.Σύμβουλος Σαμαρά Βιδάλης: Τα λεφτά είναι του πεθερού μου!


Απάντηση για τις κατηγορίες μέσων ενημέρωσης αναφορικά με την παρουσία της
 συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ έδωσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Ευθύμης Βιδάλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βιδάλης τονίζει πως σχετικά με την παρουσία στην επίμαχη λίστα της γυναίκας του, Μαρίας, ο
εν λόγω λογαριασμός ανοίχτηκε την 01/12/1996 από τον πατέρα της τελευταίας, ο οποίος έβαλε εκείνη και τον αδερφό της συνδικαιούχους, όπως άλλωστε συνηθίζεται.

«Στον ως άνω λογαριασμό ο πατέρας της συζύγου μου μετέφερε το ποσό των 1.000.000 δολαρίων ΗΠA, από άλλο προσωπικό του λογαριασμό, που τηρείτο επίσης στο εξωτερικό, ενώ το ως άνω ποσό προερχόταν από επιχειρηματική δραστηριότητα, που ο πατέρας της συζύγου μου τότε ασκούσε στο εξωτερικό και παλαιότερα στο Ιράν. Όπως σαφώς βεβαιώνει εγγράφως η HSBC, η ως άνω κατάθεση ήταν η μόνη που έγινε στο λογαριασμό αυτόν. 

Μέχρι το 2008 (ήδη πριν από το θάνατο του πατέρα της συζύγου μου, το Μάρτιο του 2009) σχεδόν το σύνολο του υπολοίπου του ως άνω λογαριασμού, μεταφέρθηκε σταδιακά από τον πατέρα της συζύγου μου μέσω σχετικών εμβασμάτων, στην Ελλάδα, εν γνώσει προφανώς της Τράπεζας της Ελλάδος. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ουδεμία κίνηση του λογαριασμού έγινε από τη σύζυγό μου. 

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία ύποπτη δραστηριότητα ή συναλλαγή, και η οποιαδήποτε σύνδεση του λογαριασμού αυτού με φαινόμενα παράνομου πλουτισμού ή διαπλοκής εμού ή της συζύγου μου, αποτελεί μάταιη προσπάθεια εντυπωσιασμού, παραπληροφόρησης και δυσφήμησης».

.Ετοιμη η επιστολή Βενιζέλου προς τον Κουβέλη για τη «μεγάλη κεντροαριστερά»


Το πρωί της Πέμπτης θα αποστείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την επιστολή διαλόγου προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη που προανήγγειλε την Τετάρτη μιλώντας στην γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου του κόμματος.

Η σημερινή αναφορά του κ. Βενιζέλου ξάφνιασε, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο τον ίδιο τον κ. Κουβέλη όσο και στενούς συνεργάτες του στην Αγίου Κωνσταντίνου καθώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μόλις πριν λίγες ημέρες περιγράφοντας τους πιθανούς συνομιλητές του κόμματός του δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος είπε μεταξύ άλλων:

Εμείς θέλουμε την Ευρώπη ως γήπεδο, αλλά πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, μια άλλη Ευρώπη, μια Ευρώπη σύγχρονη, αξιόπιστη, προοδευτική, κοντά στις ιδέες των Ευρωπαίων σοσιαλιστών. Θεωρώ ότι αυτή είναι η βάση του ουσιαστικού διαλόγου μας για τη συγκρότηση της μεγάλης ελληνικής Κεντροαριστεράς.

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι μια κρίσιμη στιγμή στην προσπάθεια αυτή. Δεν είναι η τελευταία στιγμή. Θα συνεχίσουμε και μετά το συνέδριο. Αλλά αυτές οι απόψεις, αυτές οι αντιλήψεις, αυτή η θεματολογία, είναι ένα αντικείμενο που δε μπορεί να το αποφύγει κανείς εάν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, συνεπείς και έντιμοι μεταξύ μας, άρα και με τον ελληνικό λαό.

Καλώ λοιπόν και πάλι θα απευθύνω σχετική επιστολή στο Φώτη Κουβέλη, τη ΔΗΜΑΡ σε προσυνεδριακή συνάντηση διακομματική, των αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. 

Πριν το συνέδριο, γιατί δεν είναι δυνατό να συναντώμεθα για θέματα κυβερνητικής διαχείρισης και εθνικής στρατηγικής και να μη συναντηθούμε να μιλήσουμε για ζητήματα ιδεολογικά, αξιακά, ταυτότητας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της ελληνικής Κεντροαριστεράς.
Τ
ους καλούμε επίσης να μετάσχουν με κείμενα, με προτάσεις, με θέσεις, με διαφωνίες στον προσυνεδριακό διάλογο και ψηφιακά. 

Και νομίζω ότι τα δυο κείμενα τουλάχιστον τα δικά μου προσφέρονται ως αντικείμενο διαλόγου. Όχι αναγκαστικά συμφωνίας. Μπορεί και ριζικής διαφωνίας. Θέτουν όμως το ζήτημα.
Και φυσικά, το ίδιο ισχύει και με τις Κινήσεις. Όλες τις Κινήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. 

Θα τις καλέσουμε σε κατ' ιδίαν συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ώστε να γίνει ένας ουσιαστικός προσυνεδριακός διάλογος τις δυο αυτές εβδομάδες, γιατί η λογική των χαιρετισμών σε ένα πολυμελές ακροατήριο χωρίς προετοιμασία δε σημαίνει τίποτα και δε βοηθά στην εμβάθυνση του αξιακού, ιδεολογικού και πολιτικού διαλόγου.

Θέλω να μιλήσω καθαρά. Και η ΔΗΜΑΡ και πολλές Κινήσεις, σαρξ εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ, θέτουν είτε ευθέως είτε υπαινικτικά το «ηθικό ζήτημα». 

Θεωρούν ότι αυτές, ως οντότητες πολιτικές, δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα πολιτικό, στρατηγικό, εκλογικό, αλλά έχουν ένα ηθικό πλεονέκτημα: Δεν έχουν τη φθορά της εξουσίας, δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, δεν έχουν στελέχη τα οποία να απειλούνται με διώξεις. Ξέρετε, το ζήτημα είναι να βγεις ηθικά αλώβητος αφού δοκιμαστείς, όχι να αποφεύγεις τη δοκιμασία.

Και επίσης δεν καταλαβαίνω τη λογική που λέει ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έμειναν στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδεικνύουν την ηθική τους ακεραιότητα. 

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κουβάλησαν όλα τους τα βάρη και όλα τους τα προβλήματα και μεταστεγάστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στους Ανεξάρτητους Έλληνες ή ακόμη και στη ΔΗΜΑΡ, έχουν ξαφνικά μπει στη μεγάλη «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» κι έχουν απαλλαγεί από οποιοδήποτε ηθικό πρόβλημα. Νομίζω ότι αυτό προσβάλλει και τη λογική μας και το δημόσιο ήθος.

.«Κάποιοι παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού»


Ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορώντας τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή ότι «παίζει με τις λέξεις».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στουρνάρα:

«Κάποιοι παίζουν με τις λέξεις, αλλά στην ουσία παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Χουντής, επικαλείται απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν για να στοιχειοθετήσει δήθεν συμφωνία για μείωση του κατώτατου μισθού από το 2014.

Ουδέν ψευδέστερον, αφού η απάντηση του Επιτρόπου αναφέρεται ξεκάθαρα σε «αναθεώρηση» και όχι σε μείωση του κατώτατου μισθού που δήθεν έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στο μνημόνιο, όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται ο κ. Χουντής.

Αυτό που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους μας, και διαφαίνεται από την απάντηση του κ. Ρεν, είναι ότι θα προχωρήσουμε σε βελτίωση του συστήματος με στόχο να γίνει αυτό πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Η χώρα έχει αναλάβει την υποχρέωση, ήδη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (ν.4046/2012), να διαμορφώσει ένα νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο. 

Ο νέος μηχανισμός, συμβαδίζοντας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα παρέχει στο κράτος αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατώτατων αμοιβών στην οικονομία, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο κ. Ρεν δεν είπε τίποτε καινούριο. Απλά επανέλαβε στην απάντησή του, όλο το πλαίσιο λειτουργίας και εφαρμογής του μηχανισμού του κατώτατου μισθού, όπως αυτό προβλέπεται, και είναι ήδη γνωστό, από τη συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνουμε ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω και λυπούμαστε εάν αυτό χαλάει τα σχέδια και τις προσδοκίες ορισμένων».

.Επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού στον πρόεδρο της ΔΟΕ


Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Ζακ Ρογκ απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού με αφορμή την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ να αφαιρέσει, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, το αγώνισμα της πάλης.

«Εκφράζω τη λύπη και την έκπληξη μου», είπε στον ραδιοσταθμό Αlpha, ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, σημειώνοντας ότι «η πάλη είναι συνδεδεμένη όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά με τον παγκόσμιο πολιτισμό».

Για τη βία στα γήπεδα, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι «αυτό πρέπει να κοπεί, να πάρουμε μέτρα. Δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή, πως είχαν τα μαχαίρια πάνω τους, πως πήρανε προσκλήσεις...».

.«Παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται χωρίς να πείθουν κανέναν»


«Το λάθος του πολλαπλασιαστή είναι ένα λάθος μέσα στο συνολικό εγκληματικό λάθος της πολιτικής του μνημονίου που επιβάλλει ανηλεή λιτότητα, εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα περί λάθους του ΔΝΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν τόλμησε να αξιοποιήσει ούτε καν αυτό το λάθος, ώστε να αμφισβητήσει την αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου». Και συμπληρώνει: «Δεν το έπραξε αυτό, παρόλο που το λάθος του ΔΝΤ είχε γίνει γνωστό ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, 

ενώ και το ΥΠ.ΟΙΚ διέθετε στοιχεία για ακόμη μεγαλύτερο λάθος από αυτό του ΔΝΤ. Δεν το έπραξε , όπως ακριβώς δεν αξιοποίησε ούτε τις ενστάσεις του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους». 

Επισημαίνει, επίσης, ότι αντί αυτών «η συγκυβέρνηση προτίμησε να μετατραπεί στον πιστότερο οπαδό της πολιτικής της κ. Μέρκελ και σε “κομιστή” των εντολών της τρόικας ψηφίζοντας και το τρίτο μνημόνιο». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του τονίζει ότι «σε αυτά πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση και όχι να παριστάνει εκ των υστέρων ότι διαπραγματεύεται, χωρίς να μπορεί να πείσει κανέναν, εντός ή εκτός Ελλάδας, ότι θέτει οποιοδήποτε ζήτημα στο τραπέζι». 

«Το γεγονός ότι τα δύο προηγούμενα μνημόνια απέτυχαν παταγωδώς στους στόχους που τα ίδια έθεταν, ενώ παράλληλα δημιούργησαν μια ανθρωπιστική κρίση πρωτόγνωρη για καιρό ειρήνης και για κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, καταδεικνύει ότι 

η μοναδική σήμερα ρεαλιστική πολιτική πρόταση είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ανατροπή αυτής της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής, μέσα από την ακύρωση του μνημονίου και την αντικατάστασή του από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και στήριξης του κοινωνικού κράτους», καταλήγει.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.