.Είδες η ΔΕΗ? : H Μαρία Βαρσαμιδάκη, δίνει τη δικιά της απάντηση...???

"Τάραξε τα νερά" η αποκάλυψη του Αντιδημάρχου των Οικονομικών Υπηρεσιών Χάρη Σταματάκη,στο Δημοτικό Συμβούλιο στη τελευταία συνεδρίασή του, ότι η ΔΕΗ από λάθος δικό της χρέωνε μειωμένα μεν τα δημοτικά τέλη στις κατοικίες, εκτελώντας την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης για μείωση των δημοτικών τελών, αλλά αυξημένα δημοτικά τέλη στα καταστήματα από τον Ιανουάριο του 2014. 

Ο κ. Σταματάκης διευκρίνισε ότι το λάθος αυτό της ΔΕΗ απειλεί τον προϋπολογισμό του Δήμου με μια μαύρη τρύπα περίπου στα 400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν περαιτέρω να μειώσουν τα δημοτικά τέλη, όπως έχ...περισσότερα »

.Αλ. Τσίπρας: Η τετραετία των μνημονίων έφτασε την οικονομία σε οριακή κατάσταση

 Τη συνεργασία των παραγωγικών φορέων και των επαγγελματικών οργανώσεων για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ετήσια διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Παρουσιάζοντας την κατάσταση σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η τετραετία των μνημονίων έφτασε την οικονομία σε κατάσταση οριακή», για να συμπληρώσει πως δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης έχει αποτύχει, με καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία, την πραγματική οικονομία και την εσωτερική αγορά.

Αναφερόμενος στο σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Συνεχίζει να υλοποιεί το Μνημόνιο και υμνεί τη λογική της εσωτερικής υποτίμησης και της καταστροφής της εσωτερικής αγοράς. 

Μονιμοποιεί τις φοροεπιβαρύνσεις, όπως είναι η "έκτακτη" εισφορά αλληλεγγύης που υποτίθεται πως θα έληγε φέτος, το χαράτσι στα ακίνητα με τη μορφή του ΕΝΦΙΑ, και την τεράστια αύξηση από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης». 

Ειδικά για το τελευταίο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ενώ έχει αυξηθεί κατά 1471% από τον Μάρτιο του 2011, η κυβέρνηση τον μειώνει μόλις κατά 30% και πανηγυρίζει», και τόνισε ότι «πρόκειται για προκλητικό προεκλογικό εμπαιγμό».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρόβλεψη ότι «αυτός ο προϋπολογισμός, όμως, θα είναι η τελευταία άσκηση επί μνημονιακού χάρτου», εξηγώντας ότι αυτό θα συμβεί «όχι γιατί θα φύγει το Μνημόνιο με την κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλά γιατί σύντομα θα φύγει η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά».

.Ευ. Βενιζέλος: Η πολιτική αβεβαιότητα, υπονομεύει τη διαπραγμάτευση

Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για δεκαετίες, οδηγώντας την Ελλάδα από τα μνημόνια και τις τρόικες στους κανονικούς, υφιστάμενους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη δεύτερη ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη εθνικής συναίνεσης που, όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει, όπως και εργασιακής ειρήνης, εξαίροντας επ΄αυτού το κοινό κείμενο με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας. Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην αντιπολίτευση, κάνον... περισσότερα »

.Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα

Χαρακτηρίζοντας «εποικοδομητική» τη συνεργασία με τους επικεφαλής της τρόικας, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέδειξε, μετά και τη σημερινή τελευταία συνάντηση του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων, τη συμφωνία που επήλθε στις διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, μεταξύ των οποίων είναι και οι πλειστηριασμοί ακινήτων, με τιμή εκκίνησης τα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. 

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπήρξαν συγκλίσεις, αλλά και αρκετά ανοιχτά θέματα, τα οποία θα τεθούν επί τάπητος στον νέο κύκλο των διαπραγματεύσεων, με την επάνοδο της τρόικας στις αρχές ... περισσότερα »

.Προετοιμασία στο ΠΑΣΟΚ ενόψει συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Σύσκεψη με υπουργικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη, είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αντικείμενο την προετοιμασία και τον συντονισμό του ΠΑΣΟΚ ενόψει της τριήμερης συζήτησης και της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ αύριο το πρωί στις 12, συνεδριάζει στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία θα μιλήσει ο κ. Βενιζέλος.

Σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο, πραγματοποιείται συνάντηση στην οποία θα παραβρίσκονται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπροσωπεία του κόμματος, καθώς επίσης και αντιπροσωπείες κινήσεων και δυνάμεων, αλλά και προσωπικότητες που συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη Δημοκρατική Παράταξη.

.Καθολική εφαρμογή, από σήμερα, του νέου συστήματος έκδοσης ταυτοτήτων

Ξεκινά από σήμερα η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας, μετά την πιλοτική εφαρμογή σε 24 αστυνομικές υπηρεσίες, σε όλη την επικράτεια. Κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον μόνο με δύο φωτογραφίες του και έναν μάρτυρα να πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να λαμβάνει άμεσα το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. 

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) υπηρεσία που υλοποιούν, σε συνεργασία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Εσωτερικών.

Έτσι, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καλείται να αναζητήσει, πλέον, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (επώνυμο, όνομα, ονοματεπώνυμο πατέρα, ονοματεπώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια). 

Μετά την ολοκλήρωση της αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ.

 Τα ερωτήματα εκτυπώνονται και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά. Αφού υπογράψει την αίτηση - υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος εκτυπώνει την αίτηση, επικολλά τη φωτογραφία και καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν. Στη συνέχεια το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.

.Το ΚΚΕ για την ψήφο εμπιστοσύνης

Η ΚΟ του ΚΚΕ σε αποψινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «θα επιδιώξει κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή να αναδείξει ότι η πρόταση της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης και τα πολιτικά παιχνίδια των άλλων κομμάτων, με αφορμή την προεδρική εκλογή, στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το λαό απ' την ανάγκη σήμερα να οργανωθεί η πάλη του ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης».

Επίσης «θα αποκαλύψει τον αντιλαϊκό ταξικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται νέος γύρος επίθεσης σε εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και ανακούφιση για το λαό».

«Η ΚΟ του ΚΚΕ θα επιδιώξει μέσα από ουσιαστική αντιπαράθεση να αναδειχτούν οι δύο δρόμοι που συγκρούονται σήμερα, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ που μόνο δεινά φέρνει στο λαό και ο άλλος δρόμος, της λαϊκής πάλης και συμμαχίας, σε ρήξη και σύγκρουση συνολικά με το σημερινό δρόμο και τις όποιες κυβερνητικές λύσεις που φέρνουν την ίδια πολιτική» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

.Επί τάπητος τρόικα και ψήφος εμπιστοσύνης

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρας. 
Τη συζήτηση απασχόλησαν η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και το επικείμενο ταξίδι των κ.κ. Χαρδούβελη και Στουρνάρα στην Ουάσινγκτον και οι εκεί επαφές τους στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ. Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν και για τη συζήτηση που ξεκινά αύριο στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας αρκέστηκε να δηλώσει ότι ήταν μία συνάντηση προετοιμασίας για το ταξίδι στην Ουάσινγκτον, ενώ ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε πως έγινε συζήτηση για το ταξίδι στις ΗΠΑ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.