.Τρώτε και πίνετε δωρεάν αν δεν πάρετε απόδειξη


Έτοιμη θα είναι την ερχόμενη εβδομάδα η νέα διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές που δεν θα λαμβάνουν την απόδειξη παροχής υπηρεσίας και εμπορεύματος, θα μπορούν να φεύγουν από το κατάστημα χωρίς να πληρώνουν το λογαριασμό.

Η υποχρέωση αυτή αφορά δικηγόρους, γιατρούς, ηλεκτρολόγους, ταξί, υδραυλικούς, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ κ.λπ., όπως και σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρικών κ.ά.

Οι καταναλωτές θα παίρνουν δωρεάν το προϊόν ή θα αγοράζουν χωρίς αντίτιμο την υπηρεσία, ενώ οι επιχειρηματίες θα υποχρεωθούν και στην ανάρτηση αυτής της νέας διάταξης στους χώρους των καταστημάτων τους ή στους τιμοκαταλόγους, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν άμεσα να τιμωρούν... τους επιτήδειους που φοροδιαφεύγουν μη αποδίδοντας τον ΦΠΑ.

.Καταργείται το αφορολόγητο, τα βάρη στους υψηλόμισθους


Δραστικές αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους με κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και καθιέρωση παράλληλης κλίμακας μείωσης του φόρου ανάλογα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος συζητά το υπουργείο Οικονομικών.

Από τις βασικότερες αλλαγές είναι η κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και οι ελαφρύνσεις φόρου έως και 500 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα ως 25.000 ευρώ, δηλαδή το 80% των μισθωτών και των συνταξιούχων, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Συγχρόνως, θα υπάρξουν ουσιαστικές επιβαρύνσεις για όσους βρίσκονται στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Επίσης, τα κλιμάκια μειώνονται από οκτώ σε τρία και οι συντελεστές θα κυμαίνονται από 20% ως 45%. Ο ανώτερος φορολογικός συντελεστής 45% θα επιβάλλεται σε χαμηλότερο ύψος εισοδήματος σε σχέση με τις 100.000 ευρώ που ισχύει μέχρι σήμερα.

Ανοιχτό είναι επίσης και το ενδεχόμενο αναδρομικής κατάργησης από το 2012 του έξτρα αφορολόγητου για όσους έχουν παιδιά.

.Αντιδράσεις για τη Χρυσή Αυγή


Επίθεση στους Μανώλη Γλέζο και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, απαντώντας στην κριτική του Μανώλη Γλέζου για την οργάνωση. «Δεν τιμάω και δεν έχω σε καμία υπόληψη τον υμνητή του Χότζα, τον καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη εγκληματία Σταλινικό Μανώλη Γλέζο».
«Οι δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για το ζωντανό σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο, λίγες μέρες μάλιστα πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι απλώς αισχρές και άθλιες, αντίστοιχες δηλαδή του νεοναζιστικού κόμματος» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 

«Όχι κ. Σαμαρά, η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα» είναι ο τίτλος της ανοιχτής επιστολής προς τον Έλληνα πρωθυπουργό από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος Μπενζαμάν Αμπτάν. 
Η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστικό κόμμα και αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα η συμμετοχή βουλευτών της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αναφέρει, στην επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής του EGAM. 
Αφορμή για αυτή ήταν η συμμετοχή της Ελένης Ζαρούλια στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, που συμμετέχει στις εργασίες της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πρέπει να υπάρξει «αγώνας για την καλλιέργεια της ιδέας της ανοχής και της κατανόησης της διαφορετικότητας του άλλου. Αγώνας εναντίον των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον του ρατσισμού», ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τις Σέρρες. 
Ο κ. Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος σε μαθητές, τόνισε: «Να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε μαθητές του Χριστού. Χριστιανοί. Και πώς θα το δείξουμε; Εάν αγαπάμε ο ένας τον άλλο χωρίς διακρίσεις, χωρίς όρια, χωρίς κρατούμενα». 

.Τροπολογία για μείωση μισθών διοικητών ΔΕΚΟ

Εξήντα βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη, κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, για την οποία, μάλιστα, ζητούν να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, 
σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές των διοικητών των ΔΕΚΟ δεν θα ξεπερνούν το μισθό των γενικών γραμματέων των υπουργείων, που ανέρχονται στα 2.900 ευρώ καθαρά.Στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται, επίσης, ότι οι μισθοί των διοικητών τραπεζών δεν θα ξεπερνούν τις μηνιαίες αποδοχές του πρωθυπουργού, δηλαδή τα 70.000 ευρώ ετησίως. 

Μάλιστα, ο κ. Κεφαλογιάννης διευκρίνισε ότι όπου το δημόσιο δεν θα έχει την πλειοψηφία, το θέμα του ύψους των αποδοχών των διοικητών τραπεζών θα τίθεται στη γενική συνέλευση η οποία και θα αποφασίζει

.«Μένουν ορισμένα τεχνικά ζητήματα πριν κλείσει η τελική συμφωνία με την Ελλάδα»


Την ουσιαστική πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης, επιβεβαίωσε, σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν. Τόνισε, παράλληλα, ότι απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα προτού κλείσει η τελική συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για επίτευξη συμφωνίας στην Αθήνα έως σήμερα το απόγευμαπου συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας των χωρών της ευρωζώνης (Euroworking Group),  ο Σάιμον Ο' Κόνορ αρκέστηκε να πει τα εξής: 

Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε σημειώσει ουσιαστική πρόοδο. Μένουν μερικά ζητήματα να διευθετηθούν, προτού υπάρξει συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, ανάμεσα στην τρόικα και τις Ελληνικές Αρχές».

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Εργασίας των χωρών της ευρωζώνης συνεδριάζει, σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. 

Την Ελλάδα, θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο οποίος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ενημερώσουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

.Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μπέης


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 χρόνων ο Δημήτρης Μπέης. Γεννήθηκε το 1928 στην Έδεσσα, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Παρίσι.Το 1961 υπήρξε ενεργό μέλος στον «Ανένδοτο Αγώνα», που είχε κηρύξει ο Γεώργιος Παπανδρέου.
Από πολύ νέος ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το 1964 εξελέγη δήμαρχος Ζωγράφου.

Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) φυλακίστηκε και δικάστηκε δύο φορές από στρατοδικείο.Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Το 1975 εξελέγη για δεύτερη φορά δήμαρχος Ζωγράφου με ποσοστό 64%.
Εξελέγη, επίσης, δύο φορές δήμαρχος Αθηναίων, το 1978 και το 1982 ενώ, το 1986, ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Τον Ιούνιο του 1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α' Αθήνας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Στις 18 Ιουλίου του 1989, ορίστηκε εισηγητής στη 12μελή προανακριτική επιτροπή που συνέστησε η Βουλή για να διερευνήσει ευθύνες υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στη υπόθεση του «γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού».
Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990 στο 2ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις 20 Δεκεμβρίου 1993 εξελέγη μέλος του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στις 24 Ιανουαρίου 1994 γραμματέας της.
Στις 17 Απριλίου 1994 στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Τον Οκτώβριο του 1995 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ομίλου «Γιώργος Γεννηματάς».

Στις 11 Ιουνίου του 1998 διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ, μετά την άρνησή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ενώ το ΠΑΣΟΚ υποστήριζε την υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη.
Τον Οκτώβριο του 1998 πήρε μέρος στις δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων υποστηριζόμενος από το ΔΗΚΚΙ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.