να εννοηθεί ότι ο κ. Μανιτάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. 

Ο Π. Τόμσεν επιμένει -ιδεοληπτικά θεωρούν από την Αγ. Κωνσταντίνου- σε απολύσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενος την αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων του 3ου μνημονίου, η οποία κατά τον ίδιο δεν εξυπηρετείται από το πρόγραμμα κινητικότητας που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Σε αυτή τη θέση, από την κυβέρνηση αντιτείνουν ότι πρόβλεψη για απολύσεις στο μνημόνιο δεν υπάρχει και μια τέτοια επιλογή, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα κατάφερνε μόνο να αυξήσει περαιτέρω την ανεργία και να ανατροφοδοτήσει την ύφεση. 

Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έχει προσωπική ενημέρωση για την εξέλιξη του σχεδίου Μανιτάκη, το οποίο παρακολουθεί στενά και ο αρμόδιος Γραμματέας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Δ. Βαρτζόπουλος. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε, το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε στην παρούσα φάση, είναι να χρεωθεί η κυβέρνησή του την απόφαση περαιτέρω επιβάρυνσης των δεικτών ανεργίας με μια επιλογή- ταμπού, όπως αυτή των απολύσεων. 

Οι εντολές του κ. Σαμαρά ως προς αυτό είναι σαφείς και κατατείνουν στην εντατικοποίηση των προσπαθειών ώστε να «τρέξει» γρήγορα το πρόγραμμα κινητικότητας αλλά και να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις των επίορκων υπαλλήλων. 

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η κυβέρνηση να εμφανίσει πειστική δραστηριότητα στο θέμα της εξυγίανσης του δημόσιου τομέα δεδομένου ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δέχεται πυρά και από το εσωτερικό της κυβέρνησης. 

Νωπή είναι η κόντρα του με τον Γ. Στουρνάρα ενώ γνωστές είναι οι θέσεις πρωτοκλασσάτων βουλευτών της ΝΔ για το θέμα των απολύσεων όπως των κ.κ. Κυρ. Μητσοτάκη και Μ. Βορίδη. 

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον Κουβέλη, η στήριξη στον κ. Μανιτάκη είναι καθολική και αδιαπραγμάτευτη, με την κομματική θέση αναφορικά με τις απολύσεις στο δημόσιο να παραμένει αδιαφοροποίητη, ανεξαρτήτως προσώπων. 

Στην Αγ. Κωνσταντίνου πάντως, επιχειρούν ως προς το εν λόγω ζήτημα, να αναδείξουν και τη διχογνωμία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της τρόικας. 

Στελέχη του κόμματος επισημαίνουν με νόημα την καλή συνεργασία Μανιτάκη με Μορς (ΕΕ) και Μαζούχ (ΕΚΤ) δεδομένου ότι οι τελευταίοι εκπροσωπούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ενώ υποστηρίζουν ότι στήριξη στο σχέδιο κινητικότητας του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάρχει και από το Ελιζέ (το πρόγραμμα κινητικότητας άλλωστε είναι κατ’ εφαρμογήν του γαλλικού μοντέλου).

.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ...

Σημαντικές αποκαλύψεις για το θρίλερ, που εκτυλίχθηκε στο Eurogroup τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου, όταν αποφασίστηκε το "κούρεμα καταθέσεων", κάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»...

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κύπρου αναφέρει ότι στις 3 . 45 πμ και αφού είχαν προηγηθεί πολύωρες συζητήσεις, κατά τις οποίες είχε παραθέσει τις θέσεις του, σηκώθηκε να φύγει λέγοντας ''εφόσον πτωχεύετε τη χώρα μου, δεν έχω τίποτε άλλο να κάνω''.


Τότε, πρόσθεσε, ο Γιορκ 'Ασμουσεν, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, είπε πως θα τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και να τον ενημερώσει σχετικά.
Ταυτόχρονα τον απείλησε ότι θα τερματισθεί η παροχή ρευστότητας στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε στους συνομιλητές του ότι δεν μπορεί να ελέγξει την Κυπριακή Βουλή και ότι η πρόταση θα απορριφθεί.

Αποκάλυψε ακόμα ότι, προτού μεταβεί στο Eurogroup, είχε μιλήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμποϊ και την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία εξέφρασε την θέση ότι πρέπει να υπάρξει επιμερισμός των βαρών και έδειξε να συμφωνεί με την μη επιβολή «κουρέματος».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λανγκάρτ, δήλωσε πως το Ταμείο δεν θα συμμετείχε στο πακέτο διάσωσης χωρίς «κούρεμα» καταθέσεων
.Ταυτόχρονα, πρόσθεσε , η κυρία Μέρκελ αρνήθηκε να θέσει το πακέτο ενώπιον της Γερμανικής Βουλής, χωρίς την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

.ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΣΠΑ...


Την απεμπλοκή των συγχρηματοδοτούμενων έργων από δικαστικούς ελέγχους που μπλοκάρουν την υπογραφή συμβάσεων και τη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου πλαισίου για τις απαλλοτριώσεις, προκειμένου να τρέξουν οι απορροφήσεις ...
κονδυλίων του ΕΣΠΑ, προβλέπουν νομοθετικές ρυθμίσεις που κατέθεσε στη Βουλή με την μορφή τροπολογιών ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Το υπουργείο αυξάνει από 5 σε 10 εκατ. ευρώ το όριο προϋπολογισμού των έργων που θα ελέγχονται προσυμβατικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται κατά τη διαδικασία του προδικαστικού ελέγχου. 

Με την τροποποίηση αυτή, το όριο υπαγωγής στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι το ίδιο τόσο για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, με στόχο να επιταχυνθούν οι αναθέσεις έργων. Στο ίδιο μήκος κινείται και η θεμοσθέτηση πλαισίου που επιτρέπει την ταχεία εκδίκαση προσφυγών στο ΣτΕ με διαδικασίες εξπρές κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών έργων.

Σημαντικές αλλαγές προγραμματίζονται και στο σκέλος των απαλλοτριώσεων.  Πριν από την κήρυξη της απαλλοτρίωσης θα γίνεται υποχρεωτικά δημόσια πρόσκληση του δημοσίου προς τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να συναινέσει στην εξαγορά του ακινήτου του από το Δημόσιο.

Ανάλογες διαδικασίες, υποστηρίζει το υπουργείο, ισχύουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξασφαλίζοντας για το Δημόσιο, αλλά και για τους ιδιοκτήτες, αφενός ταχύτητα στην εκτέλεση της απαλλοτρίωσης και στην καταβολή της αποζημίωσης και αφετέρου αποφυγή της αβεβαιότητας που συνεπάγεται η δικαστική κρίση της αξίας του ακινήτου. 

Με τη ρύθμιση επιτυγχάνεται επίσης αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η εξαγορά, θα εφαρμόζεται η διαδικασία απαλλοτρίωσης.

Με βάση το θεσμικό πλαίσιο, ο έλεγχος των τίτλων ιδιοκτησίας και η εκτίμηση της αξίας των ακινήτων θα γίνονται και πριν την κήρυξη της απαλλοτρίωσης, ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο απαλλοτρίωσης εκτάσεων που ανήκουν στο δημόσιο, που έχει σαν αποτέλεσμα συχνά να παρακατατίθενται αναίτια οι σχετικές αποζημιώσεις. 

Επιπλέον με τον τρόπο αυτό ο φορέας του έργου μπορεί εκ των προτέρων να προϋπολογίζει το κόστος των απαλλοτριώσεων.

Με άλλες διατάξεις της τροπολογίας προβλέπεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, και του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού να χαρακτηρίζονται ως έργα εθνικής σημασίας εκείνα που κρίνεται ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα (όπως τα έργα προτεραιότητας του ΕΣΠΑ, έργα χωρίς τα οποία απειλούνται πρόστιμα από την ΕΕ για μη συμμόρφωση κλπ), προκειμένου να επιταχύνεται η έκδοση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

Ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο κι όμως...
Η κυπριακή κυβέρνηση βάζει τον θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία καζίνο προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη αλλά και να προσελκύσει...
επενδύσεις στη Μεγαλόνησο.
Το καζίνο ήταν απαγορευτικό για τη χώρα από τον καιρό της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 και καμία κυβέρνηση δεν το έβαζε καν στο τραπέζι, ενώ για τη δημιουργία του αντιδρούσε σφοδρότατα η Εκκλησία της Κύπρου.  


Εξάλλου, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές η τουριστική υποδομή της Κύπρου ευνοεί την προοπτική των καζίνο, εξασφαλίζοντας σε πρώτη φάση τη διαμονή, το φαγητό και τη διασκέδαση των επιπλέον επισκεπτών.
Ο Νίκος Αναστασιάδης εμπνεύστηκε από το κατεχόμενο τμήμα του νησιού στο οποίο ήδη λειτουργούν καζίνο, ενώ η Ισπανία είχε εκφράσει πρώτη την πρόθεση να δημιουργήσει το EuroVegas, ένα πάρκο ψυχαγωγίας και τζόγου σε αχανή έκταση κοντά στη Μαδρίτη.

Σε αυτή την προοπτική και παρά την ατυχή σύγκριση του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί που συνέκρινε την οικονομία της Κύπρου και κυρίως το τραπεζικό της σύστημα με καζίνο, ο Κύπριος πρόεδρος συμπεριέλαβε την εγκατάσταση και λειτουργία καζίνο στο σχέδιο των 12 σημείων που συνέταξε για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, με εφαρμογή μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Για το σκοπό αυτό αναμένεται να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ώστε να καμφθούν οι επιφυλάξεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

.Πρωτεΐνες για μυϊκή ανάπλαση


Οι δίαιτες υψηλές σε πρωτεΐνες πρωταγωνιστούν πολλά χρόνια τώρα σε χώρους γυμναστηρίων και μεταξύ αθλούμενων γενικά. Πόση όμως πρωτεΐνη χρειάζεται ένας αθλούμενος για μέγιστα αποτελέσματα; Ποια διαιτητική πηγή είναι η καλύτερη; Ποια χρονική στιγμή είναι η καταλληλότερη; Δύο πολύ πρόσφατες ανασκοπήσεις της βιβλιογραφίας μάς ενημερώνουν...

Ποια είναι η καταλληλότερη χρονική στιγμή για κατανάλωση πρωτεΐνης;

Όπως φαίνεται, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν η κατανάλωση πρωτεΐνης γίνει πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση, εφόσον υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα αμινοξέα στο αίμα κατά τη φάση αύξησης του ρυθμού της πρωτεϊνικής σύνθεσης.

Ωστόσο, η καθημερινή πρακτική δείχνει ότι η πιο βολική χρονική στιγμή για πρόσληψη της πρωτεΐνης είναι αμέσως μετά την άσκηση. Στόχος είναι να επιτύχουμε θετικό ισοζύγιο πρωτεΐνης στο οργανισμό, μία κατάσταση που είναι προϋπόθεση για τη μυική ανάπλαση. 

Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό, ότι η πρόσληψη πρωτεΐνης αμέσως μετά την άσκηση με βάρη αυξάνει την μυική σύνθεση σε επίπεδα πολύ παραπάνω αυτών που παρατηρούνται από την επίδραση της άσκησης και μόνο (έως και 150% περισσότερο).

Μάλιστα, η επίδραση της άσκησης στη μυική ανάπλαση μπορεί να διατηρηθεί (με μειούμενο βέβαια ρυθμό) έως και 48 ώρες μετά την άσκηση, γεγονός που σημαίνει ότι ο αθλούμενος θα πρέπει να προσλαμβάνει πρωτεΐνη καθ’ όλη τη διάρκειά της (ή έστω για τις επόμενες 24 ώρες).

Έτσι, κατευθυνόμαστε μάλλον προς μια συνολικά υψηλή σε πρωτεΐνη δίαιτα, παρά προς ένα σχήμα χορήγησης πρωτεΐνης αποκλειστικά και μόνο μετά την άσκηση, με στόχο τη μόνιμη παρουσία ελεύθερων αμινοξέων στο αίμα.

.Η τραγική μοίρα της 25χρονης που σκοτώθηκε στα Ίσθμια


Μία κοπέλα που είχε παλέψει για τη ζωή της και είχε νικήσει τη λευχαιμία ήταν η 25χρονη που σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε κακοποιούς και αστυνομικούς στην Κόρινθο.

Ο θάνατος της έχει προκαλέσει σοκ σε όλη την Ελλάδα.

Η σφαίρα από το καλάσνικοφ του ενός από τους δραπέτες χτύπησε στο έδαφος, τρύπησε το πίσω κάθισμα και σφηνώθηκε στο στήθος της. 

Όπως αναφέρει το Έθνος, η 25χρονη γεννήθηκε με λευχαιμία. Οι αγρότες γονείς της ήταν πάντα στο πλευρό της. Ξεπέρασαν κι εκείνοι πολλά προβλήματα για να βοηθήσουν τον άγγελό τους, ο πατέρας της έκανε για πολλά χρόνια αιμοκάθαρση. 

Την έσωσε από τη λευχαιμία η γέννηση του αδελφού της. 

Η Κατερίνα ήταν 10 ετών όταν ήρθε στη ζωή ο αδελφός της. Οι γιατροί πήραν βλαστοκύτταρα από το νεογέννητο και έκαναν μεταμόσχευση στην Κατερίνα, σώζοντάς της τη ζωή.

Άριστη μαθήτρια, πέρασε στην ΑΣΟΕΕ, σπούδασε και έπιασε δουλειά ως βοηθός λογίστρια σε ξενοδοχείο κοντά στο πατρικό της.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει σήμερα, στις 18:00, στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Συγγενείς και φίλοι θα τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία από το σπίτι της.

.Απέρριψε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ο Ν. Αναστασιάδης


«Δεν αναμένουμε κάτι από την Ελλάδα, δεν είναι το καθήκον της Ελλάδας αυτό, δεν μας χρωστούν κάτι, πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για να οικοδομήσουμε τη νέα εποχή», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον αναμένονται χρήματα από την Ελλάδα. 

Εξάλλου, ο Κύπριος Πρόεδρος απέρριψε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι έδινε προνομιακές πληροφορίες για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. 

«Ένα θέλω, πριν και πάνω από όλα, να πω: ουδέποτε γνώριζα και ουδέποτε ήταν δυνατό να δίνω μάχες για να αποφευχθεί αυτό που μας επέβαλαν και την ίδια ώρα να έδινα τάχα προνομιακές (πληροφορίες)», 

δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τα όσα έχουν δημοσιευτεί για λίστες με ονόματα ατόμων, που φέρονται με βάση τις λίστες αυτές να έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό. 

.Αντ. Μανιτάκης: Μετά την αξιολόγηση η αναδιάρθρωση των δομών στα υπουργεία


Στη σπουδαιότητα της υλοποίησης της δεύτερης φάσης για την αναμόρφωση των οργανωτικών δομών των υπουργείων, με την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης των διοικητικών δομών και υπηρεσιών, μετά την αξιολόγησή τους και την έγκρισή τους από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, στον χαιρετισμό του σε σχετική ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Όπως τόνισε ο κ. Μανιτάκης, «το στάδιο της υλοποίησης των μεταρρυθμιστικών προτάσεων έχει καθοριστική σημασία για την επιτυχία του μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος», προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα ο διοικητικός μηχανισμός των υπουργείων.

Επισήμανε δε, ότι «η διοικητική μεταρρύθμιση είναι ένα τιτάνιο έργο, δεν συντελείται από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε δια μαγείας. 

Περιγράφοντας το δεύτερο και «πιο δύσκολο» μέρος της μεταρρύθμισης, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι η «μετάβαση αυτή θα γίνει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα. 

Σημείωσε δε, ότι «το νέο μοντέλο οργάνωσης στηρίζεται και προϋποθέτει ένα αναλυτικό περίγραμμα θέσεων, διαδικασιών και αποστολών και, φυσικά, την αναλυτική περιγραφή των συγχωνεύσεων, καταργήσεων και της δημιουργίας νέων διοικητικών μονάδων. Προϋποθέτει ακόμη σχέδιο αναλυτικό στελέχωσης με προσωπικό των νέων μονάδων».

Η δεύτερη καινοτομία, κατά τον κ. Μανιτάκη, έγκειται στην έμφαση που δίνεται στο λειτουργικό κριτήριο, σε σχέση με το δομικό που υπερίσχυε μέχρι τώρα. «Η νέα δομή- και κάθε δομή- υπάρχει για να υπηρετεί τις βασικές αποστολές του υπουργείου. 

Οι θέσεις και οι διοικητικές μονάδες περιγράφονται για να συντρέχουν στην εκπλήρωση του βασικού σκοπού του υπουργείου. Οι στόχοι κάθε μονάδας και οι στόχοι κάθε υπουργείου είναι και στόχοι όλων και κάθε υπαλλήλου και της θέσης που κατέχει.

 Όλοι οφείλουν να συνεργούν στην εκπλήρωση της κύριας αποστολής. Η πρόσληψη, επομένως, της νέας οργανωτικής δομής είναι δυναμική και λειτουργική και όχι δομική και στατική, όπως μέχρι τώρα» τόνισε.

.Ρομποτικά μυρμήγκια και μέδουσες


Αμερικανοί και Γάλλοι επιστήμονες δημιούργησαν ρομποτικά μυρμήγκια που συμπεριφέρονται όπως μια κοινωνία πραγματικών μυρμηγκιών. Τα ρομπότ εξωτερικά δεν μοιάζουν με μυρμήγκια, καθώς έχουν σχήμα μικρών κύβων πάνω σε ροδάκια, όμως η συλλογική συμπεριφορά τους θυμίζει σε εντυπωσιακό βαθμό τα αληθινά μυρμήγκια.

Τα ρομπότ-μυρμήγκια, για παράδειγμα, προγραμματίζονται απλώς να προχωρούν προς τα εμπρός αποφεύγοντας τυχόν εμπόδια και, στη συνέχεια, η ρομποτική «αποικία» καταφέρνει συνεργαζόμενη να βρει τον ταχύτερο δρόμο μέσα από ένα λαβύρινθο, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτα σημάδια συλλογικής νοημοσύνης. 

Το μυστικό, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι, όπως συμβαίνει και με τα πραγματικά μυρμήγκια, οι ρομποτικές απομιμήσεις τους ανταλλάσσουν πληροφορίες για το πώς πρέπει να κινηθούν.

Οι ερευνητές τοποθέτησαν δύο κεραίες στην κορυφή κάθε ρομποτικού μυρμηγκιού, οι οποίες αποτελούσαν και αισθητήρες φωτός. Όταν περισσότερο φως έπεφτε στην αριστερή κεραία, τότε το ρομπότ έστριβε προς τα αριστερά και όταν πιο πολύ φως έπεφτε στη δεξιά κεραία, έστριβε δεξιά. 

Ένας προβολέας, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με μια κάμερα, που κατέγραφε τις κινήσεις των ρομπότ, έστελνε σε τακτικά χρονικά διαστήματα φως κατά μήκος της διαδρομής.

Όπως τα μυρμήγκια επικοινωνούν μέσω βιοχημικών σημάτων από φερομόνες, τα ρομπότ συνεργάζονται μέσω σημάτων φωτός που ανταλλάσσουν από τις κεραίες τους και έτσι μεταδίδουν το ένα στο άλλο πληροφορίες για την καλύτερη διαδρομή. «Κάθε ξεχωριστό ρομπότ είναι αρκετά χαζό. 

Έχει πολύ περιορισμένη μνήμη και μικρή επεξεργαστική ισχύ. Μόνο του, το κάθε ρομπότ απλώς θα τριγυρνούσε άσκοπα και θα χανόταν. Όμως όλα μαζί μπορούν να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν. Είναι ο ίδιος ακριβώς μηχανισμός με τα μυρμήγκια», δήλωσε ο Γκαρνιέ.

Οι μηχανικοί έχουν ήδη αναπτύξει ειδικούς αλγόριθμους με βάση τη συλλογική συμπεριφορά των μυρμηγκιών, προκειμένου να αριστοποιήσουν την κατασκευή των τηλεπικοινωνιακών, μεταφορικών και άλλων δικτύων.

Εξάλλου μηχανικοί του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου της Βιρτζίνια παρουσίασαν μια μεγάλων διαστάσεων ρομποτική μέδουσα που ζυγίζει 75 κιλά και έχει μήκος περίπου 1,75 μέτρα. 

Το ρομπότ, με την ονομασία "Cyro", είναι το μεγαλύτερο μοντέλο μιας μικρότερης μέδουσας που είχαν δημιουργήσει πέρυσι οι ίδιοι ερευνητές με την ονομασία "RoboJelly" και η οποία είχε το μέγεθος ενός ανθρώπινου χεριού, δηλαδή σχεδόν όσο οι μέδουσες που εμφανίζονται στις παραλίες.

Η έρευνα και για τις δύο μέδουσες χρηματοδοτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το οποίο προφανώς διαβλέπει χρήσιμες πρακτικές εφαρμογές, όπως για υποθαλάσσια παρακολούθηση. Επίσης τέτοιες μέδουσες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μελλοντικά για μελέτη των θαλάσσιων όντων, χαρτογράφηση των βυθών, καταγραφή των ωκεάνιων ρευμάτων κ.α.

Και οι δύο μέδουσες βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και θα περάσουν μερικά χρόνια εωσότου χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε. 

Οι ερευνητές προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας της μεγάλης ρομποτικής μέδουσας (τροφοδοτείται με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου) και να την κάνουν να μιμείται καλύτερα την κίνηση των πραγματικών μεδουσών μέσα στο νερό. 

Η τεχνητή μέδουσα θα πρέπει να κολυμπάει αυτόνομα για μήνες ή και χρόνια χωρίς διακοπή, συλλέγοντας, αποθηκεύοντας και μεταδίδοντας ασύρματα διάφορα στοιχεία από το περιβάλλον της, για τα οποία θα έχει προγραμματιστεί.

.Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Φάμπρι


Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Φάμπρι, μετά από περίπου τρεις μήνες παραμονής στον πάγκο του «τριφυλλιού». 

Ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε πείσει κανέναν ότι μπορεί να συνεισφέρει στους «πράσινους», όμως αφορμή για την αποπομπή του δεν είναι μόνο η χθεσινή εντός έδρας ήττα από τον Πλατανιά, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο καταφέρθηκε εναντίον των ποδοσφαιριστών στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.
Τη θέση του ως το τέλος της σεζόν καταλαμβάνει ο Γιάννης Βονόρτας, που θα είναι ο τέταρτος προπονητής του Παναθηναϊκού τη φετινή περίοδο, μετά τους Ζεσουάλδο Φερέιρα, Χουάν Ραμόν Ρότσα και Φάμπρι.

Η επίσημη ανακοίνωση των "πρασίνων" έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Fabriciano Gonzalez και τον βοηθό του Ferreira King.

Ευχαριστεί αμφότερους για τη βοήθειά τους σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το σύλλογο και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.
  
Νέος τεχνικός αναλαμβάνει, ως τη λήξη της σεζόν, ο Γιάννης Βονόρτας».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.