.Πολιτικές ευθύνες σε Καραμανλή και Παπαθανασίου αποδίδει το πόρισμα για το έλλειμμα του 2009

*Πολιτικές ευθύνες στην «πολιτική ηγεσία της ΝΔ», καθώς ως κυβέρνηση την επίμαχη περίοδο «είχε πλήρη εικόνα της δυναμικής εκτροχιασμού του ελλείμματος δεν έλαβε αποτελεσματικά μέτρα, ως όφειλε, παρά το χρόνο που είχε στη διάθεσή της» *και ονομαστικά στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου, καταλογίζονται στο *πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής *που διερεύνησε την υπόθεση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009. Παράλληλα, Παράλληλα, δικαιώνει τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε από πλευράς του τ...περισσότερα »

..Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές με τον ΦΠΑ

Συμβουλές της ΕΚΠΟΙΖΩ με αφορμή τη μείωση από 23% σε 13% Ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές που επισκέπτονται καταστήματα εστίασης, πρώτη μέρα σήμερα της μείωσης του ΦΠΑ από 23% σε 13%, όπως τονίζει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής. Τι πρέπει να προσέξουμε: * Τιμοκαταλόγους * *1.** *Να ζητάμε τον τιμοκατάλογο του μαγαζιού, που άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να έχουν έναν ανά δύο τραπέζια. *2.** *Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα με βάση τον νόμο του ελεύθερου ανταγωνισμού που λειτουργεί στην αγορά. *3.** *Οι τιμοκατάλογοι πρέπει να είναι γραμμένοι υποχρεωτικά στη... περισσότερα »

.Αυξάνονται διαρκώς οι οφειλές πολιτών προς το Δημόσιο

Με σταθερό ρυθμό αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές προς το Δημόσιο παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η αδυναμία των πολιτών να αποπληρώσουν τους υπέρογκους φόρους που έχουν επιβληθεί έχει ως αποτέλεσμα τα χρέη προς το Δημόσιο να βαίνουν αυξανόμενα.

Στα 53,8 δισ. ευρώ του παλαιού ληξιπρόθεσμου χρέους, δηλαδή των οφειλών που είχαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2012, έχουν ήδη προστεθεί από τις αρχές του 2013 4,2 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη στα 58 δισ. ευρώ!

Είναι ενδεικτικό πως μόνον στο διάστημα Μάιου-Ιουνίου 2013 οι νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς την Εφορία αυξήθηκαν κατά 600 εκατ. ευρώ, δηλαδή με τον ίδιο ρυθμό που αυξήθηκαν στο διάστημα Απριλίου-Μάιου.

Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί τότε το τέλος του έτους οι νέες ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές προς το Δημόσιο θα αγγίξουν τα 9 δισ. ευρώ.

.Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για χτύπημα της Αλ Κάιντα

Ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο εξέδωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα εντός του Αυγούστου, ιδίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του αφήνουν να εννοηθεί ότι η Αλ Κάιντα και οι οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί της συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές, όπως στην αραβική χερσόνησο. 

Για τον λόγο αυτόν προειδοποιεί για ενδεχόμενες επιθέσεις σε μέσα μεταφοράς και σε άλλες τουριστικές υποδομές.

.Τυνησία: Ολονύκτιες μάχες του στρατού με ένοπλη οργάνωση, συνεχίζεται η πολιτική κρίση

O τυνησιακός στρατός ενεπλάκη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε μάχες με μια ένοπλη οργάνωση σε περιοχή όπου οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα, ενώ στην Τυνησία σοβεί σοβαρή πολιτική κρίση η οποία ξέσπασε με την δολοφονία ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι οι μάχες σημειώνονται πέριξ του όρους Τσάμπι, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, όπου ο στρατός καταδιώκει ένοπλη οργάνωση η οποία έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα από τον Δεκέμβριο. 

Στην ορεινή αυτή περιοχή επίσης οκτώ στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε ενέδρα, για την οποία καμιά οργάνωση μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Στο πολιτικό επίπεδο, η κρίση που άρχισε στις 25 Ιουλίου με την δολοφονία του βουλευτή Μοχάμεντ Μπράχμι και η οποία αποδόθηκε σε τζιχαντιστές, εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα της.

Σε αυτό το τεταμένο αυτό κλίμα, υποστηρικτές και αντίπαλοι της κυβέρνησης της οποίας ηγούνται οι ισλαμιστές του κόμματος Ενάχντα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Χιλιάδες μεταξύ αυτών διαδήλωναν τη νύχτα, μετά τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού, έξω από την εθνοσυνέλευση.

Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διάλυση του κοινοβουλίου, ενώ οι αντίπαλοί τους, αγωνίζονται υπέρ του σεβασμού της "εκλογικής νομιμότητας".

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.