.Ουσία, χειρισμοί, δημοκρατία

*Είναι εντυπωσιακό,* για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, ότι το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος για ένα μείζον θέμα, όπως ο τεμαχισμός και η πώληση ενός τμήματος της ΔΕΗ και του δικτύου της, είναι «ταμπού» και δεν συζητείται σοβαρά από την κυβέρνηση... 

Τι καλύτερο όμως από μια προσφυγή στην κοινωνία, για να αποφασίσει η ίδια και όχι π.χ. οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ ή μια οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για ένα σημαντικό θέμα, όταν προβλέπεται και είναι επιτρεπτή από το Σύνταγμά μας η σχετική διαδικασία; Είναι πολύ προτιμότερο από τις «καταλήψεις» των εργοστασίων, τα πιθανά «μπλ... περισσότερα »

.Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και ο κίνδυνος της στασιμότητας

Δεν νομίζουμε να υπάρχει στοιχειωδώς νοήμων πολίτης που να μη θεωρεί ως δεδομένο ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μια πολιτικά κρίσιμη περίοδο, καθώς μέρα με τη μέρα το θερμόμετρο ανεβαίνει σε μια αντιπαράθεση που έχει ως απώτερο στόχο την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, όπως επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση, ή την αποτροπή τους, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτής της αντιπαλότητας, η διαμάχη περί τη ΔΕΗ αποτελεί ένα από τα «επεισόδια» που θα διαμορφώσουν τις πολιτικές εξελίξεις και θα καθορίσουν την έκβασή τους. Και σ' αυτήν τη διεργασία συμμετέχει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, διότι στη φάση που βρισκόμαστε δεν κρίνεται μόνο το αν και πότε θα οδηγηθούμε σε εκλογές, αλλά και το αν και σε ποιο βαθμό θα υπάρχουν ή όχι κάποια από τα εκπροσωπούμενα στη σημερινή Βουλή κόμματα.

Αλλά υπάρχει και η άλλη διάσταση της πολιτικής πραγματικότητας. Που πολύ απλά είναι η κρισιμότητα των δρομολογημένων εξελίξεων και η επίτευξη των στόχων που θα πρέπει να εκπληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες έτσι ώστε να δικαιωθούν οι θυσίες των τελευταίων χρόνων και να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη και την οριστική απαλλαγή της από το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του.

Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος της και να αποδειχθεί αντάξια των ευθυνών της. Γιατί τα μόνα που δεν επιτρέπονται σ' αυτές τις δύσκολες ώρες είναι τα γνωστά από το παρελθόν φαινόμενα εφησυχασμού ή και ωχαδερφισμού που παρατηρούνται από κυβερνήσεις των οποίων τα μέλη θεωρούν ότι η παραμονή τους στην εξουσία ενδέχεται να είναι μέχρι και ολιγόμηνη.

Και η υπόδειξη δεν απευθύνεται γενικά και αόριστα στην κυβέρνηση, αλλά ειδικά και συγκεκριμένα στο καθένα από τα μέλη της, τα οποία οφείλουν να έχουν κατά νου ότι ειδικά αυτή την περίοδο γράφονται κρίσιμες για το μέλλον του τόπου σελίδες και ότι το περιεχόμενο των σελίδων αυτών εξαρτάται από την υπευθυνότητα που θα επιδείξουν και τη σοβαρότητα με την οποία θα κινηθούν.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Αποκαθίσταται η ηλεκτροπαραγωγή στις μονάδες της ΔΕΗ

Αποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας, μετά την επίταξη.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ. Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.