.Αντ. Μανιτάκης: Μετά την αξιολόγηση η αναδιάρθρωση των δομών στα υπουργεία


Στη σπουδαιότητα της υλοποίησης της δεύτερης φάσης για την αναμόρφωση των οργανωτικών δομών των υπουργείων, με την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης των διοικητικών δομών και υπηρεσιών, μετά την αξιολόγησή τους και την έγκρισή τους από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, στον χαιρετισμό του σε σχετική ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Όπως τόνισε ο κ. Μανιτάκης, «το στάδιο της υλοποίησης των μεταρρυθμιστικών προτάσεων έχει καθοριστική σημασία για την επιτυχία του μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος», προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα ο διοικητικός μηχανισμός των υπουργείων.

Επισήμανε δε, ότι «η διοικητική μεταρρύθμιση είναι ένα τιτάνιο έργο, δεν συντελείται από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε δια μαγείας. 

Περιγράφοντας το δεύτερο και «πιο δύσκολο» μέρος της μεταρρύθμισης, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι η «μετάβαση αυτή θα γίνει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα. 

Σημείωσε δε, ότι «το νέο μοντέλο οργάνωσης στηρίζεται και προϋποθέτει ένα αναλυτικό περίγραμμα θέσεων, διαδικασιών και αποστολών και, φυσικά, την αναλυτική περιγραφή των συγχωνεύσεων, καταργήσεων και της δημιουργίας νέων διοικητικών μονάδων. Προϋποθέτει ακόμη σχέδιο αναλυτικό στελέχωσης με προσωπικό των νέων μονάδων».

Η δεύτερη καινοτομία, κατά τον κ. Μανιτάκη, έγκειται στην έμφαση που δίνεται στο λειτουργικό κριτήριο, σε σχέση με το δομικό που υπερίσχυε μέχρι τώρα. «Η νέα δομή- και κάθε δομή- υπάρχει για να υπηρετεί τις βασικές αποστολές του υπουργείου. 

Οι θέσεις και οι διοικητικές μονάδες περιγράφονται για να συντρέχουν στην εκπλήρωση του βασικού σκοπού του υπουργείου. Οι στόχοι κάθε μονάδας και οι στόχοι κάθε υπουργείου είναι και στόχοι όλων και κάθε υπαλλήλου και της θέσης που κατέχει.

 Όλοι οφείλουν να συνεργούν στην εκπλήρωση της κύριας αποστολής. Η πρόσληψη, επομένως, της νέας οργανωτικής δομής είναι δυναμική και λειτουργική και όχι δομική και στατική, όπως μέχρι τώρα» τόνισε.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.