.Νέοι σκηνοθέτες στα φετινά Επιδαύρια

Με έξι τραγωδίες, μια αριστοφανική κωμωδία, τις ξένες μετακλήσεις να λείπουν αλλά και για πρώτη φορά με αγγλικούς υπέρτιτλους σε όλες τις παραγωγές του, το Φεστιβάλ Επιδαύρου σηκώνει αυλαία στις 5 Ιουλίου, δίνοντας βήμα στο «νέο αίμα» του ελληνικού θεάτρου. «Θεωρώ σημαντικό που η Επίδαυρος αρχίζει φέτος με δυο νέα παιδιά, τον Δημήτρη Καραντζά και τον Εκτορα Λυγίζο, να φέρνουν τη δική τους δημιουργική πνοή. 

Είναι μια σημαντική αλλαγή διότι πηγαίνανε στην Επίδαυρο για δεκαετίες οι ίδιοι και οι ίδιοι, αναπαράγοντας το ίδιο», τόνισε -σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη των Επιδαυρίων- ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιώργος Λούκος που επιστρατεύει φέτος τους νεότερους σκηνοθέτες στην 60άχρονη ιστορία του θεσμού.

Με την υπογραφή του νεότερου σε ηλικία σκηνοθέτη που γνώρισε ποτέ το αργολικό θέατρο, το Φεστιβάλ Επιδαύρου παρουσιάζει το Σάββατο την «Ελένη» του Ευριπίδη. «Δεν θεωρώ, ότι το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου λειτουργεί σαν άβατο και είναι ένας "κλειστός χώρος" μόνο για ορισμένα ονόματα. Είναι άσχημο να κρίνεται κάτι βάσει ηλικίας και όχι βάσει του τελικού αποτελέσματος. 

Προσωπικά χαίρομαι πολύ που δουλεύω τη συγκεκριμένη παράσταση σε αυτό το χώρο γιατί μου δίνει έμπνευση και δυνατότητες για περαιτέρω βήματα», ανέφερε ο 26χρονος Δημήτρης Καραντζάς, που ανεβάζει μία από τις πιο γνωστές τραγικοκωμωδίες του Ευριπίδη αναθέτοντας στους ηθοποιούς του την αναζήτηση του τραγικού στοιχείου στην ιστορία της γυναίκας για χάρη της οποίας έγινε, σύμφωνα με το μύθο, ο Τρωικός Πόλεμος.

.Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη ο Παπαδημούλης

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, εξελέγη σήμερα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επελέγη ως υποψήφιος, έπειτα από ομόφωνη πρόταση της Ευρωομάδας της Αριστεράς και είναι ο μόνος Έλληνας στο προεδρείο της Ευρωβουλής.

Ο Δ.Παπαδημούλης δήλωσε σχετικά:

«Ευχαριστώ όσες και όσους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Είναι μια σημαντική διάκριση και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα. Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ σε αυτήν την εμπιστοσύνη».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.