. Ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΝΑΤΟ

Κάποτε στην Κουμουνδούρου κραυγάζανε κατά του ΝΑΤΟ και των «φονιάδων των λαών». Τώρα στρογγυλοκάθονται στα τραπέζια της «Συμμαχίας» και εξαίρουν τον «ανθρωπιστικό ρόλο» του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Δεν είναι περίεργο ότι ο Τσίπρας από τις καταλήψεις και τα 15μελή, τις αντιπολεμικές πορείες κλπ τώρα με την ίδια άνεση κάθεται στο τραπέζι της συνόδου των αρχηγών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
Με την ίδια ευκολία που ως κόμμα διαμαρτυρίας του 3% και στη συνέχεια ως αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλανε στο ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδια ευκολία ως κυβέρνηση και για να παραμείνουν στην εξουσία χειροκροτούν και συμπεριφέρονται όπως εκείνοι που κάποτε περίμεναν τον 6ο στόλο στην Τρούμπα και καλωσόριζαν τα δολάρια που θα άφηναν στα κακόφημα μπαρ τα ναυτάκια.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί που έφτυνε γλύφει. Η εξουσία είναι αυτοσκοπός, γιατί μέχρι πρότινος δεν είχαν την τύχη ούτε του ΠΑΣΟΚ διότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί και οι θυρωροί στις πολυκατοικίες, οπότε δεν ήξερε κανείς τους ΣΥΡΙΖαίους. Από την αφάνεια δεν είναι και λίγο πράγμα να κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με τον πλανητάρχη.
Αλλά το πιο ωραίο είναι ότι ο Τσίπρας στη συνάντηση με τον Ομπάμα αφού έγλυψε πατόκορφα τον Τζακ Λιου και τους Αμερικανούς για τα θέματα του χρέους μίλησε για τη συμβολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης! Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας πουλάει παραμύθια εντός της χώρας για πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, κάνει επαφές με τον Πούτιν και πολυήμερο ταξίδι στην Κίνα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ λέει ότι και οι 28 (δηλαδή και η Ελλάδα) είναι ενωμένοι κατά της Ρωσίας την οποία δεν τη θεωρούν πια στρατηγικό εταίρο.

Κατά τ’ άλλα ο Τσίπρας ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής! Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι τι ακριβώς ειπώθηκε για την πορεία του Κυπριακού και τα άλλα ανοιχτά εθνικά θέματα. 

Οι κοινοτοπίες για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ όσο χρήσιμες είναι να λέγονται δεν μας κάνουν και σοφότερους απαραίτητα. Πολύ περισσότερο που σ’ αυτό το επίπεδο οι συναντήσεις και οι συζητήσεις που θα έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με Έλληνα πρωθυπουργό δεν θα ήταν για να συμφωνήσουν ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή και δύει από τη Δύση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.